С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 719
  • 860
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Скарлет не получава елементарно уважение нито от мъжа си, нито от родителите му и вкупом всички я правят на луда и то доста успешно. Докато е с този мъж й остава само да тегли и да се чуди как да закърпи изтънелия заради свекърите семеен бюджет колкото да има за елементарни нужди на детето. Като цяло няма много опции - или се примирява и търпи простотиите им или си тръгва. Средно положение май няма  Confused

# 241
Може поне да опита.

# 242
Такива мъже НЕ се променят. Така са дресирани от малки, та никакви приказки и картинки няма да доведат до "осъзнаване" и промяна. Жената е вложила 30 години грижлива обработка, за да си създаде зависима марионетка, той заради една Скарлет и нек'ви си негови деца ли ще се променя? От к'ъв зор?

# 243
Скарлет е споменавала, че това ѝ е втори брак. Има дете от първия. При това положение, ще ѝ бъде много трудно да събере кураж да си вземе чантата, гащите, шапката и да тегли една майна на благоверния барабар с мама му. Ще се окаже сама с две деца и все ще се намери някой да ѝ намекне, че пак се е провалила. За да предприеме такава стъпка се искат две неща- кураж и подкрепа. Често поне едното се оказва дефицитно.

# 244
  • София
Аз не мога да оправдая мъжът ти...макар че и моят е същият жалостив, майка му е центъра на света и непогрешима...
Чекмеджетата в мозъка на мъжа никога не се смесват.
Чекмеджето на мама не се допира до това- твоето,но е трудно да го разбереш и да схванеш, че ти си също център, също толкова непогрешима, но ОТДЕЛНА ВСЕЛЕНА, а не вселенка, опитваща се да измести мама. Mr. Green

# 245
  • при късмета
Аз не мога да оправдая мъжът ти...макар че и моят е същият жалостив, майка му е центъра на света и непогрешима...
Чекмеджето на мама не се допира до това- твоето,но е трудно да го разбереш и да схванеш, че ти си също център, също толкова непогрешима, но ОТДЕЛНА ВСЕЛЕНА, а не вселенка, опитваща се да измести мама. Mr. Green
Това може да го каже само някоя, която умишлено възпитава сина си по примера на свекървата на Скарлет.
Изобщо не е вярно. За мъжете може майка му и жена му да са отделни вселени, но все пак трябва да преподреди приоритетите си, след създаването на собственото семейство. А за да е приоритетна едната вселена, те не могат да са на едно ниво. Едното измества другото.
И само за муньовците приоритета си остава майка им. Нормалните мъже, както казах ги преподреждат и първия приоритет им става семейството.

# 246
  • Бургас
Това може да го каже само някоя, която умишлено възпитава сина си по примера на свекървата на Скарлет.
Изобщо не е вярно. За мъжете може майка му и жена му да са отделни вселени, но все пак трябва да преподреди приоритетите си, след създаването на собственото семейство. А за да е приоритетна едната вселена, те не могат да са на едно ниво. Едното измества другото.
И само за муньовците приоритета си остава майка им. Нормалните мъже, както казах ги преподреждат и първия приоритет им става семейството.
В нейния случай дори не става въпрос за избор между мама и жената, а за избор между мама и децата. Не знам колко психически и емоционално повреден човек би пренебрегнал интересите на децата си, за да угажда на многобройните претенции на майка си/баща си. Някои хора са живо доказателство, че природните инстинкти отиват по дяволите.

# 247
  • София
Дрън- дрън, глупости на кило. Mr. Green
Нищо не разбра от това, което написах, но пък " копи- пейст" за пореден път сътвори. hahaha
Цитат
Забравяш ролята на жена му, на " муньото"!
Ако тя е стойностна и не се пъне да катурне кутията на мама, " муньо" ще я сложи наравно, но по- близо откъм сърцето и всичко ще е наред .
Ако е като теб, ще има да драпа за първенство насила и да тропа с краче, че трябва да е по- по- най.

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 22:16 от absurT

# 248
Уиш, за съжаление си абсолютно права във всичко написано. Само тя знае кой вариант може да понесе в действителност. Той няма да се промени в посоката, която е нужна за нея и децата им. Напротив - с годините ще става дори по-зле.

# 249
  • при късмета
Скрит текст:
В нейния случай дори не става въпрос за избор между мама и жената, а за избор между мама и децата. Не знам колко психически и емоционално повреден човек би пренебрегнал интересите на децата си, за да угажда на многобройните претенции на майка си/баща си. Някои хора са живо доказателство, че природните инстинкти отиват по дяволите.
За това на едната равнина сложих цялото семейство, не само жена му. Но първо жена ти трябва да ти стане приоритет, за сметка на майка ти, за да се появят изобщо деца.
Абсурд, а ти не разбра, че не могат отделни, две вселени да съществуват като първи приоритет. Противоречат си понятията и дори ти трябва да го схванеш. Май няма да можеш щом твърдиш, че хем е отделна вселена, хем пък и тя център. Не може двете заедно, не знам дали го разбираш

# 250
Аз я разбирам този път абсурт, може би защото сме гледали едни и същи филми. И донякъде има логика в думите й.

Ако дойде свекървата в къщата и започне да придава фасони, мъжът мисли:
Това е мама, тя винаги е била такава и такава ще си остане, досадно е, но утре си заминава. Пускам си тв-то и така времето ще мине по-бързо. Това за него няма нищо общо с жена му.

Жената мисли - тази не ме харесва, иска сина й да обича само нея, всичко това го прави на пук, за да ме дразни, моя и той какво се е опнал пред тв-то и нищо не предприема, ето той я обича повече от мен, ужас и децата ще разглези, какъв е тоя шоколад, който им дава преди вечеря.

# 251
Аз я разбирам този път абсурт, може би защото сме гледали едни и същи филми. И донякъде има логика в думите й.

Ако дойде свекървата в къщата и започне да придава фасони, мъжът мисли:
Това е мама, тя винаги е била такава и такава ще си остане, досадно е, но утре си заминава. Пускам си тв-то и така времето ще мине по-бързо. Това за него няма нищо общо с жена му.

Жената мисли - тази не ме харесва, иска сина й да обича само нея, всичко това го прави на пук, за да ме дразни, моя и той какво се е опнал пред тв-то и нищо не предприема, ето той я обича повече от мен, ужас и децата ще разглези, какъв е тоя шоколад, който им дава преди вечеря.
Абсолютно. Когато моя приятел се скара с техните понякога слага телефона, от който се чуват крясъци на масата и си прави нещо, и го взима чак когато усети съмнителна тишина, т.е може да са спряли да беснеят. И отговаря с "Да, да, така е. Така ще направим, ОК.", без да е чул и 1 дума. За него всичко това е "Ами нашите са си такива, какво да ги правя" и не се впечатлява изобщо.
В началото аз беснеех заради техните скандали и се нервирах много. Той изобщо не разбираше защо. Той си е свикнал, че не са идеални и очаква аз да също да го схвана. Няма как да ги смени. И в един момент започнах и аз изобщо да не се връзвам, да ми минава покрай ушите нещо, което не ми е приятно и така. Изненадващо, даже взеха, че ме харесаха, вероятно, защото не им се връзвам и не се занимавам да им опонирам. Приличам на кротичка и добра проекто снахичка нищо, че си правим, каквото на нас ни харесва и само кимаме и се съгласяваме с тях. И те щастливи, и ние също. С времето дори открих, че има неща в тях, които харесвам. Е, наистина едно време си мечтаех, че със свекървата ще пием кафе и ще сме приятелки. Това няма да стане, но какво пък, важното е да има мир и разбирателство.

# 252
  • при късмета
Едно е да ти обяснява какви са техните, той да е свикнал с това и да очаква и ти да го направиш. Тогава ще приемеш всякакви странности, защото няма да ти влияят пряко.
Съвсем друго е когато мъжа е напълно наясно, че има конфликт и си пусне ТВ.
Мъжа на Скарлет е абсолютен безхаберник, слушащ и съобразяващ се само и единствено с майка си. Жена му и децата му са някъде, дори след ТВ. Не може да гледаш, че жена ти се разкъсва да обслужи децата, да оправи къщата, да забавлява неговите гости и тези гости освен съобразяване с тях и забавляване да имат претенции и за храната, кое как да се направи и да караш жена си да го приеме. Просто е прекалено. На този мъж майка му и жена му съвсем на една плоскост различни вселени. За него просто вселената на семейството му съществува заради него и майка му.
Това е причината да категоризирам такива мъже като муньовци. Или не е достатъчно мъж да застане начело на собственото си семейство и да си поеме функциите, включително и всякаква защита на това семейство или го е страх от мама, не смее да ѝ противоречи на това, на което е учен цял живот и поставя нейните нужди над всичко, че така трябвало. И в двата случая е класически муньо

# 253
  • Бургас
Има голяма разлика да блееш баирите докато някой ти досажда и съвсем друго да слушаш и изпълняваш, когато от теб изискват реални действия. В случая на Google е налице пълно бездействие от страна на мъжа й - той просто не им обръща внимание докато в случая на Скарлет мъжа е послушно дресирано кученце, което извършва действия в разрез с интересите на семейството му. Нормално е Скарлет да се дразни, когато е останала с 10 лева в портфейла, с два кредита и да трепери дали ще има с какво да си нахрани/лекува децата. Просто в двата случая последиците са коренно различни.
П.П. Аз пък не разбирам как някой ще ми крещи и аз ще викам "Да, да, добре". С какво съм длъжна да търпя такова отношение.

# 254
Аз тук не коментирам по случая на Скарлет  Peace

И при нас се е случвало ММ да се съгласи да изпълни някоя прищявка на мама, особено ако не съм реагирала. Казвал ми е, че понякога предпочита да изпълни нещо, отколкото да му дуднат на главата. В случаите, в които съм против обаче се съобразява с мен.

Мога и пример да дам. Тази година се съгласи да дойде на концерта на детето. В деня на концерта е почивка, а следващия сигурно ще е на работа. Направи си устата ММ да отиде да я вземе за деня и после да я върне вечерта. Аз пък им казах, че щом почива цял ден, а концерта е вечерта, има време да дойде до града, а ММ след концерта ще я прибере.

Общи условия

Активация на акаунт