С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 595
  • 860
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Не е било престъпление празнуването на Бъдни вечер, но не беше почивен ден. Представи си да е в сряда, примерно и ти си на работа и се прибираш едва привечер- егаси празника! А Коледа не се празнуваше- ваканция, елха, подаръци бяха за Нова година.
Не беше кой- знае какъв зор- боба и сърмите се правеха от предния ден, баницата също и остава само питката като се върнеш от работа. Но, масово се работеше до 17ч. и повечето хора живееха близо до местоработата си. Като прибавиш и липсата на големи задръствания- рядко някой пътуваше повече от 30 минути.
Всъщност, почти всички слагаха масата на Бъдни вечер, но не от силни религиозни подбуди, а защото така са расли и учени. Никога не съм знаела защо са тези толкова на брой ястия и кое- какво символизира. Майка ми отсичаше " Така се прави" и дотук.  Mr. Green
А, Коледа си беше времето, в което на село колят прасетата...........

# 361
Моята мила свеки , осра (съжалявам,тази дума е най-точна) кухня за хиляди.
Почиствана броени пъти ,предимно от мен или ММ. Чисто нова...съсипана е .  #Cussing out
Подът ,ох...мръсен ,лепне ,минавам с бели чорапки по него и познайте  #Cussing out  , а боса още по зле, буквално залепвам ...
При положение , че ММ е създал условия за торба пари ,пощръклявам!  Как може !?
Може да е с правото си ,но това не се търпи. При опит за забележка от страна на синът и се започва едно дуднене... :"изчисти щом ти пречи,на мен ми е ОК" или "Я звЕми ми покажи ,това упражнение" .
ПО-ЛУ-ДЯ-ВАМ ! Не знам , може би е с умисъл ,тъй като ,коя съм аз ,че да се разполагам в хубава кухня?!
Споделям си с моят човек,а той ме напада " Ще те видя и тебе " . К'во ще ми гледа  то осрано вече?!

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 17:10 от Анонимен

# 362
  • София
 За какво им чистиш кухнята? Да се оправят, големи хора са. ЧистИ си твоята. Освен това съм съгласна с нея - след като той има претенции за качеството на чистене, да си чисти сам.

# 363
Голяма работа, непочистено било Simple Smile Аз помислих, че е повредена, изкъртена или изгорена, та е такава драма. Един парцал, малко вода и препарат и ще светне отново.

Бъдни вечер и Коледа и у нас винаги са се празнували, тачеха се и никой не се е криел. Възможно е през 50те години да не се е гледало с добро око на спазването им, но през 70те и 80те никой не се е впечатлявал. Дори напротив, официално са ги пропагандирали като хубав народен обичай. Аз лично помня коледарски песни, звучащи от високоговорители на Витошка, както и Коледни базари пред Света София.

# 364
  • Варна
Пък моята свекърва ни изненада /приятно/, че смята да ни погостува за 3-4 дни другата седмица. Ако не й мине котка път тоя път може и да успее, че предния път нещо издишаха плановете.

# 365
Споделям си с моят човек,а той ме напада " Ще те видя и тебе " . К'во ще ми гледа  то осрано вече?!

Не разбрах, каниш се да живееш у тях и считаш кухнята на свекърва си вече за своя?
И друго ми стана чудно – как така имаш бъдещ мъж и настояща свекърва?

# 366
Оо и изкъртено и счупено , та и наводнено има .  Simple Smile

Мисля , че имам право ! Не съм натрапница. С дълга връзка сме .
Угрижена съм ,предстои ми трудна бременност. Не знам дали ще я докарам до края.
Не ми е здравословно с простотии да се обременявам ,но  ... и моя не ме улеснява #Cussing out
За какво им чистиш кухнята? Да се оправят, големи хора са. ЧистИ си твоята. Освен това съм съгласна с нея - след като той има претенции за качеството на чистене, да си чисти сам.

Моля ,какво качество?!. То грам не се мърда пръста !Сякаш торнадо се е вихрило...

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 15:48 от Анонимен

# 367
Анонимната, аз те познах коя си, но на мен не ми е трън в очите когато някой реши да се опита да е анонимен във форума (за разлика от други). Просто ти казвам да си имаш едно наум - тази опция като се ползва е желателно и стилът на писане леко да промениш, не е трудно  Wink

По казуса ти - и преди (ти) е казвано, но пак - нямаш работа там. И заради отношението, и заради лабилните ти нерви, и заради другите ви проблеми. Като нямаш подкрепата на мъжа си и се бориш да гушнеш дете - точно с кухни и битови борби ли трябва да се занимаваш в момента?

Май не...

Но много си им набрала и това те трови теб. Помисли за детето си. То расте, преживявайки всяка твоя емоция. Не му го причинявай. Дай му спокойствие, когато най-много се нуждае от него. А и ти също  Hug

# 368
Добре, де, вие двамата къде живеете? Там или другаде? Ако сте другаде - какво те интересува жената как си поддържа кухнята, ако сте там - вярвам, че достъпът до кухнята не ти е забранен. Както и почистването й Laughing
То вярно голяма обърквация - бъдещ мъж, настояща свекърва, торба пари за кухня, дадени неизвестно кога, пък ти по бели чорапки се разхождаш Grinning
Да не реши, че е замряла темата, та дойде да я съживиш Joy

ПП. Как ги разпознавате анонимните, на мен са ми все еднакви Laughing

# 369
Анонимната, аз те познах коя си, но на мен не ми е трън в очите когато някой реши да се опита да е анонимен във форума (за разлика от други). Просто ти казвам да си имаш едно наум - тази опция като се ползва е желателно и стилът на писане леко да промениш, не е трудно  Wink

По казуса ти - и преди (ти) е казвано, но пак - нямаш работа там. И заради отношението, и заради лабилните ти нерви, и заради другите ви проблеми. Като нямаш подкрепата на мъжа си и се бориш да гушнеш дете - точно с кухни и битови борби ли трябва да се занимаваш в момента?

Май не...

Но много си им набрала и това те трови теб. Помисли за детето си. То расте, преживявайки всяка твоя емоция. Не му го причинявай. Дай му спокойствие, когато най-много се нуждае от него. А и ти също  Hug
Радвам се ,че ме разпозна Simple Smile В този случай,като по-запозната  и предвид всичко ,което съм споделяла тук  , всъщност си по -обективна.
 Права си ! Излишна съм ,нямам нужната подкрепа ,но търпя на инат ,защото когато ,любимите му родители не са намесени  ние сме чудесна двойка.  Обича ме ,но заставен пред избор -мен или мама се чувства раздвоен.
Да,тя е мама и цял живот ще е така ,но аз съм любимата жена и трябва да признава ,когато ОЧЕВИДНО аз съм права.
Не искам да се отрича от тях (както той мисли) , в името на моя кеф. 

# 370
Цитат
но аз съм любимата жена и трябва да признава ,когато ОЧЕВИДНО аз съм права.
Аз наистина не те разпознавам коя си, но си мисля, че ако и на мъжа си говориш с този тон и тези епитети за майка му, няма как да се съгласи с теб, колкото и права да си. Аз поне бих се обидила и озъбила на критикаря.
А за почистването, като не искаш да търкаш (не си и длъжна) или им нямаш вяра, че ще се справят - има професионалисти, за основно почистване на една кухня ще вземат 50лв най-много. Всичко блести след тях Peace

# 371
  • София
Анонимната си прави някакъв майтап явно. Не стига че се опитва да се разпорежда в чужда кухня, не стига, че се опитва да се разпорежда с чужди пари, но на всичко отгоре счита, че била права  Crazy

# 372
Не се сещам коя си, момиче, но яко си се нахендрила. Само не разбрах защо превръщаш и невинното дете в заложник в цялата тая каша.

Божеее, доживях и аз да напиша нещо такова, но от това, което разбирам, историята е толкова натегната, че появата на дете само допълнително ще я усложни.

# 373
Аз никога не защитавам който и да е в този (или който и да е друг) форум, не ми е работа. Но тук ще си позволя да вметна, че нито кухнята, нито дадените пари, нито чистнето са проблемите. От това, което съм чела (без да изпадам в подробности) - става дума за двойка с дългогодишна борба за детенце, няколко неуспешни опита и доста негатизивъм от родата заради "яловата снаха" (ако съм права за това коя е Анонимната, това са думи използвани от свекървата и още един друг човек). Така че разбирам как сега едно камъче е поводът за писане в темата. И последното, което й е необходимо е набиване на канчето (не казвам и да се изреждаме да й казваме колко е онеправдана и права).

Отново, личи си, че проблемът е другаде и само мога да си представя колко е изтормозена една жена, която единствено иска да е майка и да чувства подкрепата на мъжа до себе си. Но точно и затова съветът ми е да си щади нервите самата тя, никой друг няма да го прави  Peace

п.с. разпознаването при мен е в резултат от професионално изкривяване Mr. Green

# 374
Твоето професионално изкривяване да те беше научило на етика малко! Писала е като Анонимна, значи не иска да се покаже коя е, а ти ровиш като клюкарка!
 Анонимните са дразнещи като се скрият и започнат да плюят, не когато искат да разграничат своя история от познатия ник.

Общи условия

Активация на акаунт