С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 524
  • 860
  •   1
Отговори
# 480
Честит Никулден! Честит  имен ден на всички, които имат вкъщи именник!
И моята внучка е именничка. Да ми е жива и здрава!

Няма да има празнуване по извънредна причина, но все пак направих малко рибник  /зеле с ориз и риба на фурна за адет.

# 481
  • София
Въпросът не е дали се оплакват мъжете (който не харесва, да си сготви сам!  Crossing Arms), ами вкарването на излишни интриги чрез невинно вметнати коментари от рода на: "Пък на майка ми баницата е по-хубава от твоята" или "Ако искаш да знаеш, жена ми готви по-добре от теб!".
Умишлено ли е, инфантилно ли е, или признак на лошо възпитание, не знам, но е жалко, че толкова много жени се хващат на тази въдица и ето ти от нищо нещо – обиди, негативно отношение и дори омраза.
Съмнявам се обаче някоя от пишещите тук да се осмели да натрие носа на Милото си: "А пък баща ми е по-добър майстор и изкарва повече пари от теб!". Дори да е самата истина. Щото нали, те са едни нежни душици, чувствителни и обидчиви, току-виж им клюмне мъжкото достойнство завинаги и... Тогава да видиш ти драма!  Laughing
Абсолютно съгласна с всяка дума. Само не мога да повярвам, че се налага толкова страници да се обяснява нещо толкова елементарно.

# 482
  • Бургас
Честит Никулден. Напълнихте ли шараните, или ще чакате свекървите?  Mr. Green
Честит празник! Тази година няма да правя шаран. Обичам, но не мога да се оправя с тези кости в него. Днес сме на пикантни пипала и кюфтета със сьомга.
Zoι, ако измъкнеш рецептата от свекито, я метни насам  Grinning

# 483
Пускам ги така, защото ми се струва най-лесно. Двете са точно както ги прави тя. Лесни и чудесни сладки, които издържат повече от месец. Не съм се захващала аз, че не ми се съревновава с маминка, а и аз на тях нямам спирачка, докато не ги омета Simple Smile

# 484
  • Велико Търново
Здравейте и извинявайте за спама,но понеже см снаха и се питах има ли тема "С какаво ви дразнят снахите" Търсих,не открих,а според мен би била забавна другата гледна точка. Благодаря!

# 485
Има ,но   отдавна  не е задвижвана и  може би  е заключена.Няма желаещи свекърви да пишат.Всички се натискаме в тази тема.И обсъждаме и двете страни,колкото да не ни се вярва.

# 486
  • Велико Търново
Ами добре тогава... По темата  Grinning Моята е добродушна,но доста глуповата. Не като интелект,просто първична,първосигнална и оттам винаги произлизат моите нерви срещу нея. Занимава сина си със всевъзможни глупости,ангажира ни със страшни простотии,телефонните разговори с нея траят по около час. Като цяло добра,много добра,но невъзможно досадна. Май немога да се оплача много от нея. Сигурно като дойдат децата,тогава започва шоуто.

# 487
Гръцките сладки, че и сиропирани, са ми абсолютен фаворитът. Ще направя и двете рецепти.
Иначе, моята свекърва е тотален критикар по всички въпроси, но специално по кулинарните е в стихията си. Приятелка  дала кисела зелка- през цялото ни гостуване обяснява колко било ужасно зелето. Друга и дала домати в буркан-само кожи били, как можело така...Познайте как обичам да и готвя,сервирам и принасям...
Не мога да си представя някой да ме почерпи с нещо, каквото и да е то, и аз да коментирам негативно или да обясня, че това не го ям или какви стомашни дискомфорти ми носи(не си измислям, тя наистина обяснява Simple Smile Кажи „благодаря” и до там...Аз не ям месо десет години вече, но съм приемала почерпки от колеги под форма на луканки и прочие-вземам парче, благодаря и после го давам на някоя котка, не намирам за необходимо да се обяснявам.

# 488
...Занимава сина си със всевъзможни глупости,ангажира ни със страшни простотии,телефонните разговори с нея траят по около час. Като цяло добра,много добра,но невъзможно досадна. Май немога да се оплача много от нея. Сигурно като дойдат децата,тогава започва шоуто.
Категорично. С такъв тип човек шоуто ти е в кърпа вързано. Тя след като и без деца е способна да го спретне....

# 489
Явно тези разговори много ви дразнят.

# 490
  • Варна
Ами добре тогава... По темата  Grinning Моята е добродушна,но доста глуповата. Не като интелект,просто първична,първосигнална и оттам винаги произлизат моите нерви срещу нея. Занимава сина си със всевъзможни глупости,ангажира ни със страшни простотии,телефонните разговори с нея траят по около час. Като цяло добра,много добра,но невъзможно досадна. Май немога да се оплача много от нея. Сигурно като дойдат децата,тогава започва шоуто.
Не е задължително, ако предварително й се поставят ясни граници кое как... И ако не живеете заедно най-вече. Понеже все едно описваш моята свекърва, ще ти кажа - драмата беше, докато живеехме заедно. Сега даже ми домъчнява за нея чат-пат... Wink Ама след 5 минути телефонен разговор и ми минава де...  Laughing
Явно тези разговори много ви дразнят.
Дразнещо си е, Трещи, да. Като ти разправя един час за на втората й братовчедка мъжовия брат от какво бил болен и как пък жена му правела еди коя си манджа, пък комшийката през три преки на село как й умряло кучето и жената сега сам-самина останала... Дразнещо си е, хич да не...

# 491
  • Велико Търново
Абсолютно за същите разговори става въпрос. И не го казвам с лошо,даже аз съм инициатора на телефонните разговори,защото сина и не се сеща,че трябва да звънне поне веднъж в седмицата. И се почва кокошките,котките,пипера маносан и т.н. и т.н. Лошо няма,ама ти си бил 10 часа на работа,главата ти пуши и един час(не преувеличавам) подобни разкази е досадничко. Ама тя пък не се впряга като я срежеш и отикаш по-бързо. Абе добра си е тя. Като ви чета какви ужасии разказвате-това да и е кусура.

# 492
Да, ама проблемът е, че преди да се родят деца никоя 'снаха' или проекто-такава не смята за нужно да очертава граници. Колкото и да й го говориш, нея сега не й се занимава да се уточнява със свекървата. Последна мисъл й е. И не мисля, че му е времето. Граници ще е нужно да има, само ако има деца. Нещата стават проблем тогава.

# 493
  • Варна
Да, ама проблемът е, че преди да се родят деца никоя 'снаха' или проекто-такава не смята за нужно да очертава граници. Колкото и да й го говориш, нея сега не й се занимава да се уточнява със свекървата. Последна мисъл й е. И не мисля, че му е времето. Граници ще е нужно да има, само ако има деца. Нещата стават проблем тогава.
Е, той нашият случай по-особен, та си ги очертавахме някои граници и още как... Ама да, права си - не се мисли предварително и не е и нужно. По-правилната стратегия е отделното живеене, пък те границите за децата сами си се очертават тогава...

# 494
Сега станах свидетел ,като ходих да пазарувам,как майката на магазинерката звъни по сто пъти,че и  е  самотно.И не и вдигнаха.Каза ми,че са говорили един час ,отбивала се е днес за малко при нея и  още 10 пъти и звъни за нищо.Защото е самотна. Е ,трябва и да работи все пак.Пък и  други неща има да прави,когато не работи.И внуче има,и  там ходи...И свекърва в къщи.Млада баба е,малко над 40.

Общи условия

Активация на акаунт