С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 438
  • 860
  •   1
Отговори
# 780
И за 8 години никой не й е казал или показал, че трябва да си ходи. А синът все още смята, че не трябва.

# 781
  • София

А за смешко - смешко си е. Ама да беше само той. Не знам, за мен това не са мъже, сори. Не че и моя не е подобна смешка.
Абе, вие като не сте смешки, защо не напъдите майките си и да останете в жилищата, ами само мъжете тикате напред?
Досега една не е казала, че живее при родителите си и че а, не е решила, не ги е изгонила!
 Mr. Green

# 782
  • при късмета
Предполага се, че мъжа на Саня познава майка си. Щом до сега не ѝ е казал, защото смята, че се разсърди и обиди, значи си има основанията за това.
То, че трябва да се опитат да проведат нормален разговор е повече от ясно. Според мен трябвада наблегнат именно на алтернативите на свекървата за живеене. Те са тези, които нямат такава
Трещерица, ти някоя друга тема ли четеш?

# 783
И на мен им се струва, че свекито на Саня, не е някаква гаднярка.
Че трябва внимателно да се обсъдят нещата, че не заслужава  лошо отношение.

# 784
Предполага се, че мъжа на Саня познава майка си. Щом до сега не ѝ е казал, защото смята, че се разсърди и обиди, значи си има основанията за това.
То, че трябва да се опитат да проведат нормален разговор е повече от ясно. Според мен трябвада наблегнат именно на алтернативите на свекървата за живеене. Те са тези, които нямат такава
Трещерица, ти някоя друга тема ли четеш?

Чета как той прави планове майка му да помага за Нероден Петко.

# 785
Ама на него му е добре и майка му там и жена му

# 786
Свекървата е трябвало да си остане в нейният дом още преди 8 години. Сега не виждам как мирно и кротко могат да се решат нещата. Освен това хората са с ипотека, та не става да купуват още един апартамент

# 787
  • София
Свекървата е трябвало да си остане в нейният дом още преди 8 години. Сега не виждам как мирно и кротко могат да се решат нещата. Освен това хората са с ипотека, та не става да купуват още един апартамент
За мен, кротко могат да се разделят само ако Саня забременее и с оглед на изменената ситуация, се седне на разговор.
След като 8 години не са показали, че не ги устройва съжителството, сега изведнъж, само защото ще подпишат, да я обявят за нежелана, не само ще е обидно, но и гадно.
И без това, няма как да я изритат от днес за утре- не е чувал картофи да го оставиш на терасата.
Нали трябва някъде да отиде- посред зима.........

# 788
На никой не му е добре, но са свикнали и наистина е трудно, но сега е моментът, докато жената още се оправя сама. После може пак да им се наложи да живеят заедно. Аз съм живяла и с двете си баби, две години от които и с двете на куп.

И двете имаха огромни къщи, но не можеха вече зимата сами. Не съм усещала напрежение между тях и родителите ми, макар че явно не е било розово, защото на 18 ме изритаха от нас Simple Smile. Помогнаха ми да си купя апартамент и ми казаха, че е много хубаво да си отделно.

# 789

Свекърва си, нали? Само дъртите свекърви използват "Запис", снахите са модерни, компютърно грамотни и могат да ползват по предназначение бутона "Включете известията".  Laughing

# 790
  • София
Тя може да се оправя сама, но освен " не те искаме", как ги виждат нещата, какво ще ѝ предложат?
При другия син, дали ще може да отиде, щом той не я иска?
На село не се мести така- трябват пари за ремонти, не можеш да я метнеш без елементарните удобства, на които е свикнала в града.
От друга страна, нейната заплата едва ли стига за друго, освен за всекидневни нужди.

# 791
Явно е, че къщата на село е обитаема. Не са драма 7 км.  Все ще намерят решение.

# 792
Дано съм лош пророк, но ми се струва, че синът ще си измие ръцете с жена си: "Ама, майко, аз нямам нищо против да си живеем заедно както досега, ама тя, Саня, не знам какво ѝ стана, тя не те иска и разправя, че пречиш". И после – ни лук ял, ни лук мирисал, ще гледа отстрани сеири, когато двете жени се вкопчат за косите...

Може и да са, ако няма удобен транспорт. Или заплатата не стига и за пътни.
Но пък любезният син може да предложи на майка си да я кара на работа с колата. Колко са 14 км отиване и връщане сутрин и вечер?  Mr. Green

# 793
Това е супер тъпо ако се допусне. Няма нужда от подобни драми.

# 794
Аз пък все повече се убеждавам, че свекито много добре си знае какво прави. След случката със спалнята и ремонта се убедих. То и на мен ще ми е удобно да ми плащат сметките и да ме обслужват.
И освен на село, може да си иде при любимият син. Да не говорим, че сериозно подозирам, че се е месила и на другия син в семейството, което се е разтурило.

Общи условия

Активация на акаунт