159 американски мами ронят сини сълзи след червените избори

• 128 730
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Мишки, твоето дете е много малко, къде да го пуснеш само. Обаче на 7-8-9 са си съвсем различни деца. Аз пет годишното в никакъв случай не бих пуснала със стюардеса, малко ще ми е неудобно и с приятел, макар че е доста самостоятелна. Но моя приятелка има син на 9 и дъщеря на 13 - децата са абсолютно самостоятелни, защо да не ги пуснат. Моите тепърва навлизат във възраст, в която на другите българи не им е неудобно да ме помолят да взема и техните деца  Laughing при нас е широко разпространена практика. Миналата година една майка пътува с осем деца, двете нейни.

Аз от моите деца съм се отделяла точно две нощи (от голямото, от малкото още не съм). Няма къде да ги оставяме, за жалост. Ако имахме баби наблизо, със сигурност бих се възползвала. Но в тази ситуация така съм си свикнала с тях, че и трудно ги оставям, липсват ми ужасно.

Като пораснат достатъчно да се прибират сами и моите ще са по лагери, защото родителите ми няма да се пенсионират скоро. За мен това прибиране в БГ е важно и за отношенията им с баба и дядо и за да си опресняват езика, а както каза Агент, не е лошо и на малко самостоятелност да се научат.

Агент а бабите защо са против лагерите?

# 586
Агент, а бабите защо са против лагерите?
Цитирам "теб те няма тук от 12 год, нищо не знаеш какви ужаси стават по тези лагери, каква е хигиената, как ги хранят, как ги гледат, на какви неща ги подлагат... забраняваме децата да ходят по лагери, няма да ги водим, етц..."
На което аз отговарям "добре де, вие нямате деца от горе-долу 30 год насам, откъде сте толкова запознати със ситуацията по детските лагери. Толкова много деца с постоянно местожителство извън БГ се прибират последните години за лятото, цял отрасъл се създаде покрай тях - лагери с учители по бг език, етц...."

Опитвам се да им вляза в положението, все пак всички знаем бг преса и медии какво предават, те всеки ден са бомбардирани с ужасни истории и наистина си вярват и наистина реагират така от загриженост за тях. За да бъда коректна и аз миналата година видях група деца от дневен лагер оставена изцяло без надзор от възрастен да се катери и поскача по каменната река на Витоша, а и моите деца разказваха, че е имало ситуация в която Крис е бил сериозно тормозен от по-големите момчета (това може да се случи навсякъде, не се самозалъгвам, проблемът е надзора, уведомих фирмата-организатор). Та 100% гаранции няма, но аз и не очаквам да има. Слушам/чета и за чудесни преживявания на експатриатски деца по такива лагери, гледам снимки, някои от тах са наистина професионално организирани на много високо ниво. Да, рисърч си трябва преди да ги пратиш където и да е, но това си важи за всичко...

# 587
А ти защо не искаш да ги оставяш на бабите?Те не ги виждат по цяла година и мисля,че ще се радват да са с тях.

# 588
  • WA, USA
А ти защо не искаш да ги оставяш на бабите?Те не ги виждат по цяла година и мисля,че ще се радват да са с тях.
от баби до баби има голяма разлика Simple Smile моите и те много се палят да ги гледат, ама сега като им ги оставя за два месеца ще видим как ще им понесе - друго си е за един-два дни до седмица, но толкова време си иска нерви и грижи, на които те са отвикнали точно защото 30 години не са гледали деца.

# 589
Много са индивидуални нещата за всяко семейство. И ние имаме два комплекта баби и дядовци, ама не става. Свекървата нейните деца не си е гледала, че моите ще гледа. Там са по-сложни нещата де. Майка ми е пенсионерка, но живее в панелен апартамент и наоколо има една детска площадка, на която цитирам "никога няма да заведа мое дете, защото е такова течение между двата блока". В нашия град лагери няма. Колкото и да се опитва да го разнообразява ми е ясно, че това дете там ще прекара лятото предимно в гледане на телевизия. Едно време ние бяхме изпращани при баба (къща с двор и парк наблизо) всяко лято. Сега аз как да си пратя детето да седи в панелката.
И ние като Джейн сме неразделни с децата. Ни градини ползваме за малкото, ни гледачки, ни приятели. Навсякъде сме пълен комплект 😁. Поне вече имаме само 3 работи с мъжът ми. На мен ми се иска като поотраснат децата да си направим малко road trips из щатите, да разгледаме малко нац. паркове.

# 590
.

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 22:54 от Agent Provocateur

# 591
"никога няма да заведа мое дете, защото е такова течение между двата блока".

Joy

Това ми оправи деня. Голям смях. Българските баби и това течение. Ох.

Ние наскоро за първи път оставихме децата на една приятелка и излязохме на ресторант. Да ми е жива и здрава, имам късмет, че намерих такъв човек тук да ми взима  доброволно децата, че да излезем и ние малко като възрастни хора (щях да кажа "бели" ама наскоро без малко да го изтърся този израз на английски  Whistling ). Българка е. За жалост децата са ни с голяма разлика, но ще доживеем и ние слийпоувърс някой ден.

Агент, благодаря, това ми беше интересно.

sisi72, моите родители работят и няма да се пенсионират скоро. На мм родителите живеят в ЮАР и са прекалено възрастни, за да гледат децата. Пък и не са ми ги искали. Майка ми искаше миналата година да пратим Кейт и да я пуснем там на детска градина за едно лято, че да научи български. ММ като чу и му се кръстоса погледа - два месеца без децата  hahaha

# 592
  • The QC to be!!!
Фея, на какъв волтаж е джусъра ти? И ако да кажем го използваш за 2 паунда плодове/зеленчуци, колко време отнема да се измие? Колко бързо се смиля и изцежда? А ползвали ли сте PURE Juicer?

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 12:12 от Baby*

# 593
Ооо Джейн, даже е под един огромен орех тази площадка (който е от моето детство още). Изобщо, според майка ми, там е черната дупка на вселената - без слънце и на ТЕЧЕНИЕ! Избягвам да и казвам, че като е на училище и ги изкарват по блузи навън да играят. А миналата година като беше тука и на всяка кашлица трябваше да водя Мишо на доктор според нея. И как пък не изписват никакви лекарства на тези деца!
Абе знаете ги Бг бабите. Те от обич го правят де, ама понякога...

# 594
Всичко е според зависи.При нас в Бг ,докторката не изписваше винаги,а тук много често иска да ни изпише антибиотик.

# 595
Moите деца ходят по лагери в Бг от лятото след 1 кл тук. Изключително съм доволна и благодарна за възможността да видят Балкан,море,да се научат на каяк,сърф,коне,палатки,преходи,планинско каране на колело и да се видят самостоятелни. Те обожават ваканциите си. Решаващ е,както за всичко,мирогледа на родителите,  няма правила. Дано да можем да им осигуряваме този фън години наред още.

# 596
Честит Гергьовден и ЧРД на Агента! (Още някой имаше рожден ден днес, ама забравих кой).

Здраве и здраве. Че застраховки може и да няма.  Wink

# 597
  • WA, USA
Честит празник на всички празнуващи  bouquet

# 598
  • Чикаго / София
Руми много хубаво пътуване сте си запланували за лятото двамата с мъжа ти. Прекрасно ще си изкарате. Ние така с моя мъж много обичаме да ходим някъде само двамата докато децата са в Бг лятото. Припомня ни, че и ние сме хора и ни е хубаво да сме заедно, не сме само родители Simple Smile

Дано и децата и вие, и роднините в Бг да останете доволни от това лято и да ви стане традиция Simple Smile

Моите деца, както повечето знаят, всяко лято са в Бг без нас, откакто малката беше на 4г, голямата е била на 5.5г.  На лагери започнаха да ходят там от 8-9 годишни и са много доволни. Очакват с нетърпение всяко лято, както и ние всъщност. Laughing

Това лято заминават в края на май и ние отиваме да си ги приберем Август.

Всяко лято в Бг им се отразява чудесно от много ъгли - български, самостоятелност, оправност, отваряне на мирогледа, взаимоотношения с баби и дядовци - само позитиви виждам аз. 

Благодарна съм, че имаме баби и дядовци, които имат желание, сили и здраве да се грижат за тях летата. Да са ни живи и здрави още дълги години!

# 599
Честит Гергьовден ianajar и на другите ни празнуващи  Hug

Фея да не се е сдобила в ФБ?

С нашите приятели, които гласуваха за Тръмп, споменавала съм ги, се видяхме отново. Заприказвахме се, техен много близък приятел си изгуби застраховката преди около месец и буквално седмица след това разбра, че приятелката му чака бебе. Аз не се сдържах и подхвърлих, че бременността ще се смята за preexisting condition. Момичето ми отговори "Аааа не мисля, че ще е така". Без малко да й отговоря "те тези неща не се мислят, аз се проверяват"  Tired

Общи условия

Активация на акаунт