Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 209
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Чакайте, значи пневмония може да бъде излекувана без антибиотик?

Не вярвам да може.
Пневмонията е много сериозно заболяване, 6-та причина за смъртност.

Аз съм имала полип в канала, след раждането ми се появи. Махнаха го без последствия.

На мен ми се появи по време на бременността, след раждането изчезна, сега пак имам. Как ти го махнаха? Боля ли те след това?

# 556
quote author=Adriana11 link=topic=951732.msg34499563#msg34499563 date=1486411666]
Здравейте!

Малко нахлувам в темата, но имам въпрос и ще съм ви много благодарна да споделите мнения и най-вече ако някой се е сблъсквал със същия проблем.

Тази сутрин усетих парене ниско долу, през целия ден ми беше адски некомфортно, ходеше ми се на тоалетна през 10-15 минути, по едно време докато пишках видях, че има и кръв. Не е непоносима болка, но е много неприятно и дискомфортно.
Става въпрос за инфекция от цистит, случвало ми се е и преди, но беше много отдавна и тогава пих антибиотик.

Отидох днес до аптеката и ми дадоха едни прахчета с екстракт от червена боровинка, купих си и сок от такава, защото знам, че е много полезна, точно за такива инфекции и трябва да ви кажа, че докато пиех сока, страшно ме облекчи, но после пак започна.  Blush

Тъй като преди буквално 2 дена свърших приема на антибиотик (който беше предписан за друго), не ми се иска пак да започвам, макар и друг вид.

Ако някоя от вас може да препоръча нещо, домашно лечение, което е помогнало, ще съм ви много благодарна да споделите.  Peace

Скоро бях гледала в едно предаване, че витамин ц много помагало, но много малко хора знаели. Аз съм си увивала от тези големите пухкави шалове и съм стягала на кръста и то лятото. Пии повече течности, ще боли, но по-бързо минава и си вземи и сушени боровинки за всеки случай. Мисля, че и топла бира помага, но да не те излъжа.

Аз да питам нещо. Някоя да е имала полип на цервикалния канал и да са и го махали?
[/quote]

Някъде гледах по телевизията, че при продължително приемане на витамин C може да се натрупа в организма и да увреди бъбреците ни. От една страна казват, че е полезно витамин C, но от друга - не. Къде е истината не знам. Знам, че витамин C се отделя чрез урината и няма опасност да се натрупа. Съвсем спокойно човек може да приема 1000 мг. на ден, но ме обезпокои това, което гледах по телевизията преди няколко месеца. При мене по време на цикъл не се отрази добре, тъй като обилното ми течение става още по-обилно. Опитах да приемам витамин C за намаляване на обилното кръвотечение по препоръка на лекар.

# 557
Чакайте, значи пневмония може да бъде излекувана без антибиотик?

И аз не бих рискувала.Да не говорим,че понякога дори се налага комбинация от антибиотици.

Тука не говорим за пневмония. Говорим за това, че личните лекари предписват на пациентите антибиотик като бонбонки. А за да се стигне до пневмония, не сме отишли навреме на лекар, за да ни предпише антивирусни препарати. При първите симптоми, които се почувстват, веднага се отива на лекар. Няма шега с подобно нещо и да се чака, че може да мине от само себе си, мислейки че е обикновена настинка. Ако се наложи антибиотик вече, не трябва да се доверяваме на личния лекар и да искаме направление за пневмолог.  Споделих с вас какви главоболия ми създаде прием на антибиотик. И до ден днешен не мога да се оправя. Същото положение и е майка ми. Също така и една моя позната.

# 558
Благодаря ви!

Аз все пак реших да отида на лекар, за да ме видят, най-вероятно ще изпишат антибиотик, но даже и да го купя, няма да го пия веднага.

Ще се опитам да накарам джипито да ми пусне изследвания за кръв и урина, макар че съвсем наскоро правих.

Днес съм по-добре, но паренето още си го има, макар и по-малко.  Peace

# 559
  • Mediterraneo
Пневмония без АБ лекуват само болните мозъци, съжалявам! Имам приятел, починал от вирусна пневмония. Дъщеря ми е карала 7-8 пневмонии и знам през какво сме минали. Съветите против АБ от сорта на "Никога не пийте АБ" освен, че не са полезни, са направо смешни!

# 560
Adriana11, майка ми беше получила цистит след поставен катетър и се оправи с Неоренал. Попитай лекаря си и за него.

На мен два пъти са ми махали полип с хистероскопия.

# 561
Пневмония без АБ лекуват само болните мозъци, съжалявам! Имам приятел, починал от вирусна пневмония. Дъщеря ми е карала 7-8 пневмонии и знам през какво сме минали. Съветите против АБ от сорта на "Никога не пийте АБ" освен, че не са полезни, са направо смешни!

Когато ви дойде до главата и имате този проблем, който аз имам и да не се чудите как да живеете един нормален живот, тогава ще говорим. И не отричам напълно антибиотиците. Когато се налага и няма друг начин, се приемат и пак подчертавам - изписани от специалист, а не от некадърните лични лекари.

# 562
Adriana11, майка ми беше получила цистит след поставен катетър и се оправи с Неоренал. Попитай лекаря си и за него.

На мен два пъти са ми махали полип с хистероскопия.

На мен ще ми правят полипектомия другата седмица. Казаха, че в операционна, но се чудех дали може по принцип да се махне с лазер примерно  newsm78 И въобще да имам повечко инфо от вече минали през това жени.

# 563
Нямам представа дали може с лазер. Ако искаш попитай и в друга тема или във "Въпроси всякакви".

# 564
Не ме боля след махането на полипа. Моят беше колкото бобено зърно.
Дженифър, какво точно ти се случи, би ли споделила?
На мен ми отслабна слуха след един АБ, но не съм против тях по принцип. Дъщеря ми направи гърч след вирус, който премина в пневмония, защото ЛЛ не искаше да даде АБ. Е, после беше на 3 в Пулмологията. Та и на мен ми е минало много през главата... ooooh!

# 565
Благодаря ви за отговорите! Хубав ден!

# 566
Jennifer_w ,витамин Ц не ти е помогнал,защото се пие с калций.Има разтворими таблетки калций + витамин Ц.Аз ги пих,заради обилен цикъл.

# 567
Jennifer_w ,витамин Ц не ти е помогнал,защото се пие с калций.Има разтворими таблетки калций + витамин Ц.Аз ги пих,заради обилен цикъл.

Опитвала съм да приемам калций+фосфо+витамин C, но не се промени състоянието ми по време на обилен цикъл.

# 568
  • София
Крем за бързо зарастеане на рана след херпес [3дни от появата] да препоръчате?
Мисля да спра Зовиракса.

# 569
На какво се дължи тъпа болка ниско долу ту в ляво, ту в дясно? Появява се веднъж в седмицата дори и както си лежа.

Общи условия

Активация на акаунт