Нашите кухни - 66

• 114 240
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
 pipence, моите горни шкафове са 35см. Моя мотив беше шкафа с чиниите защото исках да се хващат и големите ми плата/ 30см диаметър. Не знаех, че има и стандарти ... .
Аспиратора ми е за пълно вграждане, не исках да се вижда без значение дали е под или на нивото на дъното на горния шкаф. Аз си харесах този Cata, писала съм вече за него, доволна съм. Няма мазно, мръсно, не капе вода и т.н. ...
За чекмедже 80см широко -нямам такова. Имам 70 сантиметрови под ъгъла за хранене. С обикновен механизъм с плавно прибиране са/защото исках цялата височина да е използваема там/ и са си ок. Малко по-тежки са ама може само моите да са такива:-)
Моите долни шкафове не следват горните. Аз не харесвам големи /широки/ вратички отгоре. Но моята кухня е малка, обичам симетрията но абсолютната такава ме подтиска.
Направи си шкафовете както на теб ще ти харесат и като ги погледнеш ще се чувстваш комфортно.

# 616
  • Бургас
Pipence, моите горни шкафове са дълбоки 40 см и също съм с аспиратор за пълно вграждане - Бош. Работи си чудесно и дърпа добре. Няма за какво да се притесняваш.
С по-дълбок горен ред пък е супер, събира много.

# 617
Благодаря много за отговорите!
shadowman, това с блендата не го разбрах, може ли да поясниш Simple Smile Вариантът да се отреже вратата по аспиратора не ми допада, защото като се отвори нагоре, ще стои с ръб. Иначе за аспиратор сме се спряли на Фабер.
Чекмеджетата ще са 3,  с механизми на Блум мовенто Simple Smile , за да може да се използва максимално височината. Смятам в тях да слагам и големи буркани с продукти. Надявам се да издържат тежестта, все пак ги дават с товароносимост 40 килограма. Назад в темите видях, че й ти ги предпочиташ Simple Smile
Горните шкафове ще са високи 82 сантимерта, но за да мога да събирам големи на диаметър съдове, се роди идеята да са по- дълбоки от стандарта.
Поздрави!

# 618
  • Кюстендил
Здравейте сладурки,четя ви най-редовно имам питане към вас.Моята кухня не е голяма и трябва да е на ъгъл.Голямата стена е 2.70 дълга там ще има съдомиялна и свободностояща печка,а малката е 1.00м.Отгоре шкафовете ще са само на дългата стена.Искат ми 1800лв.за гланц нормална цена ли е?

# 619
  • Раковски
За тая цена вероятно става дума за гланца на орма или кастемона, ако е така този материал е имитацая на гланца.

# 620
  • Кюстендил
За тая цена вероятно става дума за гланца на орма или кастемона, ако е така този материал е имитацая на гланца.
За AGT става въпрос.Аз мисля че цената е супер,но половинката е на др.мнение

# 621
  • Раковски
АГТ-то е по-доброто, мисля, че бива, но си вижте обкова, ако са ви сметнали панти и механизми със съмнително качество ги заменете с по-добри.

# 622
Пантата на вратата с плавно затваряне, там където е закачен коша за боклук, издаде багажа, и вече не се затваря плавно, а се блъска. Препоръчайте ми качествени панти, които да си взема за целта.

# 623
  • Раковски
Каква е пантата, дай снимка или виж какво пише на нея.

# 624
На въпросната панта нико не пише, но на другите пище ROSI

# 625
Здравейте,
Имам нужда от съвет-тъй като ми предстои да правя кухня и за в момента трябва да кажа къде ще има контакти и ключове, тъй като ще правят ел-а, та....кухнята ще е голяма, 2,90*3,20, ще има и барплот, съединен с късата страна, около 1,20м.дълъг.Мивката сме я предвидили да е на късата страна, тъй като изходите ще отиват в банята.Отдолу ще има съдомиялна, а на дългата страна ще са котлоните и фурната, хладилника ще е свободностоящ.Не съм решила все още дали да са в колона или отдолу фурната с микровълновата печка.Няма как в момента да ви начертая проект, но всякакви съвети ще са ми от полза-на първо време къде да разположа контактите... newsm78

Здравейте, моята кухня като размер е подобна на вашата, но малко по-голяма. Разпределението ми е като вашето: на късата стена ще са мивката с бойлер под нея за топла вода и миялната. За всеки от тях съм предвидил отделен контакт на стената, който ще остане скрит след монтажа на кухнята, така че те да не са видими. На дългата стена ще имам аспиратор, котлони и висока колона, в която ще се вградят фурната и микровълновата печка. Пак за всеки един от тези електроуреди са прекарани и пуснати нови контакти по стената, които накрая пак ще останат скрити и няма да се виждат. Този за аспиратора е пуснат на около 1,80м височина така че да попадне в декоративното коминно тяло, в което ще е вграден аспиратора.
На края на дългата стена след колоната ще е хладилникът, който ще е завършекът на кухненският ъгъл.
Отделно от това съм мерил и съм взел размери къде ще се пада кухненският гръб и съм разпръснал още 6 свободни контакта.
Доста работа се отвори за ЕЛ-аджията, и допълнително би оскъпило малко, но всичко е направено с цел максимално удобство и минимален брой размяткащи се кабели по кухненският плот.

# 626
  • Раковски
На въпросната панта нико не пише, но на другите пище ROSI

Сменете пантата с някоя хубава, блим или хетих, но вземете такава, че да е с вграден амортисьор, че някои панти се добавя допълнително плавното а то си пречи с коша.

# 627
На мебелни фирми правят отстъпка, но не и на крайни клиенти. Почти на всички политиката е такава, за да продаваш нещо трябва да имаш печалба. Не ми се вярва мебелната фирма да даде отстъпката си на клиента.
Има и меб. фирми който ти предлагат да ти купят уредите и те са на далавера ако не ме лъже паметта и ти прави подобна услуга

При интерес за отстъпка на уреди на Тека мога да Ви дам координати на фирмата,
Те правят отстъпка, не помня колко с точност,  около 8-10 % от цената.
А Тека имат мивки, смесители, абсорбатори, фурни , котлони
Само че мисля, че трябва капаро за поръчката... както на всякъде  Simple Smile

# 628
  • Раковски
Когато мебелна фирма поръча уреди от тека не дава капаро, краен клиент може, но мебелна фирма може.

# 629
Здравейте,
Имам нужда от съвет-тъй като ми предстои да правя кухня и за в момента трябва да кажа къде ще има контакти и ключове, тъй като ще правят ел-а, та....кухнята ще е голяма, 2,90*3,20, ще има и барплот, съединен с късата страна, около 1,20м.дълъг.Мивката сме я предвидили да е на късата страна, тъй като изходите ще отиват в банята.Отдолу ще има съдомиялна, а на дългата страна ще са котлоните и фурната, хладилника ще е свободностоящ.Не съм решила все още дали да са в колона или отдолу фурната с микровълновата печка.Няма как в момента да ви начертая проект, но всякакви съвети ще са ми от полза-на първо време къде да разположа контактите... newsm78

Здравейте, моята кухня като размер е подобна на вашата, но малко по-голяма. Разпределението ми е като вашето: на късата стена ще са мивката с бойлер под нея за топла вода и миялната. За всеки от тях съм предвидил отделен контакт на стената, който ще остане скрит след монтажа на кухнята, така че те да не са видими. На дългата стена ще имам аспиратор, котлони и висока колона, в която ще се вградят фурната и микровълновата печка. Пак за всеки един от тези електроуреди са прекарани и пуснати нови контакти по стената, които накрая пак ще останат скрити и няма да се виждат. Този за аспиратора е пуснат на около 1,80м височина така че да попадне в декоративното коминно тяло, в което ще е вграден аспиратора.
На края на дългата стена след колоната ще е хладилникът, който ще е завършекът на кухненският ъгъл.
Отделно от това съм мерил и съм взел размери къде ще се пада кухненският гръб и съм разпръснал още 6 свободни контакта.
Доста работа се отвори за ЕЛ-аджията, и допълнително би оскъпило малко, но всичко е направено с цел максимално удобство и минимален брой размяткащи се кабели по кухненският плот.
Благодаря ви много,бих ви помолила за снимка или проект,за да видя в детайли нещата....аз съм на мнение че такава кухня ще ни е голяма,но пък си искам барплота,мъжа ми пък е на обратното мнение...На вас като разположение удобна ли ви е?

Общи условия

Активация на акаунт