Седми клас,Мили Драги vs Немили Недраги

• 59 077
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Мама Мими, много благодаря!  bouquet

# 106
И аз благодаря за теста по история. bouquet Нали беше болно, моето тъкмо утре ще прави върху този раздел. Остава и да го реши.

# 107

Преди няколко страници някой беше питал за планове на почивки през лятото и за мен след матурите това е втората по важност тема за следващата година и най-нагло си направих резервация    Crossing Arms

Цоп - и аз. Засилих щерката да ходи на конференция с баща си във Валенсия. Тя се опъва, но ако се наложи - ще я заместя с огромно удоволствие.

# 108
  • София
emonaem, честит рожден ден!   newsm59
От три дни празнувам рождени дни на близки около мен. Щастливо преяла съм с торти.  Mr. Green

Аз чакам лято, 2017 откакто започна есен, 2016, така че вече съм си доставила удоволствието да направя резервации за лятната ни почивка, но..... от 26.07. Де да знам от кой път ще се класира моят син.  Thinking
Винаги мога да вмъкна и още една заслужена почивка преди това, ако детето вземе да се представи добре и го запишем на предните класирания.

# 109
Нашият решил нещо на КР по МАТ.  Mr. Green
Сега ще се моля да е хванал поне 3-ка.  Praynig
Не са правили КР по АЕ.  Rolling Eyes
Ще събират пари и за още едно помагало по НЕ - няма лошо.  Peace

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 22:08 от chibi

# 110
# 111
  • в здрача
Колко помагала имат по НЕ, че още едно?
А моята красавица не чете на руски. Де този късмет. Гледа само филми - от Маша, до Кухня. Една приятелка и даде линк на който гледа on-line. Ама и това е нещо. А книгите на английски са фен-фикшън романи за Хари и Twillight, рядко нещо "съществено" от моя гледна точка, независимо че предлагам, не аз де, един семеен приятел, ама рядко нещо я впечатлява. Те тийновете имали друг вкус.

# 112
Tsv, до тук купихме 2 учебни тетрадки / по ЗП и ЗИП/  и учебник по ЗИП.
Миналата поръчвахме и книжка на немски език, която моят най-старателно прочете.
Ще видим какво ще дойде сега след известно време.
Ще даваме пари няма проблем, само да му се учи.
Качествено образование само с учебника за ЗП не се постига.

# 113
  • Русе
  Нищо не чете моето дете. Ни на български, ни на руски, ни на английски. Виж песни на всякакви езици учи.То и аз от всечетяща и много четяща, напоследък освен фентъзи и малко фантастика нищо друго не чета. Според мен качестевно учене на език се постига не толкоз с хиляди учебници,а най-вече с говорене,писане и комуникация. Мисля, че има програми за разменни гостувания, когато дете от страна с изучавания език живее в семейство тук. Светослав много иска да си вземем русначе в къщи, обаче доколкото знам в нашето училище не съм чувала да се практикува по тази програма. Май тази година ще има засилен интерес към руската паралелка. Вече няколко деца от класа, са изявили желание да кандидатстват за нея, а сме с основен език английски.

# 114
Амбър,  Peace
Няма спор, че език най-добре се учи с много говорене и писане.
Нашето училище участва в такава програма, но е за учениците от DSD II паралелките.

# 115
  • в здрача
За езиковите гимназии имаше навремето. Моя приятелка посреща в къщата си едно момиче от Германия и съответно ходи там май един месец, не помня.
Нашето училище си прави летния морски лагер все в международни лагери от затворен тип и другите групи обикновено са руски. Идеален момент да се упражнява, нищо че като втори език за 3 години ще придобият А1.
А нещо като учебник, учебна тетрадка и Grammar book? Не знам как е с немския, ама по английски Grammar book-а е задължителен. То учебника им е само "читанка", учебната тетрадка повтаря учебника с разни въпроси по текста. Без нещо допълнително граматиката отива на кино и после се чудим защо нищо не знаят и едно изречение не могат да съставят.

# 116

Преди няколко страници някой беше питал за планове на почивки през лятото и за мен след матурите това е втората по важност тема за следващата година и най-нагло си направих резервация    Crossing Arms

Цоп - и аз. Засилих щерката да ходи на конференция с баща си във Валенсия. Тя се опъва, но ако се наложи - ще я заместя с огромно удоволствие.
Ама си и ти, ще я заместваш, направо се присъединявай  Naughty Я таткото докато си "конференства" вие пък да огледате малко архитектура и градоустройство (по темата на таткото все пак  Wink)... Ще събирате снимков материал, че той няма да има време да обиколи да види в стария град колко много видимо и не чак толкова видимо укрепени сгради има, не за друго  Flutter
С времевия график ще се справиш, сигурна съм, че вече си добър плановик  Laughing

# 117
При нас пубертетът се развилня. До лятото му нямаше нищо, сега... Най-важни са приятелите. Моето мнение и жизнен опит нямат никаква стойност. Не ми се търсят съветите. Отделно ги върши едни... Понеже е наказан да не излиза, онзи ден приятелят му дойде вкъщи. Пръскали си ръцете, примерно, с дезодорант и ги палели. Видях клипчета. И някаква кутия от шах, дървена. Ще ми запалят къщата, да не говорим на себе си какво могат да причинят. Говорих му, уж обеща повече да не го прави...
Отделно сега на мода са електронни наргилета. Нямам думи. Поне мъжът ми ме подкрепи като взех решение да не го пускаме на зелено училище в Банско през зимната ваканция. Нямам никакво доверие на класния, на 28 години е.
За Коледа иска пари. За рождения ден съм се заканила нищо да не му подарявам, защото и той така постъпи с мен. Имаше пари, беше работил при баща ми, но не ми купи дори едно цвете... Та така, ще се възпитаваме.

# 118
Здравейте,
Да се запиша в темата.
От няколко дни почнах да се замислям за матурите.
Не съм записала сина си на никакви допълнителни уроци, защото и без това е доста натоварен.
В неговото училище за седмокласниците са направили допълнителни задължителни занимания по мат. и БЕЛ, а ходи и на тренировки 5 пъти седмично. Дано не се наложи да ходи на уроци.
На първия ПИ се изложи - едва 70 точки. Разбира математиката, НО много бърза и допуска технически грешки. Идея нямам как да го накарам да работи по-бавно и внимателно.

# 119
  • София
  Отказах се категорично да го пращам на пробен на този етап. На първия преразказ има 4.62.  Crazy И той не разбирал защо толкова малко. Поглеждам "произведението" му-много му е дала!  ooooh! Питам го, госпожата казала ли е нещо. Да, "Много е зле!".  Joy Joy  На тестовете по БЕ един път има 6.00, а другия-под 4 се падаше. На един и същ материал, в една и съща седмица.  Какъв пробен?!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт