Петият президент на Република България

• 381 341
  • 5 325
  •   1
Отговори
# 720
Всъщност аз отдавна подозирах ББ, че ни е продал на Путин и смята да избяга от властта и да я прехвърли на официалното БКП. Напоследък беше подозрително гъст с Москва. А и няколко далавери завъртяха - Виваком, Белене, а сигурно и други, за които не знам. Така че не гледайте на ББ като на някаква панацея за евро-атлантическата ни вечна дружба. Както ни продаде за арабското гето на ЕС, така е напълно възможно да го е направил и за Задунайска губерния. Имаше си признаци за това дори преди арабското нашествие.

И аз усещам подобно нещо, както и с хората от моята среда сме коментирали, че започва да става много съмнително. Борисов много удобно и дирижирано се изнесе от политиката и за това може да има само две причини. Или за да си спести предстоящи политически негативи и после да се върне в коалиция с приятелите му мутрите, които ще влязат заради мажоритарния вот. Или, втората и по-страшна причина, спазарил е да се оттегли от властта, за да влязат комунистите, с тях и Русия.

Всичко мога да преживея - дупки, лоши държавни услуги - здравеопазване, образование, малки пенсии и т.н., защото това всичко може да се регулира от индивида, но в комунизъм, няма да живея  ooooh!

# 721
България е с най-нисък стандарт на живот в ЕС
Това заглавие само сменя годината. Независимо кой е на власт.

Но в ЕС, не забравяй тези думи, преди ЕС и без него ще сме  като в Африка, без да преувеличавам,
ЕС представлява най-развития свят и никога не трябва да го напускаме ....

# 722

Оттогава минаха 4 години и чистката на Маковей. Нещата силно се измениха в тяхна полза.
http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/08/13/2590389_blumburg_rumunii … ej_v_evropa_prez/

# 723
В България БКП слезе от власт през 1989 година и след този вътрешно-партиен преврат и разцепление комунисти във властта няма. Тия миризливци сега са обикновени меншевики и е факт, че ако Сталин можеше да ги спипа- щеше да ги разстреля до един. Думата "комунисти" се ползва от двете страни за собствени цели - от антикомунистите- за сплашване, а от социалистите - за събиране на дивиденти от носталгията и неразбирането на обикновения електорат, за който социалисти сега и БКП преди е едно и също. Ами не е.

Много си наивна. Куфарчетата с парите белязаха пътя на властта, а след това и "масовата приватизация" с РМД-тата, плюс кредитните милионери, които никой никога не наказа. Икономическата власт никога не излезе от кръга на притежателите тези куфарчета и техните наследници, особено в енергийния сектор. А политиците са просто едни кукли. Допускам, че ББ имаше някакви илюзии да върти собствена мафия при първия си мандат и дори се опита да разпердушини червения енергиен картел, като размаха едни данни за Белене и Р. Овч. в парламента. Но му казаха в прав текст, че ще го свалят - и така стана. През втория си мандат си взе бележка и играеше прилично. Затова и всички бяха доволни, затова нямаше никакви осъдени и наказани, нямаше реформи, единственият плюс беше усвояването на еврофондовете - основно чрез строителство, защото опциите за крадене са много големи. Питайте обаче хората с малки фирми, които не са част от "нашите хора",  как издеяниха. И колко от тях успяха.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 09:55 от Анонимен

# 724
не знам колко наивна изглеждам, но е факт, че "куфарчетата с пари" си бяха течение в БКП и това беше вътрешно-партиен преврат. Хората, които го извършиха сега са във властта и винаги ще бъдат. Кое те кара да мислиш. че те са комунисти? Не са. Социалисти са като идейно течение, а най-точно могат да бъдат определени като либерални социал-демократи. Комунисти няма. Кое ви учудва точно? В България имаше смяна на ръководството на БКП и това си наричаме "революция" Тези процеси са съществуващи от самото начало на формиране на комунистическите режими и накрая си избиха на повърхността с подмяна на идеологията. Комунистите изчезнаха и властта взеха социалистите.

# 725
Да, сега разбирам, че ти правиш разлика между различните мимикрии на комунистите Simple Smile
Оттам идва разминаването.
Но по същество те са едно и също разбойническо племе, което освен всичко е и некадърно.
Неолиберализмът е поредната комунистическа мимикрия и резултатите са налице.

# 726
много ми е интересна непрестанната употреба на думата комунизъм тук, като синоним на про руска политика , мисля ... защото както забелязвам съвременните политици от както и да е наре4ена партията хабер си нямат ни от комунизъм, ни от социализъм ... да не говорим за пове4ето от населението. И те си нямат представа. Защото ако някой ми каже, 4е който и да е политик от която и да е партия в момента се води по Основите на Марксиската философия ... ще ме умори от смях. Но е много удобно да се ползват предварително заредени определения ... е , 4е нямат общо ... кой ли ти го разбира .

# 727
А Румен Овчаров да не се готви да влиза в управлението пак? Неговата наглост е безгранична.
Освен стайлинга на съпругата на новия президент, дразнещото в нея е и силата, с която го е хванала под ръка, когато са заедно - имам чувството, че го тегли - в прекия и преносния смисъл на думата. Доста смешно поведение. А Румен Радев ми прилича на объркано дете, което изведнъж е попаднало в света на големите. Успокояващо е, че около него има какички, които да му помагат в тези трудни моменти.

# 728
Във Facebook масово мои познати почнаха да лепят етикети като "комунист", "червен", "руска пионка", "лустрация" и т.н. Други обявиха, че това е краят на демокрацията в България и от тук нататък следва тежка политическа и икономическа криза и настъпването на комунизъм.
Да не си мислите, че тези хора активно се интересуват от политика? Не! От всичките има двама-трима дето реално се занимават с политика и те не ми правят впечатление. Но изведнъж хора, дето идея си нямат кой стои зад ДПС и ДОСТ или Турция за кого гласува(питала съм ги и почват да разтягат несвързани локуми), почнаха да правят политически анализи... Естествено на база чутото от някой познат. Laughing
За политиците ни не знам, но липсата на критично мислене ще ни затрие... Confused

Rosita, и аз това гледам - че то около него само жени, бре! Laughing

# 729
Е поне се интересува от жени със сигурност! В тия времена и това си е плюс...

# 730
много ми е интересна непрестанната употреба на думата комунизъм тук, като синоним на про руска политика , мисля ...  

Да и на мен ми е чудно... newsm78
"Комунизъм" аз лично употребявам, за да охарактеризирам иронично настоящото БСП. Но гледайки интервюто на Ламбо, започвам да разбирам защо хората мислят така...Та той пее руски песни, нарича господата - другари и пр. атрибути на комунистическото мислене, което в България беше достигнало едва социалистическо. Комунизмът е хубава идеология, но утопична. Няма как да се случи на практика.

Това, че трябва да сме в добри отношения с Русия, го знае всяко дете. Но това не означава непременно връщане на власт на БСП. БСП някакси иззе тази функция на политическите взаимоотношения и се кичи с нея като на парад. А истината е, че умният български политик, независимо на коя страна на политическия спектър е, знае, че междудържавните отношения с Русия трябва да се запазят добри. Самият Борисов имаше забележки по отношение на Плевнелиев - той си го каза в прав текст, че заради Плевнелиевото говорене отношенията ни с Русия са доста охладняли. Но пък това доказва и още нещо - че Плевнелиев се беше еманципирал от ГЕРБ. Да видим новият президент дали ще успее да постигне това - дали ще успее да се еманципира от БСП. Много ме съмнява...но ще видим.

# 731
А Румен Радев ми прилича на объркано дете, което изведнъж е попаднало в света на големите. Успокояващо е, че около него има какички, които да му помагат в тези трудни моменти.
Ами изгледайте внимателно интервюто с Ламбо и ще лъснат някои нещица. От сорта какво му давали да чете, сега трябвало друго да прави, как говорел, не се правело така, ама много бил независим бе...страаашно независим. Все си мисля, че ни продадоха един добре излъскан политически продукт и сега кукловодите ще влязат в роля. За първата дама - не съм гледала нейни изяви, но ми се струва, че ако участва активно в политиката би трябвало да ни се даде възможност да и видим акъла предварително. Ако си гледа само семейството - о к, има иначе....да вземе да говори такива неща като във ФБ профила си на важна среща нещо не ми се връзва. То неслучайно някой вече я е нахокал там, че не подобава на първа дама такова отношение към политически опоненти.

# 732
България е с най-нисък стандарт на живот в ЕС
Това заглавие само сменя годината. Независимо кой е на власт.

Кой ли е виновен за този незавиден стандарт?
Е, как кой- „даскалките и продавачките”.

Вие, производителите на тикви, нямате никаква вина, разбира се...

Ние производителите на тикви, искаме някой по-окомуш да ни подскаже , че да знаем как ще ни оправи другаря генерал и кого ще оправи по-напред? "Големите надежди" Ви очакват, а и надеждите умират последни. Внимавай с хиленето, да не стане озъбване..... Без да искаш, де. Grinning

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 11:20 от dimarays

# 733
То ако зад епитета "социалист" стои истински социалист ... няма да е зле, но лошото е,  че у нас някои понятия, които масово се ползват в Европа с много позитивен смисъл,  се натовариха у с такова негативно значение ... че хората не смеят да се надяват на социални услуги и социално отношение, защото им звичи мръсно.

В Германия , освен на най-крайните партии програмите на всижки други са заредени с такава доза социал, че почти не се различават една от друга . И това искат хората: сигурност в живота и на работното място, образование и сигурност за децата си, стабилни богати общини с добри общински и държавни структури , ефективна полиция и други служби, сигурно здравеопазване и здравни каси, пенсионни фондове ...  ...

Има ли някой тук, който да не иска детето му да има място в детска градина? Който да не иска да има добро у4илище за детето му или да няма къде да го излекува ? Който да не иска да си вземе пенсията един де?

Ами това е то социала, който така мръсно звучи у нас.

Дали не е зареден нарочно така този термин, та да не смеят хората да поискат нещо ???

Аз се чудя няма ли закон за правилното определение и именоване на партиите : ако една се води социалистическа, то наистина да е такава, ако е комунистическа - то наистина да става въпрос за комунизъм , ако не е то да е задължително да се именува правилно ??? Тази неразбория в разбирането на кой и за какво стои една партия ми се струва заблуждаваща и не знам дали е законна .

# 734
Скрит текст:
То ако зад епитета "социалист" стои истински социалист ... няма да е зле, но лошото е,  че у нас някои понятия, които масово се ползват в Европа с много позитивен смисъл,  се натовариха у с такова негативно значение ... че хората не смеят да се надяват на социални услуги и социално отношение, защото им звичи мръсно.

В Германия , освен на най-крайните партии програмите на всижки други са заредени с такава доза социал, че почти не се различават една от друга . И това искат хората: сигурност в живота и на работното място, образование и сигурност за децата си, стабилни богати общини с добри общински и държавни структури , ефективна полиция и други служби, сигурно здравеопазване и здравни каси, пенсионни фондове ...  ...

Има ли някой тук, който да не иска детето му да има място в детска градина? Който да не иска да има добро у4илище за детето му или да няма къде да го излекува ? Който да не иска да си вземе пенсията един де?

Ами това е то социала, който така мръсно звучи у нас.

Дали не е зареден нарочно така този термин, та да не смеят хората да поискат нещо ???

Аз се чудя няма ли закон за правилното определение и именоване на партиите : ако една се води социалистическа, то наистина да е такава, ако е комунистическа - то наистина да става въпрос за комунизъм , ако не е тода се именува правилно ??? Тази неразбория в разбирането на кой и за какво стои една партия ми се струва заблуждаваща и не знам дали е законна .

Ами там е работата, че социалната държава разчита на капиталистическия бизнес да я храни.  Защото иначе се превръща в социалистическа. В този смисъл, за да може държавата да си позволи социални политики, първо трябва да забогатее. За тази цел й трябват десни правителства и не толкова социални мерки - събиране на данъци и мита до дупка, даване на възможност бизнесмените да се ръфат едни други, ама буквално, защото за да успееш в един бизнес, трябва да си твърд с колегите си до степен безскрупулност. И трябва да си почтен с клиентите си. И това не е моя измишльотина - историческото развитие на развитите държави по света го е доказало.

И няма как, докато държавата натрупва пари, които после преразпределя, са й необходими десни (републикански) правителства и да, животът на народа й е работа, работа и пак работа. Пък като се замогне, да дойдат левите (либералите) и да пораздадат благинки.

Личното ми мнение е, че сега не е моментът за социално подпомагане. Трябва да гледаме повече към бизнеса. Имаме още много да работим, за да достигнем до стадия да можем да си го позволим. Защото иначе се прелива от пусто, в празно - нито социалните услуги ще са наред, нито бизнеса. Peace

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 11:29 от DeltaAzimut

Общи условия

Активация на акаунт