Петият президент на Република България

• 381 438
  • 5 325
  •   1
Отговори
# 735
Аз под комунизъм разбирам склонността да се налагат на обществата неработещи и икономически неефективни утопии като параван за голямо крадене в държавен мащаб. Което естествено генерира елит без конкурентни качества, но с умения да се нагажда според властта. Както и двойни стандарти, кръгове на протекционизъм и чудовищно разрастване на паразитни групи от населението.

В този смисъл всичките комунистически-социалистически-неолиберални идеологии са много близки. И според мене произлизат от едни и същи източници - на некадърните демагози, които така намират начин за реализация.

Проблемът им е, че рано или късно всичките се сгромолясват под собствената си тежест. Защото всичките са на принципа "дайте да дадем".

# 736
Ама то тоя момент е мног опродължителен момент? Трае някъде към 25 години този момент??? то бива забавен кадър ... ама колко забавен някой да казва? Поне да може да се пресметне остатъка от момента.

А по повод предното:

Ами там е работата, че социалната държава разчита на капиталистическия бизнес да я храни.  Защото иначе се превръща в социалистическа. В този смисъл, за да може държавата да си позволи социални политики, първо трябва да забогатее. За тази цел й трябват десни правителства и не толкова социални мерки - събиране на данъци и мита до дупка, развързване на даване на възможност бизнесмените да се ръфат едни други, ама буквално, защото за да успееш в един бизнес, трябва да си твърд с колегите си до степен безскрупулност. И трябва да си почтен с клиентите си. И това не е моя измишльотина - историческото развитие на развитите държави по света го е доказало.

В Германия не спират да събират данъците до дупка, и бизнесмените си се ръфат и драпат ... И тук има с 6 цифрени доходи, но борбата е безмилостна . Както на всякъде. Бизнес е бизнес, не е жмичка на детската площадка.
Това не пречи останалото население да живее нормално и сигурно и стремежа на всички това да се развива и запазва.

Е, сега да не идеализираме, и те имат доста неща и се разправят политически, всеки ги вижда, но като цяло ... Ако една партия е социалистическа , то си го отразява, ако нее си го отразява. Хората имат право на преценен избор. А не всички да тръбят : тези са комунисти ... ама идея от комунизъм има ли си или нямат ? Другите са социалисти : ама дали целят социални програми, третите били фашистки и хоп се коалират с партията на малцинствата ...
Интересно законно ли е да се заблуждава така? Или си някакъв или не си. Ама да се наричаш някак си и да те мсилят за нещо пък да имаш в предвид друго ? НЕ знам .

Аз под комунизъм разбирам склонността да се налагат на обществата неработещи и икономически неефективни утопии като параван за голямо крадене в държавен мащаб. ...

Ами ето това имам в предвид. Ти разбираш ... ако за деня интервюираш 1000 4овека ще полу4иш 1000 разбирания ... (а официалното определение да е 1001 ) А не е ли добре да има по едно разбиране , определение за всяко нещо и хората да са наясно какво правят?

# 737
  • София
социализъм е да участващ активно в преразпределението на благата и да се бориш за все по-голямо преразпределение, без да имаш никакъв принос към създаването на благата

# 738
социализъм е да участващ активно в преразпределението на благата и да се бориш за все по-голямо преразпределение, без да имаш никакъв принос към създаването на благата

Може и така да е! Къде го пише? Или според теб?

# 739
КомунизЪмът е отживелица, няма за какво да го коментираме.

# 740
КомунизЪмът е отживелица, няма за какво да го коментираме.

Именно. Не знам защо се коментира още за този Комунизъм. Всички, които са живели през Комунизмът ги е страх да не се върне. Не мога да разбера подобни хора.

# 741
Не е отживелица нещо, което никога не е било изживяно. Направен е опит, но се оказва , че човека не е достатъчно съвършен ... просто не е приложима философията в цялостност.

Както и да е наистина няма за какво да го коментираме и няма нужда да се спряга на всякъде и то в неправилен контекст. Това е което и аз се опитвам да кажа.

Защото иначе ме дразни  Twisted Evil

# 742
  • MI

Не съм съгласна, че румънците са по-добре от нас. Можеш да погледнеш финансовите данни - само на пръв поглед от уикипедия:
България 2011 г. БВП на глава от населението - $13597,
Румъния 2012 г. - $12800.
И то в светлината на това, че имат повече природни ресурси от нас.

Що така избирателно? Ето ти данни и за двете от 2015 - те са 58мо място, ние - на 62ро според МВФ. според Световната банка е още по-голяма разликата:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

# 743
Не е отживелица нещо, което никога не е било изживяно. Направен е опит, но се оказва , че човека не е достатъчно съвършен ... просто не е приложима философията в цялостност.

Както и да е наистина няма за какво да го коментираме и няма нужда да се спряга на всякъде и то в неправилен контекст. Това е което и аз се опитвам да кажа.

Защото иначе ме дразни  Twisted Evil

Като се замисля, ама то всички са комунисти...Макар че противореча на предишното си мнение, но с тези изречения ми припомнихте за децата комунисти, които ни управляват.

# 744
Вчера на срещата с Плевнелиев, Радев е дошъл без охрана.
Интересно, видя се, че НСО е около него в НДК, явно си е негово решение.
Няма лошо, знам, че е популистко, но ми  идват в повече тумбите гардове около политиците.

Румънците ни изпревариха след едновременното ни влизане в ЕС. Неоспорим факт.
И това е в следствие на целенасочена държавна политика - последно четох, че стартират програма на база европейските фондове, която да стимулира завръщането на емигранти и стартирането на техен бизнес в Румъния.
А ние построихме маса зали и стадиони в села с 100 пенсионери. ooooh!.

# 745

Като се замисля, ама то всички са комунисти...

Право в целта Laughing

Най-много се дразнят от думата "комунизъм" комунистите hahaha

Нищо не е изживяно. Нищо не е приключило. Напротив, виждаме нови и нови превъплъщения.

Фламбе, ББ също се движеше "между народа" отначало.

# 746
Философията на комунзЪма не отговаря на действителността. Отживелица е отдавна.

БКП-то си мисли, че като си е скъсал гущера опашката и вече е ново животно.
Но номенклатурните кадри, които още живеят в онова време на доноси..
Ей това не им харесвам аз на тях всеки срещу всеки, доноси, подмазване.
Имат над сто годишен управленски и политически опит, може да отлюспят напълно старите комунистически възгледи и идеи, а също и безнесмените, които се облагодетелстваха от приватизацията...
И да прокламират идеите на Левски. newsm78 bowuu Sunglasses

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 12:18 от Анонимен

# 747
Фламбе, ББ също се движеше "между народа" отначало.

Забравила съм.
Значи да видим след година - две какво ще стане.

# 748
Огнян Минчев:
По Нова ТВ Мира Радева не дава на Димитър Ганев да каже една дума - вилнее в полза на чиста мажоритарна система. Някой играе ва банк за мащабна концентрация на властта в България - пълномащабна мажоритарна система, ВНС, в което целенасочено ще изплува приоритета "президентска република". Сами по себе си, в българските условия, само тези две промени в политическата система гарантират силна тенденция към авторитаризъм. Когато са комбинирани с нарастващо влияние на режима в Кремъл върху България, те ще гарантират концентрирано авторитарно управление на българската държава. Мира Радева продължава да не дава думата дори и на водещите в Нова ТВ.

# 749
Философията на комунзЪма не отговаря на действителността.
Това не пречи на опитите да се възражда с цел по-ефективно грабене на работещото население.

Общи условия

Активация на акаунт