Леана? :)

• 7 410
  • 99
  •   1
Отговори
# 45
Хубаво е името, звучно. Кой какви асоциации прави, си е негов проблем.  Не може всички да са Марийки, Цветанки, Иванки и прочие. Смятам, че е право на майката да избере име на детето си - в края на краищата тя ще го ражда. Пък и не мисля, че случайно  се е появило в съня. Важното е да не се казва Юрдечка - на баба си Юрданка и баба си Дечка ( това в кръга на шегата).

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 18:07 от Талияна

# 46
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз пък не познавам малките деца с имената Марийка,Пенка,Гергана и т.н.
И не е задължително да се казват така.
Ама то по тази логика какво му е на името Юрдечка?

# 47
Е, много ясно, че майката решава.  Peace Тука няма две мнения. На мен ако толкова ми харесваше името, ако ми оказва такова въздействие, ако го сънувам-то ще е, значи наистина ми е харесало и нищо друго няма значение.
Иначе, не съм го чувала това име. Simple Smile
Точно аз съм много далече от Иванка и Марийка.

# 48
То имаше една майка , която беше сънувала името Евдокия и тука всички се изредиха да й казват ,че им харесва, не е често срещано и е хубаво име , тя беше много убедена ,че така ще го кръсти ,ама накрая съвсем друго име избра .

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 17:57 от _Jack_

# 49
Аз съм една от привърженичките на Мария и Гергана Simple Smile
Понеже с толкова Николки, Дарии, Раи, Мариса, Вероника, Стефани... Тези имена направо станаха екзотични Wink
Сериозно, ако майчето иска, да си кръсти детето Мария, ако иска Марая, ако иска Леа, Леана и т.н. Поне няма да е само сред по-нестандартни имена. Блазе им на учителките, какъв зор ще видят докато научат точните имена на децата в класа.
Но не мога да разбера /моля, не го приемайте като критика/, защо всички са се впуснали да избират уникални, неповторими и оригинални имена за децата си. Малко се получава както когато никой не иска да носи униформа в училище, за да изрази себе си чрез дрехите... и после всички носят дънки. Просто толкова е модерно това завършване на -ия, -ана, -ни, че ще се изгубят оригиналните имена сред всички останали.Името не прави детето, детето прави името. Дори и най-единственото име да му изберете, това няма да го направи неповторимо. Неговият характер и вашата любов като родители ще му помогнат да се разгърне и да покаже всичките си заложби.

# 50
Ама то по тази логика какво му е на името Юрдечка?
[/quote]
 Ами, това ми е асоциациата за юрдечка.
https://www.google.bg/search?q=%D1%8E%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%87%D0 … xoKHTdxDr8QsAQIGA

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 18:05 от Талияна

# 51
Аз ще ти кажа за себе си защо. Чисто и просто такива имена ми харесват.
Винаги и от малка съм харесвала чуждите имена, по-различните, по-нетипичните.
И да -държа детето ми да има красиво име, чак уникално не мога да кажа-защото за мен името, което харесвам аз може да е уникално, за друг, друго име е уникално.
Изобщо на всеки каквото му харесва. С ръка на сърцето си казвам, никога не съм си и помисляла да си кръстя детето Мария или Гергана, Катя, Ивелина или прочие, стандартни имена.
Да, искам оригинално име, не виждам лошо в това. Само, че и не харесвам прекалените изгъзици и масовостта-като стане едно име популярно и хайде юруш всички сме Нии, Мии, Раи,Теи,Дария, Деа и прочие.
Много уважавам и симпатизирам на майки, които дават различни и уникални имена. За мен това е жена смела и с характер, която не я интересуват стандартните изказвания и простотии от рода "ама как ще му казват", "ама не е българско" , "ама ще му се подиграват" , "ама странно е""ама защо не е на свекървата" и от сорта.

# 52
Емануил или Самуил щеше да е. Йоан ми харесва, все са библейски.
Ужасно са популярни вече, но въпреки това първото ми е фаворит от доста време, а и съкращението Емо е готино. На Йоановците как им викат на галено? Повечето библейски имена са ми много красиви - и мъжките и женските. Виж, Джизъс, Мойсей, Аарон, Авраам - хич не са ми вариант  Crazy

Относно "леенето" в Леана - тази тъпа асоциация я имам и аз и е единственото, което ме възпира при това име, има звучност на леярна. Но въпреки това продължава да ми е неустоимо.

Между другото, като изреждате какво не харесвате, не е зле да кажете и какво харесвате Simple Smile

Цитат
Аз съм една от привърженичките на Мария и Гергана
Мария не, но харесвам Гергана, не мога да скрия, слабост ми е. Като малка винаги съм искала да се казвам нещо средно между Лин, Зара и Гергана  Joy Не мога да го обясня. Гергана никак, ама никак не ми звучи селски, а и все с хубави девойки го свързвам. Пък и имам асоциация с "Изворът на белоногата".

Помня, че преди години пишех във форума, питах някакви неща... И попаднах на жена, чиято дъщеря се казва Ноела. Влюбих се моментално в това име, стори ми се уникално, но като го споменах на няколко човека около мен, ми казаха, че им звучало като Нела, не го харесаха. Но пък мен продължава да си ме кефи безобразно много.

# 53
Ноела е хубаво име, сетих се за коя потребитлка говориш , но е по-разпространено като Ноел или Ноа , не в женсия си вариант . Гергана и аз го харесвам -  звучи ми като име на силна жена , а и напоследък хич не е често срещано май . Thinking

# 54
Аз ще ти кажа за себе си защо. Чисто и просто такива имена ми харесват.
Винаги и от малка съм харесвала чуждите имена, по-различните, по-нетипичните.
И да -държа детето ми да има красиво име, чак уникално не мога да кажа-защото за мен името, което харесвам аз може да е уникално, за друг, друго име е уникално.
Изобщо на всеки каквото му харесва. С ръка на сърцето си казвам, никога не съм си и помисляла да си кръстя детето Мария или Гергана, Катя, Ивелина или прочие, стандартни имена.
Да, искам оригинално име, не виждам лошо в това. Само, че и не харесвам прекалените изгъзици и масовостта-като стане едно име популярно и хайде юруш всички сме Нии, Мии, Раи,Теи,Дария, Деа и прочие.
Много уважавам и симпатизирам на майки, които дават различни и уникални имена. За мен това е жена смела и с характер, която не я интересуват стандартните изказвания и простотии от рода "ама как ще му казват", "ама не е българско" , "ама ще му се подиграват" , "ама странно е""ама защо не е на свекървата" и от сорта.
Ето, да си избере човек име, което му харесва - това е важното!За това подкрепям на 100%. Детето така или иначе не можем да го питаме, а и нека си признаем - ние ще сме тези, които ще го възпитаваме. Затова е добре, да започнем с избор на име, което да отразява нашия мироглед. А не да го наречем някак си, понеже някой си искал.
Както казах, ако жената иска, да си нарече детето както го е сънувала. Аз съм зодия лъв и съм пристрастна към големите котки. Така или иначе в 90% от времето на човек му викат на галено. Ако галеното име е хубаво, това е голямо предимство.

# 55
Ето, да си избере човек име, което му харесва - това е важното!За това подкрепям на 100%. Детето така или иначе не можем да го питаме, а и нека си признаем - ние ще сме тези, които ще го възпитаваме. Затова е добре, да започнем с избор на име, което да отразява нашия мироглед. А не да го наречем някак си, понеже някой си искал.
Както казах, ако жената иска, да си нарече детето както го е сънувала. Аз съм зодия лъв и съм пристрастна към големите котки. Така или иначе в 90% от времето на човек му викат на галено. Ако галеното име е хубаво, това е голямо предимство.

всяка дума подкрепям  в този пост Hug

# 56
Цитат
Между другото, като изреждате какво не харесвате, не е зле да кажете и какво харесвате Smile

Ооо, веднага казвам.
Луиза
Елизабет
Вивиан
Анджелика и Анджела
Бриана(също леко старнно име, но ми харесва)
Елеонора
Августина
Деметра(не знам доколко бих кръстила дете така, но ми е много уникално това име, на шефа ми дъщерята се казвала така, като го чух и веднага си казах-ето човек, който е измислим дръзко и нестандартно име за детето си )Flutter
Катрин
Екатерина
Джейн
Розалия
Евангелина
Джорджиана
Анна
Ана-Лорена(чух го от латиноамериканския сериал, който се въртеше доскоро по БТВ, римейк на "Трима братя, три сестри"  Joy и толкова много ни хареса и на двамата, че много го умувахме, ама нещо се колебаем, а колебае ли се човек, значи не е това името.) Може-живот и здарве за второ   Embarassed
Екатерина
Магдалина
Скарлет
Амели
Елинор

Не са нещо кой знае какви имената, но са ми сред любимите и на мен ми харесват.

# 57
  • Австрия

Относно "леенето" в Леана - тази тъпа асоциация я имам и аз и е единственото, което ме възпира при това име, има звучност на леярна.

На мен пък ми звучи като 'лелеяна' - една много хубава, поостаряла дума от българския език: копняна, мечтана, жадувана, бленувана, пазена дълбоко в сърцето  Peace

# 58
  • Най-красивата страна
Леана ми харесва повече от Леа.
Някой спомена Лиа-библейско име ,означава газела.
Харесват ми Луиза,Лидия,Лусиана.

# 59
Miss_Bingley, кефят ме твоите любими имена, има изключения, но са красиви и нахални едновременно, което е страхотно  Grinning

Вивиан, Катрин и Лорена са ми в официалния списък с любимите, мога да го покажа на word документ веднага Crazy Елинор също ми хареса, ама с е - Еленор, с ударение на първото е. Харесвам какво ли не, например Айви, но не бих кръстила човек с това име, виж котка може  Mr. Green

Спомних си и за Леонора, с "изтърваното" Е в началото. Нещо го бях позабравила това Леонора, а пак е лъвско... Хм. Току-що го казах на таткото, одобри моментално за моя велика изненада.

Вени, не знаех, че Лиа значело гъзела, готино е  Heart Eyes

DimS, не го бях поглеждала от тази гледна точка, много е красиво, улучи ме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт