Домакини 58/ Снежни забавления и топли празници!

• 58 821
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • при късмета
Гледам да не се ядосвам. Сега, като се загледах в проекта видях, че и така няма да е лошо. И цвета ми харесва, момчетата заедно с мъжа ми се борят с това боядисване седмица вече, без изобщ6о да им е работа да боядисват такива неща. Само не знам колко ще съберат тези плитки шкафове.
Просто ми преля чашата. Като ми е тръгнало от края на миналата година с борбата в съда, заради несвършената им работа, та до сега, всичко става с голям зор и много нерви. И продажбите на мен чакаха и ваденето на документите и огледите и комуникацията с брокерката и отсрещната страна, всичко.
И нашата сделка, предишните собственици така бяха забатичили нещата, че беше чудо.
Ремонта беше капака. Толкова ремонти съм направила, просто не предполагах, че точно при този ще се забави и обърка всичко възможно, че и отгоре.
Много ми дойде. За целия си живот, за втори път го казвам, но е факт. Изпуших. То винаги нещо, дето може и да пропуснеш нервите покрай него идва в повече. Мъжа ми го отнесе снощи, не че в случая е виновен, сега да видим колко време ще ми минава и ще влизам в час. Искам да свърши тази година вече.
Извинете за мрънкането

# 121
Ма ко, тук може да си изпушваш, колкото искаш!
За шкафовете - стандартът е горните шкафове да са по-плитко от горните, сигурно и за това така ги е направил. Така ще ти е по-удобно, сигурна съм! А и ще поберат достатъчно. Виж в Икеа имат много хубави и практични системи да вътрешна организация на кухненски шкафове. Всичко ще мине и замине и накрая ще се наслаждвате на новия апартамент! 👍

# 122
  • На север
Здравейте и от мен  Hug
Ма ко, всички ремонти са така. Аз като се сетя за ремонта преди да се нанесем тук и ми прилошава направо. Само не знам как не се изпокарах с всички. Единият път се заключих в банята и се наревах хубаво докато лъсках душ кабината. Ще мине спокойно. Проблемът на такива като нас е, че искаме всичко да става както ние си го представяме, а понякога това не се случва. Дишай дълбоко и им тегли една майка на тъпите шкафчета. Simple Smile
Смърфиетка, тези дни съм на вълна "Азия". За сега съм била само в Дубай и много искам да отидем някъде по на изток за Медения месец. Разглеждах разни круизи и си харесах един от Сингапур до Хонг Конг. Ти предполагам си пътувала наоколо. Как мислиш къде си заслужава да се отиде? Иска ми се да е нещо супер различно и да има невероятна природа. Дубай ми хареса най-вече заради пустинята. Аз си падам по природни забележителности, не толкова по хай технолигии. Я ми разкажи повече за района около вас...ако може  Rolling Eyes Даже ако имаш снимки още по-добре. Ако имаш някакви препоръки приемам всякакви Simple Smile
mimmito, аз съм също за парфюм или някаква дреха. Ако има любим футболен отбор може нещо в тази насока или ако има любим спорт, хоби.
ма ко, с удоволствие ще хапна малко домашен суджук  Mr. Green
Лейди, 50 кг на година и нещо  Shocked То верно си е магаре  Joy Каква порода е?
mariat, много обичам италиански филми. Записах си го този да го гледам. Дано ми хареса Simple Smile

При нас днес е мрачно както обикновенно. Поне няма сняг...Иначе моят се прибра днес от работа по-рано. Болял го гърба. Имало шанс да не ходи утре на работа. Аз се запритесних да не вземе да остане и в сряда тук, че ще провали изнедатата. Сега отиде да занесе документите за сключване на брак в тукашната община.Дано най-накрая ги приемат. От Септември все ни връщат. Все нещо липсвало. То не бяха подписи на кумовете, то не бяха докумнети мои от Бг, то не бяга самолетни билети, то не бяга преводи, легализации, апостили...  #Crazy Иначе аз днес няма да готвя. Мисля да карам на сирене и таратор. Ще си спретна една хубава голяма шопска салатка за вечеря.  Heart Eyes

# 123
  • при късмета
Аз не само си го представях, ами си бяхме направили проект, преди този на майстора. Всъщност бяхме направили 2 проекта, а неговите 2 бяха само с посоката на вратичките.
Правят се горните шкафове по-тесни, когато на плота има мивка, печка и т.н. защото обикновенно работния плот е някъде до тях и е по-удобно, защото се навеждаш над него. В нашия случай няма да има нито мивка, нито печка на въпросния плот. Всички нови кухни, особено ъглови, на страната на която не са мивката и печката лицето на горните шкафове е на една линия с долните. И майстора не е като да не го знае и не е като да не идва на място и да видя кое къде ми е.
Даже и той е гузен, обаждал се на мъжа ми да прави кутия на микровълновата от него. На мен не смее  hahaha

Както и да е. Поне да се сглоби и да се приключва, че вече нямам нерви. Най-вероятно и това ще стане в петък  ooooh!
Разходих се, напазарувах, отивам да взема шефа и да го оставя на тренировки и да дремя там докато свърши

# 124
Разходих се, напазарувах, отивам да взема шефа и да го оставя на тренировки и да дремя там докато свърши
А аз чета "разведох се" и цъкам с език, "Ей, един ремонт до къде може да стигне!" А ние преди половин час трябваше вече да сме на рожден ден. ММ сега се бръсне....

# 125
  • На север
А аз чета "разведох се" и цъкам с език, "Ей, един ремонт до къде може да стигне!" А ние преди половин час трябваше вече да сме на рожден ден. ММ сега се бръсне....

smile3532

# 126
  • при късмета
Joy
Де да ставаше веднага, знаеш ли колко хора щяха да се възползват.
Не знам дали сте чели темата на Популе за прословутия диван, дето купила за сина и снахата. Сетих се за нея, защото тя твърдеше, че щяли да се разведат, като установят, че не са взели правилните мебели.  Joy Стана пословична и с темата и с твърдението. Ама викаш, ние може да докажем теорията.  Joy

Един човек ми изкара акъла, като се прибирахме с шефа от тренировки. Чакахме мъжа ми и от училището излезе един възрастен човек и ме пита къде е блок 9. Обяснявам, че тук няма такива номера, а той казва, че там живее, излязъл от вкъщи да посрещне близки на гости, обиколил да види къде са и не знае къде се намира. Има блок 9 в Модерното, от другата страна на булеварда и си викам "Леле ако е дошъл чак до тук, толкова леко облечен". Разпитвам го в Люлин ли живее или в Модерното, в Люлин било. Хрумна ми да питам носи ли документи в себе си, извади от джобовете очила ключове и телефон, няма документи. Взимам телефона, вътре само 1 номер, на жена му. Звъня, не вдига. След 4-5 минути звъня пак, пак не вдига. Тъкмо мъжа ми дойде и се чудехме ако не разберем къде живее човека в районното ли да го водим, какво да го правим, не може да го зарежем на улицата, се свързах с жена му. Тя беше на работа и ми обясни кой блок и вход е. През един блок трябваше да отиде човека и не знаеше къде е, ужасна работа. Заведохме го, погледна и казва, че май тук било. Казва "Ей я тук, старата баня, тук трябва да е". Разбира се там няма баня, до блока има кантон. Тъкмо го накарах да извади ключовете да видя може ли да отключи входа и излезе едно момче и го поздрави. Попитах го дали тук живее човека, той потвърди и пита има ли проблем. Обясних ме, че се беше загубил и момчето се върна да качи човека до апартамента му.
Добре, че успяхме де приберем човека. Ей така сигурно се появяват обявите на МВР за изчезнали възрастни хора. Питат някой къде се намира нещо, което не е там, отговарят му набързо, че тук няма такова нещо и си продължават. Объркват си още повече, все повече се отдалечават и на края не се знае къде ще се окажат. А ако е зимата направо ще си измръзнат навън като нищо.
А говореше много интелигентно, не беше несвързано, просто не знаеше нито къде се намира, нито къде трябва да отиде. Знаеше как се казва, даже каза какво е работил цял живот. С 2-3 думи може и да не разбереш, че има проблем.

# 127
Прибрахме се.
Ма ко, добро дело сте направили. И аз миналата седмица в Лидъл гледам жената зад мен. Стара, облечена в черно сложила 2 вафли и брои стотинки от по  10 и 5, 2. Още тогава си казах, че като дойде моя ред ще и платя вафлите. Идва моя ред, махам разделителя на стоките и казвам на жената на касата първо вафлите да маркира, за да не чака жената. А тя, горката ми показва ръката  със стотинките и ми казва че има пари. Ми, много ми е гузно пред тези възрастни хора, които не заслужават такъв живот!

# 128
Добра вечер!
Ма ко човека най-вероятно е с алцхаймер... ние с малкия лятото като се прибирахме от училище така намерихме един възрастен мъж до нас - обясняваше как е работил там където живеем, а къщата му била в съседния парцел /там сега са складове/... Най-близо ни е пощата/на километър/, и го заведохме там, а там вече го търсеха - излязъл за вестник и не се прибрал...., а живее в съвсем друга посока. Добре, че сте се свързали.
Ред ротвайлер е добитъка. Дано всичко е наред с документите, че да тропнем по едно хоро за здравето на младоженците!
Смърфи както си наредила визитите - да взема да се запиша и аз за едно гости  Heart Eyes
Вио Hug
Мими аз с подаръците отдавна реших проблема - малкия прави картичка, аз подготвям празнична вечеря, а изненадата е шоколадово яйце  hahaha ама и за тримата   Joy наравно с детето се радваме на играчките  Mr. Green Мм не пие алкохол, а ненужни неща просто не ми се трупат.
Доволно хапнахме и женската компания пийнахме  bowuu
Лека вечер ви желая!

# 129
Добро утро от мен!
Лейди, накараме да се замисля.  Thinking Какво ли ще стане у дома ако децата получат по едно шоколадово яйце, барабар с мама и тати? Ще има изненадани, ще има бая изненадани и сърдити и ревящи. Възпитах добри деца, които обаче си държат на подаръците от Дядо Коледа. Вземи поне и по билетче за някоя лотария.
Нямам идея какво да готвя, а трябва. Всъщност една крем супа ще направя, но за ММ си трябва и мръвка.

# 130
Добро утро!
При мен маратонът продължава с пълна сила. Вчера от хойкане напред - назад съм навъртяла едно десетина километра, днес се очертава пак да е така. Мм ми мърмори да ходя с кола (имаме две), аз обаче съм упорито магаре и отказвам...Да видим до кога  Laughing
Ма ко, и аз преди време така намерих един дядо...всъщност той ме намери де. Обясни, че е прекарал инсулт и е забравил всичко, и не може да се ориентира в родния си град. Много ми стана тъжно, упътих го доколкото можах, исках да му дам пари за такси, той обаче отказа. Ужасно е като стане така, особено за близките - имаме съседи със старческа деменция, не знаят нито къде са, нито кои са, близките им живеят в постоянен страх...Ужас  Confused
МариаТ, ние днес сме на гъби с ориз  Peace
Лейдибърд, шоколадови яйца, а? Моите си искат подаръци и това е - и без друго през годината рядко им купуваме подаръци, сега за Коледа са си поръчали сума ти неща.
Стади, как мина инициативата, събраха ли се средства?

# 131
  • при късмета
Добро утро!

И шефа си търси подаръците  Laughing Много добре знае, че няма дядо Коледа, ама се прави на приятно разсеян, като трябва да му поръчва нещо. Хитреци са те, хитреци

Ста ди, и аз да питам как мина събитието

Не знам как се справят хора с такива заболявания и живеят сами. На колко от възрастните заминаха децата, а мъж/жена вече са починали? Ужас. Айде, ако има близки, че е тормоз и непрестанен страх, ясно е, ама поне правят всичко възможно, дават им телефони, слагат им бележки с адреса и данните, учат ги да не ходят без документи. А ако няма кой?
На човека явно му се случваше от скоро. През цялото време казваше 4Боже, Боже, до къде я докарах!". И все пак не беше за първи път, защото жена му въпреки притеснението, не беше изненадана.

Вио, и аз се движа по-бързо пеша. Само до като намеря място за паркиране, много често за същото време вече съм си свършила работа и съм тръгнала на обратно.

Прибрах се от у-ще, върнах се да нахраня котетата, че нямаха нищо за ядене още (търкалят се все повече с всеки ден, много са смешни), допивам си кафето и отивам да си поръчам кухненския ъгъл.
Хубав ден на всички  Hug

# 132
Добро утро!
Момичета ставаше въпрос за подаръци на мм и мен, а не на детето  Joy и то за именни и рожденни дни! Мими искаше идея за подарък за имен ден  Mr. Green За Коледа има подаръци за всички под елхата и чорапи пред камината! Тази Коледа темата е шал, шапка, ръкавици  Mr. Green а за малкия и едни футболни обувки /като на Меси  ooooh!/  Joy Сега в неделя малкия има РД - вече купихме колелото... Големите намаления са януари-февруари и тогава купувам повечко неща, но да ги държа за следващата Коледа не намирам смисъл. Сина ми става на 12, но още вярва в стареца - хем разума му казва друго  Joy Пък и смисъла на Коледа е семейството и ти да дадеш - започват много благотворително прояви. Обичам Коледния дух и аромата на сладкишите Heart Eyes
Вио на мен ежедневието ми е над 10км. пеша  Joy В Бг постоянно бях с колата и пиех хапчета за кръвно. Дали от ежедневните разходки или от климата /знам ли/, но тук вече 4години нямам проблем с кръвното...
Днес ще сме на пържени кюфтаци, печени картофки и таратор  Joy
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 133
Такааа, ние днес ще сме на разделно хранене. За мен пържен праз със яйца, а за останалите- крем супа от картифи, тиквичка, морков и пащърнак.
Моите деца също вярват в Дядо Коледа. Една година щерката в  ефира на месно тв предаване каза, че иска доказателство, че Дядо Коледа съществува. Е, получи си доказателството- писмо с печат от восък и завързано с канап. От тогава все по- силно вярва.

# 134
  • гр.Варна
Привет момичета.Днес надписах картичките Rolling Eyes и малко поуклепах някой от тях.Моля за извинение за което. bouquet Бързам и мисълта ми тече по бързо отколкото пише ръката ми. Joy Важното е да знаете ,че съм ги надписвала с голяма любов. newsm51
Нищо ново при мен.Харесала съм една супер прахосмукачка ,но цената и в момента не ме устойва изобщо.Ще чакам черния петък да видя какво намаление ще направят.

Общи условия

Активация на акаунт