След девет месеца мъчение, очакваме ДЕКЕМВРИЙЧЕ с нетърпение - Тема 8

• 68 506
  • 898
  •   1
Отговори
# 90
Честито, Анастасия! Да сте живи и здрави и бързо възстановяване Party Time

# 91
Анастасия, честита ви радост!  Heart Eyes Много здраве и късмет ви пожелавам!
Аз снощи си поръчах количка от Галикс. Станах точно в 00,05ч. да пусна поръчката, че от цвета, който искам имат само една бройка на склад....Току що ми я потвърдиха! Нищо, че от после се оказа, че 20,00лв им е доставката. Карай, важното е всичко да е наред!

# 92
Честито, Анастасия! Да сте живи и здрави, бебо да спинка и да се храни добре, да наддава грамчета и бързо възстановяване на теб! baloni

# 93
Момичета, тази тема става все по-хубава с новите бебчета... Simple Smile

Анастасия, да сте живи и здрави, да се радвате една на друга, да се възстановите бързо от раждането и да ви пуснат скоро да си ходите у дома! Целувки  Hug  Heart Eyes bouquet

Invunerable, хвърли ме пак в размисъл с тия ваксини. Много им се чудя. Уж бях решила да ги правя, но сега пак ме обземат едни съмнения. Бившият ми мъж е лекар, ще ги обсъдя с него и с педиатърката, която записахме. Крайно време е да решим какво ще правим.

Иначе ние отдавна всичко сме напазарували. И аз обичам всичко да ми е по план и под контрол, като Тони78 Simple Smile Останаха само някакви дреболии като аспиратор за нос, четка и гребен за косичката на бебинка и други такива. Мисля да се възползвам от Черния петък на сайта на Хиполенд днес (има -25% намаление на всичко) и да ги поръчам.

Invunerable, ще пиша за болницата, живот и здраве, другата седмица.

Хубав ден и целувки на всички!

# 94
Хора сега разбирам за ананаса и си мисля,че е пълна глупост.Лично аз изядох цял ананас миналата вечер и честно казано даже много добре спах.Всичките неща,които са противопостави при бременност може би са такива,но в големи количества.
От всичко по малко няма проблем
Притеснението идва от страха на родилката и като разбере,че ананас еди какво си бяга от него като дявол от тамян.Ако беше толкова рисковано да хапнем 2-3 парчета ананас,то докторите щяха да дават ананас на преносилите жени за предизвикване.
😉 междудругото тези дни ям много мандарини,като ги почна ...като семки пред телевизора.😃

# 95
  • Лондон
Момичета,да се отчета-снощи излапах почти цял ананас-ефекта е нулев Crossing Arms Не,че не предполагах ,де,ама си викам-айде да пробвам hahaha
И моята майка идва на 01.12.,уж да помага,но усещам,че ще ми скъса нервите #Crazy
Hotchocolate, абсолютно е възможно да ти кажа да те бавят и да се правят на луди с birth plan .На мен нито в 34-та седмица,нито сега искаха да ми съдействат,като сега като ги питах за епидуралнс,ми казаха,да прочета в сайта на NHS,или в youtube Joy
 Хубав ден,мами

# 96
  • Blondeville
Честита радост, Анастасия! Да е жива и здрава малката Виктория!

# 97
Анастсия, често и от мен!  bouquet Пожевам ти бързо да се възстановиш, а на бебка да е здрава и жизнена!

# 98
Мен утре ме изписват- кръвното ми е ок и няма причина да ме задържат още. В къщи ще се пазя от солените и мазни храни и дано така си остане до края. В един момент реших,  че ще се наложи с бебка да се срещнем по- рано от очакваното, но за сега се размина Simple Smile Иска ми се поне още 10тина дена да изчака и тогава да става, каквото ще става.

# 99
Mama_Ves, оф и аз съм така в размисъл. Хубаво е, че имаш кого да попиташ, въпреки, че според мен повечето педиатри ще препоръчват...Така си мисля, знам ли. newsm78 Ще се информирам и аз колкото мого повече и ще споделяме опит и всеки да си реши. Интересното, което научих е, че в повечето държави съвсем не е толкова натоварен календара. Ако някоя от живеещите в чужбина мами знае нещо по въпроса, моля да сподели.
А относно този Хиполенд много се ядосах! Снощи 00:10 направих поръчка, която до 2:00 не можех да финализирам, и днес не можех - бъгна им се сайта! И телефона им беше зает през цялото време и после ми изписа, че половината от поръчаните ми неща не са налични! Е, за какво правят подобни промоции като нямат възможността да ги поддържат? Да не говорим, че точно в този ден махнаха голяма част от артикулите си, явно тези, които не искат да се продават намалени. Много се ядосах! #2gunfire
Сега ще ходя за ананас и мандарини аз Simple Smile Че ми се приядоха  Embarassed
Иначе според мен когато е в умерени количества няма как да влияе така рязко. Те говорят за прекомерна употреба според мен  Peace

# 100
И аз като ви чета и ми се прияде ананас. Иначе не го мислех чак толкова.   Grinning

Аспиратор за нос ние взехме на Babydream, което е марка на Rossmann. За Беб ни остана само ваничката за къпане. Аз имам още няколко дреболии за себе си да намеря. От утре започвам голямото пране и гладене.

В България днес ли е Черният петък? При нас е следващия, на 25.11.

# 101
Момичета, дойде и моят ред да се похваля - днес следобяд сьс секцио се роди нашата малка дьщеричка Виктория. 45 см, 2.4 кг. Бебка е добре и доста спокойна засега. Аз все още свиквам с мисьлта, че вече сьм майка, невероятно чувство е. Операцията не беше особено приятна, но определено е нещо поносимо освен това имам чувството, че траеше 20-тина мин. Сега сьм в леглото. Наболява ме, поносимо. Чак утре ще ставам. Умирам от глад и умора, не сьм спала хубаво от 3 дни насам.
Относно крьвното - ниското не е проблем, високото е опасно.
Честито Анастасия! Много щастие да ти носи!
Слагат ли бебетата в кувьоз при такива кг ?

# 102
  • Варна
Честито, Анастасия! Да расте много здрава малката Виктория и да не създава грижи на мама и татко! bouquet Пиши, като имаш време как се възстановяваш и как мина раждането като цяло.

# 103
Здравейте момичета,
За пръв път пиша, защото до сега нямах много време, работих до миналата седмица . На 33г съм, втора бременност с термин 22.12. Имам син на 2г и 5м. Сега чакам момиченце. Засега нямам кой знае какви оплаквания освен болки в таза, когато се въртя нощем.

Във връзка с няколко предишни поста някой беше споменал чая от малинови листа. Тук в Германия, където живея, е много популярен начин за подготовка за раждането. Спомага когато тръгне раждането контракциите да са по-ефективни и с това да се улесни процеса като цяло. Също популярен метод е масаж на перинеума със специално олио, например Weleda имат такова, мисля че трябва да го има в DM. Води се, че намалява риска от разкъсвания при естествено раждане. Също акушерките тук предлагат акупунктура като подготовка. Аз правих с първото раждане и не знам дали това беше причината, но мина доста леко и от първата контракция до раждането отне 4,5 часа. При тази скорост дори не се наложи епидурална упойка и мога да кажа, че изобщо не беше страшно. Мъжът ми ме пита веднага след раждането дали искам второ и аз казах да. Grinning

Ralexandru понеже видях, че спомена за обрив на корема. Аз имах такова нещо последните една две седмици преди раждането. Първо започна от корема след това се разпространи по цялото тяло. Получавало се, защото бебето притискало черния дроб и се задържала жлъчна киселина, която води до този обрив. Официалната диагназа е pruritus gravidarum. На мен ми изписаха фенистил за мазане, но нямаше кой знае какъв ефект, това което ми помагаше е лосион за тяло с розова вода. Поне облекчава сърбежа малко. След раждането постепенно намалява и изчезва.

# 104
Bavaria, добре дошла!
Аз възнамерявам сега да се пробвам да го правя този масаж на перинеума по препоръка на акушерката, която ме консултира. Каза, че сега в 35тата седмица е идеално. Малко ми е странно, ама ще се пробвам  Rolling Eyes Видях го това олио на weleda, за което говориш, ама на мен ми казаха да си взема просто някакъв лубрикант. Само не разбрах колко често се прави?

Общи условия

Активация на акаунт