Доминикана и Пунта Кана – отзиви? /тема 2/

• 129 506
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Привет на всички!
На източния бряг, Пунта Кана не вали. Бараона е в планината, на границата с Хаити. Около 400 -450 км от Пунта Кана.
Стига сте го мислили това време.Спрете да гледате прогнози и статистики и се наслаждайвате на очакването на почивката.  Прецедент е да вали цял ден или няколко дни подред. Вероятността това да се случи е ноември, декември, януари. Евентуално и май. В Доминикана няма рязко изразен дъждовен сезон. Вали си когато си реши. Simple Smile Нощем най-често.  От юни до септември има вероятност от урагани. Но това не значи дъжд. Напротив, тогава е най-сухият и горещ период. Зимата падат температурите, нощните най-вече, и то с 3-5 градуса. Според мен октомври си е чудесно за почивка. Температурата на водата в Пунта Кана е около 29 градуса тогава. И е относително спокойно.
http://www.punta-cana.info/en/weather/rainyseason.html
Слънчев ден от мен!

Точно и ясно...
Пресичайки скоро отново Карибите очаквахме чести дъждове. Да ама Не.
За сметка на това ни понамокри доста чак в Барселона.
Това е, както дойде.
А аз пожелавам късмет с времето на всички.

Иве радвам се, че всичко е наред. И това ще мине...

# 136
Привет на всички!
На източния бряг, Пунта Кана не вали. Бараона е в планината, на границата с Хаити. Около 400 -450 км от Пунта Кана.
Стига сте го мислили това време.Спрете да гледате прогнози и статистики и се наслаждайвате на очакването на почивката.  Прецедент е да вали цял ден или няколко дни подред. Вероятността това да се случи е ноември, декември, януари. Евентуално и май. В Доминикана няма рязко изразен дъждовен сезон. Вали си когато си реши. Simple Smile Нощем най-често.  От юни до септември има вероятност от урагани. Но това не значи дъжд. Напротив, тогава е най-сухият и горещ период. Зимата падат температурите, нощните най-вече, и то с 3-5 градуса. Според мен октомври си е чудесно за почивка. Температурата на водата в Пунта Кана е около 29 градуса тогава. И е относително спокойно.
http://www.punta-cana.info/en/weather/rainyseason.html
Слънчев ден от мен!

bouquet bouquet

# 137
Благодаря!
Успокои ме  bouquet

Гледам прогнозата и ми дава всеки ден дъжд с гръмотевици, уеб камерите едни мрачни, та се бях притеснила каква почивка ще изкараме без слънце ....

# 138
Момичета, моля, ако някой има връзка с Ива, да ми съдейства.
Изпратих й лично съобщение на 4-ти, но все още нямам отговор, а на 22-ри летим от Мадрид и ми се искаше да организираме някоя екскурзия с нея.
Благодаря на отзовалите се bouquet

# 139
Ето ме! ПИсах, писах!  Hug

# 140
 Heart Eyes Сърдечно благодаря, че така бързо се отзова bouquet
Съжалявам, че ще се разминем, но се надявам да ми хареса толкова, че поне да повторя и тогава вече да се срещнем Laughing

# 141
Здравеúте!
Знам, че много пъти е обсъждано времето и ми е направо неудобно да си задам въпроса, но все пак имам нужда от успокоение от онези от вас, които са били в Пунта Кана през юни (ако се включи Ива ще е още по-добре): та, да рискувам ли почивка през юни точно на Пунта Кана или не? newsm78 Rolling Eyes
Там е работата, че проучих, че на юг сега категорично е дъждовен сезон, докато на север не е, но пък Пунта Кана се пада на изток и мненията са противоречиви...

Бих била благодарна за успокоение (но само ако е искрено Laughing) и още веднъж се извинявам за на пръв поглед "глупавия"въпрос Hug

# 142
Здравеúте!
Знам, че много пъти е обсъждано времето и ми е направо неудобно да си задам въпроса, но все пак имам нужда от успокоение от онези от вас, които са били в Пунта Кана през юни (ако се включи Ива ще е още по-добре): та, да рискувам ли почивка през юни точно на Пунта Кана или не? newsm78 Rolling Eyes
Там е работата, че проучих, че на юг сега категорично е дъждовен сезон, докато на север не е, но пък Пунта Кана се пада на изток и мненията са противоречиви...

Бих била благодарна за успокоение (но само ако е искрено Laughing) и още веднъж се извинявам за на пръв поглед "глупавия"въпрос Hug

Рискувай!!! Wink

# 143
Хора,стига се го мислили това време!И да завали ще е за малко и после няма помен от дъжд. Ива го е казала много пъти!

# 144
Лятото е много по-приятно отколкото зимата на карибите,освен че няма много навалица и блъсканица като през декември и януари, от юни до септември е супер климата,вали за по 5 минути,не е много горещо нито има влага и винаги подухва
всеобщото мнение че не е подходящо през лятото е заради стремежът да се насочат масите към средиземноморието ,където цените са тройни в подобни хотели .

така че никакви притеснение, юни е чудесно за там и ако завали всички са в морето и на никой не му пука -досега не ми се е случвал ураган а от доста години посещавам острова ,имам и доста познати които живеят там постоянно или за по няколко месеца и не съм чула за някакви екстремни ситуации (основния недостатък са беднотията,корупцията и изостаналостта като цяло,но не говорим за швейцария все пак)

# 145
  • София
И друг път съм казвала можете спокойно да следите времето онлайн за всеки ден, седмица, месец.
Гаранция няма никаква. Ние рискуваме както каза Ива.

В момента, вече влизаме в юни и на места вали...

ТУК
ТУК
ТУК

А ТУК не вали...

Р.Р. По-късно...Вече няма и следа от дъжда, това е...

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 21:33 от Bled

# 146
азиa_asia: много ми хареса твоето обяснение, благодаря за спокоúното и изчерпателно мнение!  Hug Деúствително съм шокирана от бомбастичните цени без покритие в Гърция и Испания, където упорито исках да почивам....докато не ми попаднаха цените за Дом.Реп....ами че те са почти същите, а откъм плаж база за сравнение няма.  (важно е да подчертая обаче, че говоря за немски цени към Гърция, тъú като пътувам от тук!)

Мисля, че се навих и до няколко часа ще резервирам. bowuu
Благодаря и на Блед за информацията chef

# 147
Благодаря, Daylily

Не съм сигурна, какво значи първа линия?

Имах предвид самото местоположение на комплекса - погледнати на картата, някои изглеждат по-"навътре" спрямо съседните...

В този, в който бяхме, плажа беше само за ризорта, охраняем. Частта ( на нива са) в която бяхме ние, имаше собствен плаж,, барове, басейни които бяха достъпен само за тази част.

А да разбирам ли, че различните части на ризортите имат различно ниво на комфорт (например, за този, на който се бях спряла първоначално, четох точно такива отзиви, че имало някаква prilvilege категория и не всички туристи получават еднакви екстри), може би трябва да попитам и затова, преди да направя резервацията...?
Привет! След  около 10 дни пътувам за Санто Доминго и от там за Корал Коста кариби хотелски комплекс.Ако някой е няоколо може да се видим.

# 148
Благодаря, Daylily

Не съм сигурна, какво значи първа линия?

Имах предвид самото местоположение на комплекса - погледнати на картата, някои изглеждат по-"навътре" спрямо съседните...

В този, в който бяхме, плажа беше само за ризорта, охраняем. Частта ( на нива са) в която бяхме ние, имаше собствен плаж,, барове, басейни които бяха достъпен само за тази част.

А да разбирам ли, че различните части на ризортите имат различно ниво на комфорт (например, за този, на който се бях спряла първоначално, четох точно такива отзиви, че имало някаква prilvilege категория и не всички туристи получават еднакви екстри), може би трябва да попитам и затова, преди да направя резервацията...?
Привет! След  около 10 дни пътувам за Санто Доминго и от там за Корал Коста кариби хотелски комплекс.Ако някой е няоколо може да се видим.

# 149
Да се разпиша и аз в темата.
Планирам през февруари да отидем двамата с жена ми до ДР за една седмица.
Най-обичаме да си лежим на плажа и да се къпем, така че ще е достатъчно.
От фирмата, в която работя, имам най-различни отстъпки за почивки и се спрях на следните предложения:

Viva Wyndham Tangerine**** - 7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 799 евро/човек

Luxury Bahia Principe Ambar Green***** - 7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 1099 евро/човек

Viva Wyndham Dominicus Palace****  - 7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 899 евро/човек

Viva Wyndham V Samana***** - 7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 1019 евро/човек

Grand Paradise Playa Dorada Hotel**** - 7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 869 евро/човек

Viva Wyndham Dominicus Beach***+ 7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 879 евро/човек

Casa Marina Beach Hotel*** - 7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 799 евро/човек

Viva Wyndham V Heavens***** -  7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 959 евро/човек

VIK Hotel Arena Blanca**** -  7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 795 евро/човек

Luxury Bahia Principe Fantasia*****  - 7 нощувки на AI база, пътуване с Кондор от Германия за 1069 евро/човек

Въпросът ми е ако някой има впечатления за някой от тези хотели, да помоля да сподели.
Аз засега от по-бюджетните предложения(под 1000 евро) си харесах само VIK Hotel Arena Blanca****

Има доста клипове за него в youtube и като цяло ми изглежда много прилично.

Ще се радвам да чуя мнения.

Общи условия

Активация на акаунт