Доминикана и Пунта Кана – отзиви? /тема 2/

• 129 473
  • 780
  •   2
Отговори
# 120
  • София
И аз тъкмо за ваксините щях да питам. Simple Smile
Понеже противоречиви и не толкова актуални мнения намираме в нета, та на въпроса- трябват ли ни визи за Доминиканка република?

Има ли начин и заслужава ли си ходенето до Пуерто Рико? Thinking

...освен US виза, как се ходи от Пунта Кана до Пуерто Рико? С кораб? От къде?
А до остров Мона- между Доминикана и Пуерто Рико как се ходи? Колко дни са ни необходими в Пуерто Рико 7 + 3 или....

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 15:02 от kopche

# 121
За Пуерто Рико трябва американска виза.

# 122
  • Down south
Разбира се, че начин има. Дали си заслужава, зависи от гледната точка.
Ако сте пътуващи с български паспорти, за Пуерто Рико ще са ви необходими визи.

ПП Когато ние ходихме, нашата лекарка настоя авансово за ваксина за малария (3 таблетки) и ни изпрати със запас и инструкции за антибиотик.

# 123
В Република Доминикана на практика няма малария. За миналата година са регистрирани 201 случая, всичките на хора, дошли от Хаити, Венецуела и Гвиана. Има други болести, пренасяни от комари, за които няма ваксини. Единственото средство за профилактика е репелентът. Не бива да се притеснявате изобщо от болести. Хигиената в курортите е на високо ниво. А и извън хотелите не е страшно. Все пак може да се живее нормално, да раждаме и гледаме малки деца Simple Smile

# 124
  • София
А за Доменикана? Виза?

Ние имаме 10г, американски визи и това не ни е проблем.
А  как се ходи от Пунта Кана до Пуерто Рико? С кораб? От къде?Колко дни са ни необходими в Пуерто Рико 7 + 3 или.....? newsm78

А до остров Мона - този между Доминикана и Пуерто Рико как се ходи?

# 125
А за Доменикана? Виза?

Ние имаме 10г, американски визи и това не ни е проблем.
А  как се ходи от Пунта Кана до Пуерто Рико? С кораб? От къде?Колко дни са ни необходими в Пуерто Рико 7 + 3 или.....? newsm78

А до остров Мона - този между Доминикана и Пуерто Рико как се ходи?
Виза за Доминикана няма. Има туристическа карта на стойност 10 долара. Някои авиокомпании я включват в цената. Ако не - на летището се продава при влизане, а може и предварително онлайн да я закупите.
От Пунта Кана и Санто Доминго има директни полети до Сан Хуан. От ПУнта Кана са по-скъпи. Имаше ферибот от столицата като около 130 долара беше двупосочния билет. Една нощ е пътят. Нещо не им работи страницата сега, та не знам дали е актуална информацията. America Cruise Ferries държи линията. Със самолет е около 250 долара. Може и по-малко, ако си мобилен с датите. JetBlue i Pawa Dominicana са авиокомпаниите, които пътуват. До Мона нямам идея как се стига.

# 126
  • София
Много ти благодаря за инфото, Ива! bouquet
Поне ми даде насока! Hug
Мисля, че ще пропуснем за сега Сан Хуан. bowuu

# 127
Здравейте и от мен, много се чудехме дали да изберем Пунта Кана или Байаибе за нашата почивка, но в крайна сметка се спряхме на Be live collections Canoa в Байаибе на 11.05. Това ще бъде първата ни почивка на Карибите и много се вълнувам. Незнам дали не направихме грешка, че не избрахме Пунта Кана, но плажа ми се видя по-приятен на другото място. Ще бъда благодарна за някаква информация относно Байаибе и също какво друго може да се посети. Има национален парк точно до хотела, дали бихме могли сами да го разгледаме или е препоръчително с екскурзовод? И също бих искала да се свържа с Ива, но незнам как.
Благодаря ви и усмихнат ден!

# 128
Здравейте!

Нова съм в темата  Blush

С партньора ми обмисляме пътуване до Доминикана октомври месец, но доколкото успях да прочета, тогава се води дъждовен период, макар и температурите да са високи.

Ако някой е ходил и може да сподели отзиви, ще съм ви много благодарна.  bouquet

# 129
  • София
Здравейте!

Нова съм в темата  Blush

С партньора ми обмисляме пътуване до Доминикана октомври месец, но доколкото успях да прочета, тогава се води дъждовен период, макар и температурите да са високи.

Ако някой е ходил и може да сподели отзиви, ще съм ви много благодарна.  bouquet

Преведи си този линк http://www.thebesttimetovisit.com/weather/dominican-republic-idp … globaleng-41.html  да не го казвам аз.
Ние посещаваме района от ноември до март. Скоро бяхме пак наблизо...

# 130
Здравейте!

Нова съм в темата  Blush

Ако някой е ходил и може да сподели отзиви, ще съм ви много благодарна.  bouquet

Преведи си този линк http://www.thebesttimetovisit.com/weather/dominican-republic-idp … globaleng-41.html  да не го казвам аз.
Ние посещаваме района от ноември до март. Скоро бяхме пак наблизо...

Ами това, което четох и аз, че окт е дъждовен сезон. Затова ми се искаше ако някой е ходил точно октомври да сподели какво е било положението.
Иначе същото се отнася и за Мексико, там октомври се води за най-лошото време за посещение, но въпреки това има хора, които казват, че е валяло много малко и всичко си е било наред.  Thinking

# 131
  • София
Ива е там и тя най-добре ще каже за октомври...

Аз искам да се включи и да каже дали всичко е наред с тях, дано...
Защото тези дни беше страшно...
http://floodlist.com/america/dominican-republic-floods-april-2017

# 132
Ужас Sad дано са добре хората

# 133
Леле, ние заминаваме в понеделник! Shocked

Доколкото виждам е в другата част на страната, не към Пунта Кана

# 134
Привет на всички!
На източния бряг, Пунта Кана не вали. Бараона е в планината, на границата с Хаити. Около 400 -450 км от Пунта Кана.
Стига сте го мислили това време.Спрете да гледате прогнози и статистики и се наслаждайвате на очакването на почивката.  Прецедент е да вали цял ден или няколко дни подред. Вероятността това да се случи е ноември, декември, януари. Евентуално и май. В Доминикана няма рязко изразен дъждовен сезон. Вали си когато си реши. Simple Smile Нощем най-често.  От юни до септември има вероятност от урагани. Но това не значи дъжд. Напротив, тогава е най-сухият и горещ период. Зимата падат температурите, нощните най-вече, и то с 3-5 градуса. Според мен октомври си е чудесно за почивка. Температурата на водата в Пунта Кана е около 29 градуса тогава. И е относително спокойно.
http://www.punta-cana.info/en/weather/rainyseason.html
Слънчев ден от мен!

Общи условия

Активация на акаунт