Доминикана и Пунта Кана – отзиви? /тема 2/

• 129 577
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
  • sofia
Аз съм била на Каталина - не е по-добър от Саона. И плажа на Баваро е несравним с питаните от теб. Вземи хотел в Пунта Кана

# 361
  • София
Ние бяхме до о. Саона с организиран дневен трип с катамаран. Катамарана спира на Ла Романа, но аз не видях хотелчета и пр.  newsm78По във вътрешността на острова ми се видяха и по-скоро като транзитна зона го ползват.
О.Саона ми хареса и кристалната вода на Карибският басейн, но бих си се върнала в Баия Принсипе. Още песничката от анимацията ми е в главата! Joy #Crazy Crazy hahaha

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 17:13 от kopche

# 362
.

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 15:24 от janiap

# 363
  • sofia
Аз съм била на плажа, имахме 1 ден екскурзия, не ми хареса като го сравнявам с Баваро

# 364
Аз съм била на плажа, имахме 1 ден екскурзия, не ми хареса като го сравнявам с Баваро

не разбрах за коú плаж става дума, че не е хубав, тъи като горното мнение е изтрито?Thinking

Главната ми цел да се интересувам от Романа беше точно, за да ми е по-близо до Каталина, за 1кратна екскурзия. Но пък наистина няма смисъл това да ми е определящо, щом плажът не струва...От друга страна не ми се повтаряше локация...Animal See No Evilв много голяма чуденка съм какво да правя!

# 365
  • Down south
Трябва ли да бъде отново ДР?
Защо не пробваш Джамейка, Мексико или дори Коста Рика. Има какво да се види, особено в Мексико, а и плажовете са добри.

# 366
  • sofia
Ние след 10тина дни летим за Мексико, мога да давам инфо

# 367
  • Down south
@lyuba84
В коя част отивате?

# 368
  • sofia
Кацаме в Канкун, хотелът ни е на Ривиера Мая, Плая дел Кармен

# 369
  • Down south
Приятно изкарване!
Какво сте бабелязали, като програма?

Ако имате време отидете до Чиченица (около 2,5 часа е път), Коба е по-близо и на мен ми хареса повече, там можете да се качите на пирамидата.

# 370
  • sofia
Мисля Чичен Ица, пирамидата в Тулум( това ли е Коба?!)
Мисля розовото езеро https://expertvagabond.com/las-coloradas-pink-lake/, също Канкун, давай идеи за още...наела съм кола за 2 от дните( не зная дали е добра идея от гледна точка на безопасност)

# 371
  • Down south
На летището, ако не сте били вече там и не знаете, има вероятност, след като си вземете багажа, да ви накарат да натиснете един бутон, ако светне зелено - минавате, ако светне червена светлина, ви дръпват настрана и отварят, и преглеждат целия багаж. Неприятно, на случаен принцип е. След това ще ви пресрещнат "акулите", разни представители на какво ли не и ще се опитат да привлекат вниманието ви. Ужасно са нахални, отминавате без да обръщате внимание или да спирате.
 Излизате и си търсите трансфера.

До Чиченица не препоръчвам да ходите с кола, по-добре с организирано пътуване.
Руините в Тулум, там идете с колата, плажа е разкошен, може би най-доброто, което съм виждала. Имайте пари в брой (песос) за входа, не приемат друго. Проверяват на входа какво имате в багажа,  защото зоната е защитена, само вода и  плажното масло трабва да е екологично. Няма чадъри.
Пирамидата Коба ви е близо, там можете да отидете с колата, също. Има ziplining и няколко cenotes.
https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g150813-d669578-Re … an_Peninsula.html

В близост има един воден парк Xel-Hа, предлага гмуркане, делфини и пр. ако ви интересува подобно нещо. Съпругът ми и дъщяря ми ходиха и бяха доволни, аз не си падам.

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 20:07 от Daylily

# 372
  • sofia
Чудим се за Мексико сити със самолет за 2 дни, благодаря много за инфото

# 373
  • Down south
За Мексико сити, идеята не е съвсем лоша, но САМО, ако там имате познати, които да ви ориентират за толкова кратко време, в противен случай е губене на време.

Ходила съм там само веднъж и то служебно. Взеха ме от летището, имах хора с мен непрекъснато, докато бях там и пак казваха, че е опасно.
Имайте едно на ум.

Още нещо, внимавайте с шофирането през тези два дни, в които ще имате кола. Останах с впечатление, че там местните шофират така, сякаш  знаците не са задължителни, са по-скоро препоръчителни Sad
 Там ние ползваме организиран транспорт или таксита. Ако ползвате такси, преди да се качите, казвате къде искате да отидете и питате за цената, след това се пазарите за по-ниска.
Досадно е, но е част от цялото изживяване в тази страна.
Лек полет и приятно изкарване!

# 374
Моля, не се отклонявайте от темата. Ако желаете да обсъждате други дестинации, направете го в подходяща за целта тема.

Общи условия

Активация на акаунт