Доминикана и Пунта Кана – отзиви? /тема 2/

• 129 400
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
  • София
От Европа с коя авиокомпания се лети до там най-евтино, през къде и кога?

kevin87
Доминикана  e една от най-често срещаните дестинации за евтини полети.
Непрекъснато има, почти всеки ден ниска цена до там.
Най-ниската цена, която сме ползвали е под 100 евро в посока/писала съм/.
С  https://www.tuifly.be/en/last-minute/all-airports/punta-cana
В момента най-добрата оферта е € 149.99 в посока, което въобще не е зле.

Преди два дни имаше цена в две посоки €253 с Condor от Frankfurt.
Имаше LAST MINUTE за €208, две посоки от Zurich с Edelweiss Air за февруари.

Днес...
От 211 евро две посоки с http://www.solfaktor.se/

И т.н. Успех

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 13:12 от Bled

# 76
  • София
Много благодаря. Изобщо не знаех че има такива цени за презокеански полети Simple Smile

# 77
  • София
Здравейте отново, искам да попитам за плажовете в Доменикана - бях останала с впечатление, че повечето комплекси, които са на първа линия, имат собствени /частни/, охраняеми, достъпни само за гостите...но сега, като започнах по-внимателно да оглеждам, виждам, че май не е точно така newsm78 (примерно, гледах Ocean Blue Sand Punta Cana...)

Бихте ли ме "ограмотили", моля Blush?

# 78
  • Down south
Вероятно зависи от ризорта.
 Не съм сигурна, какво значи първа линия?
В този, в който бяхме, плажа беше само за ризорта, охраняем. Частта ( на нива са) в която бяхме ние, имаше собствен плаж,, барове, басейни които бяха достъпен само за тази част.

# 79
  • София
Благодаря, Daylily

Не съм сигурна, какво значи първа линия?

Имах предвид самото местоположение на комплекса - погледнати на картата, някои изглеждат по-"навътре" спрямо съседните...

В този, в който бяхме, плажа беше само за ризорта, охраняем. Частта ( на нива са) в която бяхме ние, имаше собствен плаж,, барове, басейни които бяха достъпен само за тази част.

А да разбирам ли, че различните части на ризортите имат различно ниво на комфорт (например, за този, на който се бях спряла първоначално, четох точно такива отзиви, че имало някаква prilvilege категория и не всички туристи получават еднакви екстри), може би трябва да попитам и затова, преди да направя резервацията...?

# 80
  • Down south
Да, проучи по-детайлно. Има нива или поне в тези, в които съм била, става дума за Карибите.
Ако си в най-горното ниво, стаите/апартаментите са различни, имам предвид по-луксозни. Също така имаш
достъп до всичко, има отделни ресторанти, плаж, басейни, барове със сервиране на напитки на плажа и т.н. до които останалите нива нямат достъп.
Ако се спрете на такова ниво и имате деца, непременно обърнете внимание, дали въпросното ниво не е само за възрастни, ако е, пропуснете проучването за конкретния ризорт и продължете нататък.  

# 81
  • София

9 дни:
Франкфурт на Майн - Санто Доминго - Las Americas
До 10.05.2017
FRA    SDQ   1:46 часа престой в Ню Йорк Сити - Куинс  Delta Air Lines - DL 400
Двойни стаи
 All Inclusive
Включва трансфери
Включен полет от Германия
Цена
Travelers (R)  1000.00 EUR
Travelers (R)  1000.00 EUR
Общо: 2000.00 EUR
Примерен хотел
http://www.bahia-principe.com/en/resorts-in-dominican-republic/resort-cayacoa/

Уникална цена за...

Полет
Gothenburg, Sweden - Puerto Plata, Dominican Republic - Gothenburg, Sweden
От 179 евро две посоки...
Tuifly

http://www.tui.se/

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 12:16 от Bled

# 82
  • София
Много благодаря, Daylily
точно това проучвам сега...

Впрочем, малко ме объркват и категориите - за някои от 5* срещнах повече негативни отзиви, отколкото за някои 4*+... Освен това, в повечето по-висок клас хотели, които разгледах, няма free Wi-Fi в стаите, докато, например, в един 4* , който ми е сред предложените от TUI , се оказа, че и интернет има безплатен, и собствен плаж... newsm78 ...вече и аз не знам кое да предпочета... #Crazy

# 83
  • Down south
Мисля че, че повечето ризорти имат Wi-Fi  в лобитата, гледай да има и в стаите, и на плажа. За мен няма значение, тукашния ни интернет,  покрива и там, но за вас ще има значение да имате връзка.
Напиши на един лист какви са изискванията ви, например :
- детски клуб с гледане на деца
- плаж с палми,  освен чадърите
- брой на ресторантите, нужни ли са резервации за рестораннтите и колко такива ви се полагат за престоя
- секцията да бъде само за възрастни
- степен на лукс
и каквото още се сетиш, след това разглеждаш ризортите и това, което предлагат, после гледаш снимки и най-вече четеш ревютата и решаваш.

# 84
  • София
Благодаря за съветите, Daylily  Hug, да голямо четене и ровене пада, досега не бях правила подобно "мащабно проучване" преди пътуване на почивка  doh (То и време не ми остава, защото ми се иска да пътуваме през март). И, парадоксално, но засега се спрях на хотел 4* – е, в официалния сайт е представен като 5*, но въпросът със звездите вече е коментиран тук...

Впрочем, ориентирах се към Juan Dolio Beach - ако имате впечатления от там, ще съм благодарна да ги споделите...

# 85
Здравейте, предстои ни евентуално почивка на о.Мартиника през декември. Моля ако някой е ходил с бебе да сподели впечатления. Живот и здраве тогава детенцето ще е на година и 4м.

# 86
  • Down south
 burty,
не забравяй около 5 дни, преди заминаването да си изпратиш исканията до ризорта, както и да купиш онлайн туристическа карти за всички, които ще пътувате. Наличието на карти в аванс ще ви спести час-два чакане на летището в Пунта Кана. Ако не ги купите предварително, можете да ги купите на летището, но опашката на тези без карти е огромна, докато тези с наличните карти, минават по друг коридор.

За това става дума
https://www.dgii.gov.do/Tturistaweb/home

# 87
  • Варна
За офертата, която е споделила Bled
9 дни:
Франкфурт на Майн - Санто Доминго - Las Americas
До 10.05.2017
FRA    SDQ   1:46 часа престой в Ню Йорк Сити - Куинс  Delta Air Lines - DL 400
Двойни стаи
 All Inclusive
Включва трансфери
Цена
Travelers (R)  1000.00 EUR
Travelers (R)  1000.00 EUR
Общо: 2000.00 EUR
Примерен хотел
, имайте впредвид, че от летището до хотела който е цитиран има доста път с бусче  travel, но хотела е мн. добър, храната разнообразна и имате възможност за допълнителни екскурзии, които на място излизат по- изгодно. За посочения период няма да има китове- което е за мен най- голямата атракция на район Samana. Върнахме се от там преди 3 седмици и още ми е пресен тена и емоциите... Пожелавам на всички слънчеви почивки  sun

# 88
  • София
Daylily, още веднъж ти благодаря за ценната информация  Hug Hug Hug- нямаше да се сетя за тези карти предварително със сигурност, а и от агенцията едва ли щяха да ни подсетят...

...FRA    SDQ   1:46 часа престой в Ню Йорк Сити - Куинс  Delta Air Lines - DL 400
Двойни стаи
 All Inclusive
Включва трансфери

...Примерен хотел

...хотела е мн. добър, храната разнообразна и имате възможност за допълнителни екскурзии, които на място излизат по- изгодно...

rintinty , в този точно хотел ли бяхте отседнали - Bahia Principe Caycoa? Защото са няколко Bahia Principe в Доменикана...?
И още един въпрос - за цитирания по-горе полет – и изобщо за полети с престой в САЩ - не са ли необходими визи на БГ-граждани...?

# 89
  • Milano
На нас агенцията ни ги даде още в Милано тези карти на опашката за чек ин, така че зависи от агенцията.

Общи условия

Активация на акаунт