Доминикана и Пунта Кана – отзиви? /тема 2/

• 129 567
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
  • Down south
Ако сте платили за premium level, как така агенцията ще ви слага в по-нисък? Цените за различните нива са различни и разликите никак не са малки.

# 391
  • София
Аз пък Санто Доминго го харесах, ама може би защото имахме приятели там и ни разведоха доста добре. Има страхотен паметник на Колумб, който си струва да се види и снима, на брега на морето е. Има къща- замък ( малък) на Диего Колумб, който е син на Христофор Колумб и е управлявал там Новите Земи след откриването.
Санто Доминго е първия град в новия свят, там е и първата улица, първата болница и първата църква.
Името на града е дадено от самия Колумб, кръстил е острова Еспаньола на държавата под чийто флаг плава, и града на баща си Доменико Коломбо,
Смята се че самия Колумб е погребан именно там , под катедралата, но това не е доказано
Има хубава катедрала и хубава колониална архитектура .... обикаляхме доста наоколо, на мен ми харесаха Байаибе и най най вече "Бока Чика", плажа, баровете ( но това преди години, сега може там нещо да е променено)

# 392
Ако сте платили за premium level, как така агенцията ще ви слага в по-нисък? Цените за различните нива са различни и разликите никак не са малки.

Точно поради тази причина им писах вчера, писах и днес, отговор още няма .... В офертата пишеше, че е The level и аз много държа на това, защото изчетох всичко написах и разбрах за плюсовете .... платихме и сега ни изпратиха билетите ( две седмици преди полета) . Там пише името на хотела ( Мелия Карибе Тропикал) и името на стаята 9 Deluxe Junior Suite ) . Нямам представа защо се получава това разминаваме. Чакам отговор от тях!

# 393
  • Down south
Търси си правата!
Абсурдно е да платиш цената за най-високото ниво и да не си в него. Както вече, виждам си се ориентирала, във въпросните най-високи нива, се предлагат  неща, различни от предлаганото в останалите нива.
Пиши какво е станало.

# 394
Търси си правата!
Абсурдно е да платиш цената за най-високото ниво и да не си в него. Както вече, виждам си се ориентирала, във въпросните най-високи нива, се предлагат  неща, различни от предлаганото в останалите нива.
Пиши какво е станало.

Разбира се, че няма да оставя нещата така ! Даже сега пак влязох в сайта, исках да проверя да не би ние случайно да сме объркали нещо и да сме резервирали за друга част на хотела. Ами не .... в сайта на агенцията си стои офертата и пише Melia Caribe Tropical and The level .... Ще Ви държа в течение! Стига да получа отговор, ще пиша веднага! Wink

# 395

Точно поради тази причина им писах вчера, писах и днес, отговор още няма .... В офертата пишеше, че е The level и аз много държа на това, защото изчетох всичко написах и разбрах за плюсовете .... платихме и сега ни изпратиха билетите ( две седмици преди полета) . Там пише името на хотела ( Мелия Карибе Тропикал) и името на стаята 9 Deluxe Junior Suite ) . Нямам представа защо се получава това разминаваме. Чакам отговор от тях!

Аз малко късничко се включвам, но стягам благажа за Пунта Кана, че ме затисна снега в България Simple Smile
Ива, името на луксозната част на Мелия е THE LEVEL AT MELIA CARIBE TROPICAL.  Ако това е пишело в офертата, търси си правата. Ако е станала грешка, не се ядосвай, самият Мелия Карибе си е отличен хотел и няма да съжаляваш. Разликата е,  Левълът е секция само за възрастни /в един двор, съседни блокчета, просто няколко от тях са Левъл/ и има отделен басейн и ресторант, както и рецепция.  Можете да се храните и да посещавате освен този ресторант и всички други. Е, ще хапнете повече от един път лангусти, но пък не е чак такава голяма разликата. Имала съм клиенти, които са предпочитали да се хранят в основния ресторант на Мелия Карибе, защото разнообразието е по-голямо.
В повечето хотели не се налага адаптор, поне в банята има по един контакт за нашите уреди. Но има и хотели, в които се налага да имаш. Мелия е от по-старите хотели и мисля, че трябва адаптор.

# 396
Живот и здраве, очертава се по време на планираната ваканция да съм 4-5 месец бременна, има ли нещо, което трябва да съобразя по този повод? Как е медицинската грижа в комплексите? Виждам, че не се изискват допълнителни ваксини, нещо друго има ли, което трябва да знам? Благодаря!

# 397
Живот и здраве, очертава се по време на планираната ваканция да съм 4-5 месец бременна, има ли нещо, което трябва да съобразя по този повод? Как е медицинската грижа в комплексите? Виждам, че не се изискват допълнителни ваксини, нещо друго има ли, което трябва да знам? Благодаря!
Важно е да си имаш репелент против комари и да се мажеш редовно. Ваксини не се изискват.
В комплекса има лекар, но не е надеждно обслужването. Важното е да имате читава застраховка. Ако е така, няма проблем. В местната болница има и специалисти, и обслужването не е лошо ако си покрит. Дано не се налага!

# 398
Много благодаря за изчерпателната информация. Обсъждани ли са застраховките някъде по-назад в темата?

# 399
Много благодаря за изчерпателната информация. Обсъждани ли са застраховките някъде по-назад в темата?
Не съм сигурна... С какво пътувате? Обичайните пакети са с испанския тур оператор - почти всички агенции ги предлагат. Имат някаква застарховка в цената. Преди два месеца се сблъсках за пръв път с тяхната застраховка и не послужи за нищо. Телефонът беше недостъпен. Хубавото беше, че бяхме направили допълнителна застраховка към Уника. Но пък свърши чудесна работа. За 10-12  лева да ти е спокойно.

# 400
  • София
не мисля че в Доминиканската Република е опасно, независимо дали за бременна или не, бяла жена. Ние пътувахме доста из вътрешността, не бяхме придружени през част от времето, не сме били по скъпи курорти и комплекси. Това за разлика от съседния остров Ямайка, където също пътувахме сами, за ужас на тур агенции и агенти. Grinning Там беше друго. Fearful
Тук хората са дружелюбни, испано- говорещи, по така са ! хем ние бяхме и в месеците на ураганите, летните месеци, очакваше се да удари някакъв ураган, хората се готвеха и го чакаха, Та, това беше основният страх тогава, и толкова, Ще бъде наред всичко предполагам !

# 401
О, аз не се притеснявам за физическа сигурност, по-скоро ме интересуват организационните въпроси ако възникне нещо от здравословен характер.

# 402
  • София
О, аз не се притеснявам за физическа сигурност, по-скоро ме интересуват организационните въпроси ако възникне нещо от здравословен характер.
По тези острови веднъж ни се е случвало да търсим доктори, преди години беше, имахме застраховка
Доктора гипсира една ръка ( човек от нашата група се направи на смелчага и спаси едно дете дето за малко да го удава една вълна, на косъм беше) , благодарства не получи , само гипс Grinning
Доктора чернокож, любезен, гипсира, показваме медицинска застраховка и той каза: "ооо много хубаво, аз съм сигурен че застрахователите ще платят, няма съмнение, но на мен парите ми трябват сега и поиска да речем 200 долара" и се усмихва.   ill:
После май му платиха на човека от застрахователите в Бг, вече не помня колко време чака
Мисля това стана в Мартиника ( fr) !

# 403
  • На острова
Ние ползвахме медицинска помощ в комплекса и още преди да ни прегледат казаха, че искат застраховка и паспортите. На самата врата пише, че за преглед/консултация се изискава застраховка. Естествено, че копие не носихме, за какво да се сетя тази малка подробност, но от интернет намерихме емърджънси номера и самата лекарка набра номера и даде на мъжа ми да говори. Това е, за да потвърдят, че застраховка има и да пуснат клейм.
Прегледаха ни обстойно и докторката реши, че няма нужда да ни праща на педиатър, но бебето преди нас го прати с препоръка. Но се плаща да, ние £50, едни американци $200. После то ги изплащат.
Имаше постоянно хора пред кабинета.
Принципно винаги преди екскурзия питам ММ по сто пъти дали имаме застраховка. Супер важно е какви клаузи покрива.

# 404
Благодаря, Ива, за изчерпателния отговор! Започнах да си мисля, че ние сме в грешка и най-вероятно е така, но това не е най-важното ... Simple Smile Силно се надявам времето да е прекрасно, плажът да ми хареса и дано успеем да се видим с теб, защото искам да направим една - две екскурзии! И от  всичко , което прочетох тук, разбрах, че ти си човекът, който ще ни заведе на най- прекрасните места! Живот и здраве, на 2 февруари, ще бъдем в хотела! Искаме 1-2 дни да релаксираме и след това да измислим нещо Wink Ива, аз нямам идея как ще се срещнем с теб и къде ... чисто процедурно как се организира една такава среща Simple Smile
И, между другото, много ще се радвам, ако има и други българи в този период ( от 2ри до 13ти) в Мелия! Wink

Общи условия

Активация на акаунт