Първите снежинки захвърчаха и Юнчето с ръчичка ни помаха - тема 3

• 31 792
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Petkova25.new БХС ми го записаха при друг лекар - д-р Георгиев, а женската консултация си е отделно. Иначе записах си час и за двете, като за Арабаджикова си казваш, че искаш час за ЖК, макар че още не си си взел пакета. След като минеш скрининга, идеята е да решиш ще задържиш ли детето, ако всичко е наред не е нужно да решаваш реално. Часът обаче си го записваш от преди това от супер по-рано, защото просто няма часове. След като мина скрининга или в деня, в който отивам за часа ми за ЖК, ще си платя първата вноска от пакета на ЖК като ми препоръчаха да си взема по-евтиния, тъй като другия е за по-специфични и проблемни бременности.

Karjala не съм ходила в Щерев никога. В МБАЛ Надежда ходя аз, и досега съм била при д-р Белкин, сега следват Георгиев и Арабаджикова. Като ще си ходя на ЖК при Арабаджикова, но това е след 3-ти месец като се запишеш и си вземеш пакета реално. А можеш при един и същи и преди това, но има лекари които не следят бременност, а преглеждат само като гинекологични прегледи. И също така в Надежда нали няма избор на екип за естествено раждане, само за секцио.

# 676
Калина,благодаря,но мисля ,че е малко късничко за за записване

# 677
Petkova25.new БХС ми го записаха при друг лекар - д-р Георгиев, а женската консултация си е отделно. Иначе записах си час и за двете, като за Арабаджикова си казваш, че искаш час за ЖК, макар че още не си си взел пакета. След като минеш скрининга, идеята е да решиш ще задържиш ли детето, ако всичко е наред не е нужно да решаваш реално. Часът обаче си го записваш от преди това от супер по-рано, защото просто няма часове. След като мина скрининга или в деня, в който отивам за часа ми за ЖК, ще си платя първата вноска от пакета на ЖК като ми препоръчаха да си взема по-евтиния, тъй като другия е за по-специфични и проблемни бременности.

Karjala не съм ходила в Щерев никога. В МБАЛ Надежда ходя аз, и досега съм била при д-р Белкин, сега следват Георгиев и Арабаджикова. Като ще си ходя на ЖК при Арабаджикова, но това е след 3-ти месец като се запишеш и си вземеш пакета реално. А можеш при един и същи и преди това, но има лекари които не следят бременност, а преглеждат само като гинекологични прегледи. И също така в Надежда нали няма избор на екип за естествено раждане, само за секцио.

Добре, Благодаря!

След прегледа другата седмица значи ще се записвам за ЖК и взема пакет най-вероятно:)
 newsm32 newsm30

# 678
Виждам ,че някой момичета обсъждат ЖК и ФМ в НАдежда.
Доктори за ЖК са Кръстев,Кайрякова,Георгиев,Панайотова,Личева,Чечева,Христов,Михова,Димова,Арабаджикова,Белкин,Ослеков
Часове за Хростов,Чевва и Михова е "мисия невъзможна"

За ФМ Георгиев,Чечева,Михова и Панайотова(не съм на 100% сигурна)
Часове за Чечева и Михова е "мислия невъзможна"
"мислия невъзможна" не ,че няма часове, но или трябва да сте рискова бременност(по особен случай) и да ви прехърлят към тях или да сте минали инвитро в клиниката и репрудоктивния доктор да е казал точно при кого да отидете или просто да се познавате с доктора лично

# 679
И аз нямам търпение. Да  споделиш впечатления после !  bouquet

Добре, Благодаря!

След прегледа другата седмица значи ще се записвам за ЖК и взема пакет най-вероятно:)
 newsm32 newsm30

# 680
Привет, момичета Simple Smile

Добре дошла, kalinaaa22
Лека и успешна бременност - до финал ! Simple Smile

Аз мисля, че това с косите и кожите си е до кой с какви хормони се сдобива вповече по време на бременността. Може би донякъде и храна и витамини ...
Ако заради гаденето караме само на филии и банички ..... представяте ли си какви витамини поемаме Simple Smile

Karjala , няма защо - пак заповядай  Hug

Момичета, пия два Утрогестана и лягам за два часа Simple Smile
Ще мина да ви видя после пак Wink

# 681
Момичета, какво се случи с мобилна версия на сайта? При мен не се побира на екрана. Sad

# 682
      Момичета, нова съм във форума и много се раздвам, че има с кой да си пиша за всякакви уденки и вълнения. Hug
      Кarjala, нищо й няма на мобилната версия на сайта. Ще видиш, че сам ще се оправи след някое друго влизане. Иначе е много досадно, казвам го от опит. При мен се оказа, че съм натиснала по грешка опцията за изглед не в мобилна, а във версията за компютар. Та сам си се оправи на следващия ден.  Simple Smile
       Мамита, виждам, че обсъждате прегледите та и аз да питам. На преглед съм на 2-ри за ранна фетална морфология. Надявам се всичко да е наред, тогава трябва да съм в 12 г.с. и 1 ден /дано си се развива добре, както до сега Praynig/. Знаете ли на какъв ехограф се прави това изследване? Малко ме е срам, ама часа ми за козметик е за неделя и доста се притеснявам доктора да не ме вземе за някоя неподдържана  Embarassed Blush  Stop. Ще пиша след прегледа и мнооого се надявам на най-добрите новини...и на коремен ехограф Whistling

# 683
От два дни ми е отпаднало, имам главоболие и световъртеж  Sad Като парцал съм.Косата и кожата са ужасни, та умувах и аз за пола, обсъдих го и с майка ми.По-скоро са си догадки и суеверия май.
В този ред на мисли ми хрумна заглавие за темичка: "Време е да узнаем вече: момче или момиче е Юнското човече!"
Допада ли ви, момичета?  Rolling Eyes
Mekroni добре дошла!С теб се движим еднакво и аз на 02.12. ще съм 12 с + 1 д, но ще съм на преглед чак след седмица.Хубава бременност  bouquet

# 684
  • София
      Момичета, нова съм във форума и много се раздвам, че има с кой да си пиша за всякакви уденки и вълнения. Hug
      Кarjala, нищо й няма на мобилната версия на сайта. Ще видиш, че сам ще се оправи след някое друго влизане. Иначе е много досадно, казвам го от опит. При мен се оказа, че съм натиснала по грешка опцията за изглед не в мобилна, а във версията за компютар. Та сам си се оправи на следващия ден.  Simple Smile
       Мамита, виждам, че обсъждате прегледите та и аз да питам. На преглед съм на 2-ри за ранна фетална морфология. Надявам се всичко да е наред, тогава трябва да съм в 12 г.с. и 1 ден /дано си се развива добре, както до сега Praynig/. Знаете ли на какъв ехограф се прави това изследване? Малко ме е срам, ама часа ми за козметик е за неделя и доста се притеснявам доктора да не ме вземе за някоя неподдържана  Embarassed Blush  Stop. Ще пиша след прегледа и мнооого се надявам на най-добрите новини...и на коремен ехограф Whistling

В повечето случаи прегледа се провежда през корема, ако има съмнение за проблем и бебето нее обърнато както трябва тогава може да се наложи вагинален, но това е много рядко. Прегледа се води на 2Д, за да се вземат точни мерки. Но ако доктора реши може да ти го пусне и на 3Д да го видиш.

# 685
На мен други мами ми казаха, че си е вагинален ехографа, защото в 12 г.с. е рано, за да е през корема. Сигурна ли си, че имаш предвид първата ФМ ?

# 686
Момичета не знам дали това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=954678
сте го виждали, ама се отнася за голяма част от бъдещите и настоящи мами от тази група.
Случайно попаднах на тази информация, но за съжаление не им попадам в критериите, дано
някоя от вас има шанса да се възползва Simple Smile
[/quote/]

Еех ако имаше за Пловдив там щях да съм Simple Smile

# 687
На мен други мами ми казаха, че си е вагинален ехографа, защото в 12 г.с. е рано, за да е през корема. Сигурна ли си, че имаш предвид първата ФМ ?

Коремен е. Поне в Марковс така ме гледаха с предната бременност. Тогава ми казаха и пола, но май момченцата по-рано се разкриват от момиченцата.

# 688
  • София

на мен коремен ми правиха, а и последните ми 2-3 прегледа вече са коремни. вагинални ми бяха до 6-7седм. Не ка се включат и други дами,но мисля че си е коремен.

# 689
  • София
Калина, добре дошла и от мен!

Ели, заглавието на мен много ми харесва Simple Smile

За ФМ - с коремен ехограф се прави, рядко се налага вагинален. С първата ми бременност последния ми вагинален ехограф беше 9 г.с., оттам нататък само коремен, ФМ беше 11 г.с. +2-3 дена (по спомени) и си беше с коремен ехограф.

Утре съм на ФМ и ще кажа как са ме гледали, но предполагам, че ще е с коремен.

За косата и кожата - като бях бременна с дъщеря ми беше някакъв ужас - пъпки, каквито и като тийн не съм имала, коса като слама, кошмар беше. Какви ли не козметики (подходящи за бременни) не купувах и за лице, и за коса - и евтини, и скъпи, и от магазина, и професионални - не се оправи. Сега не се оплаквам; чат-пат виждам някоя малка пъпчица, но не е изобщо нещо кой знае какво, косата ми си е добре - нито суха, нито мазна. Ще видим какво ще е, но и според мен едва ли има връзка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт