Перилни препарати и омекотители – 43

• 84 810
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Да, сега забелязах, че повечето информация в интернет е в полза на винената киселина, но този надпис "citric acid" ме обърква и кара да се съмнявам... Възможно ли е да има два вида лимотузу? Joy

# 91
  • софия
Скрит текст:
zvanche,
да, възможно да има някакъв ефект на избелване, но въпросът е колко аспирина е готов човек да пожертва за целта? По-евтино излиза да си вземеш хубав избелващ препарат или препарат за премахване на петна. Разбираш ли, ако ацетилсалициловата киселина беше ефективен избелител в нужните концентрации и условия, отдавна щеше да се използва в перилните препарати.

С лимонтузуто и оцета е същата работа - да, ще изчисти пералнята, ако достигнеш нужната концентрация на киселина. С лимотузу ще ти трябват около 25 - 30 пакетчета, а с оцет - може би 5-10 бутилки.

bouquet

# 92
Възможно ли е да има два вида лимотузу? Joy
В наши дни всичко е възможно, включително кашкавал и сирене без мляко и салам без месо, така че не виждам какво те учудва.

# 93
  • София
На пазара има и продукт с надпис "лимонена киселина", които са си точно това - лимонена киселина. А лимотузу е винена киселина. Не знам защо изобщо му викат лимонтузу.

# 94
  • София
Защо има препарати за вълна, с какво се различават от нормалните?

Както и сензитив-препарати (за деца/бебета) newsm78 Защо да не пера с такива - нали уж са по-щадящи към кожата Thinking

Някой ако мерне препарат за вълна (16-20пранета) да пише  Hug
Перлол видях в К-нд, че са два вида (eдиния бе с парфюм..), 6.60лв/16дози (1L)

С лимонтузуто и оцета е същата работа - да, ще изчисти пералнята, ако достигнеш нужната концентрация на киселина. С лимотузу ще ти трябват около 25 - 30 пакетчета
Стана ми интересно колко гр лимонтузу трябват? Защото аз купувам 100гр от Кауфланд за малко над лев, което е несъизмеримо по-евтино от препаратите за пералня
Ние сме купували на кг - от склад за хран. адитиви  Peace
Само как изчислихте 300гр, след като налива поне 15л  newsm78, което е конц-я ~ 2%  Rolling Eyes

# 95
  • София
Starrydream - "нормалните" съдържат ензими, които са вредни за вълната, съсипват и нишките, имат агресивно действащи ПАВ. Препаратите за вълна имат по-голям процент нейонни. На всички или почти всички "нормални" пише да не се използват за вълна. От едно изпиране може и да не си личи, но при прдължително да се отрази.

# 96
  • Пловдив
Защо има препарати за вълна, с какво се различават от нормалните?

Както и сензитив-препарати (за деца/бебета) newsm78 Защо да не пера с такива - нали уж са по-щадящи към кожата Thinking

Някой ако мерне препарат за вълна (16-20пранета) да пише  Hug
Перлол видях в К-нд, че са два вида (eдиния бе с парфюм..), 6.60лв/16дози (1L)

С лимонтузуто и оцета е същата работа - да, ще изчисти пералнята, ако достигнеш нужната концентрация на киселина. С лимотузу ще ти трябват около 25 - 30 пакетчета
Стана ми интересно колко гр лимонтузу трябват? Защото аз купувам 100гр от Кауфланд за малко над лев, което е несъизмеримо по-евтино от препаратите за пералня
Ние сме купували на кг - от склад за хран. адитиви  Peace
Само как изчислихте 300гр, след като налива поне 15л  newsm78, което е конц-я ~ 2%  Rolling Eyes

В Метро Первола е 5 лева в момента. Изпрах си аз вълнените палта с него, без видими замърсявания, но обилно омирисани на цигари след няколко поредни рожденни дни. Добре се изпраха, миришат чудесно.

# 97
Нищили сме тук, че бебешки прахове всъщност нЕма и това е поредният маркетингов трик. Това са всъщност прахове за бяло, с кислородни избелители. В някой от тях просто е премахната миризмата /Денкмит ултрасензитив/, която е алерген.

За вълната са ти отговорили - някои ензими по принзип увреждали вълненото влакно, а в тези препарати за вълна тези ензими ги няма. Но според мен не е фатално, ако и с обикновен прах се перат вълнени дрехи.

# 98
  • София
Нищили сме тук, че бебешки прахове всъщност нЕма и това е поредният маркетингов трик. Това са всъщност прахове за бяло, с кислородни избелители. В някой от тях просто е премахната миризмата /Денкмит ултрасензитив/, която е алерген.

Скрит текст:
За вълната са ти отговорили - някои ензими по принзип увреждали вълненото влакно, а в тези препарати за вълна тези ензими ги няма. Но според мен не е фатално, ако и с обикновен прах се перат вълнени дрехи.
Е нали за това се водят бебешки, защото са им махнати алергените /аромата/ и имат кислородни избелители. Не съм сугурна обаче дали са за бяло или са универсални.

# 99
Сега ако някой ми обясни каква е разликата между прах за бяло и универсален, ще му бъда благодарна.

# 100
Аромата е махнат само на ДМ-ския. Друг не ми е известен да е без аромат. Сано максима дали беше също без аромат...не помня вече.... Тео бебе например вони от километри-на него нищо не са му махнали Mr. Green

И универсален прах нЕма-и това сме нищили. Маркетингов трик. Съжалявам за тафтологията, но...

# 101
  • оттам, откъдето започва България
Според мен прах за бяло на ДМ също няма аромат и точно затова на прането му слагам по малко бебешки омекотител. Днес дори ми направи впечатление, като минавах покрай пералнята, че има лек мирис на белина (водата вече беше доста загряла), та това ми напомни за Персил преди години, и той се усещаше така при пране, а сега - тц, нищо общо с предишния. 

# 102
Прахът на DM има парфюм, но много слаб.
А миризмата идва от многото избелители в този прах. На нашия пазар това е прахът с най-много избелители (и зеолити) и най-ниската доза. Обаче дайте да не го хвалим много-много, да не му вдигнат и на него цената тия изедници.

# 103
Пробвах Диксан за цветно на едно яке, много добре се изпра на 30 градуса

# 104
Обонянието ми се е променило явно - снощи си извадих нова пижама - доста силно ухание, без омекотител, мисля с комбинираните капсули на Персил е прана. За мен отпада слагането вече на омекотител, тъй като самите прахове са доста силно ароматизирани и имат остатъчен аромат - говоря за прах Персил, прах Ариел, прах Омо за бяло Peace

Общи условия

Активация на акаунт