Перилни препарати и омекотители – 43

• 84 776
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Препарат за отстраняване на петна и аз ползвам - напръсквам и след десетина минути пускам в пералнята. Ползвам това
https://www.rossmann.de/produkte/sil/1-fuer-alles-fleckenspray/4015000314879.html

# 61
Guess, това маха ли стари петна?  newsm78 И къде се продава? В Кауфланд примерно ще го открия ли?
В Кауфланд не. В по-малките магазини го има и в Елитис съм го виждала.
Относно петната: зависи колко стари. Петна на около седмица е махал.

# 62
Пухените якета аз пера с една топка, която я има обикновено в джоба на якето /в торбичка, ушита от същия хастар на якето/. Имам събрани няколко топки, но винаги пущам с една в пералнята. Черните ги пера с Первол за черно или друг течен за черно, какъвто имам в момента, а цветните с течен за цветно и фино. Чувала съм, че топките за тенис вършат същата работа, но не съм пробвала. Аз мисля, че такива топки могат да се намерят и в големите супермаркети, но не съм търсила.
Благодаря Ви много, няма якето такава топка,преджобих го Simple Smile
Никога досега не бях чувала за този начин на пране с топки. Имам Первол от всички цветове, тъкмо да го ползвам за якетата, че не ми харесва особено.

PS: А който иска да си пере без вода.

# 63
Когато пера пухени якета задължително слагам топка в барабана. Дори и на тези с повечкото шевове, които не се продават с такива топки. Преди месец ми се случи да изпера едно ново яке за пръв път и чак когато го простирах видях, че не се пере в пералня, нооо за мое щастие като изсъхна си стана както преди. Пера ги с препарат за черно или с такъв за фино и вълнено пране.

Искам да ви попитам за тези топки, за тенис топки ли става въпрос. Мъжа ми купи яке от Декатлон и продавача му казал само с 2 топки да го пере. Не разбрал мъжа ми с перилен препарат ли без. Аз лично за пръв път чувам за този метод. Сега си взех и аз яке Зара с гъши пух и не знам как да го изпера и него. Моля за съвети.
И аз имам яке Зара с гъши пух, пера го на 30 гр с прах за цветно. Не съм слагала топки, нямам. Сушенето обаче ми е драма. Става на топчета докато е мокро и съхне много бавно, ако не е на топло или слънце. След като изсъхне обаче е оправя и няма никакъв проблем, пухът си става съвсем равномерен.

# 64
Когато пера пухени якета задължително слагам топка в барабана. Дори и на тези с повечкото шевове, които не се продават с такива топки. Преди месец ми се случи да изпера едно ново яке за пръв път и чак когато го простирах видях, че не се пере в пералня, нооо за мое щастие като изсъхна си стана както преди. Пера ги с препарат за черно или с такъв за фино и вълнено пране.

Искам да ви попитам за тези топки, за тенис топки ли става въпрос. Мъжа ми купи яке от Декатлон и продавача му казал само с 2 топки да го пере. Не разбрал мъжа ми с перилен препарат ли без. Аз лично за пръв път чувам за този метод. Сега си взех и аз яке Зара с гъши пух и не знам как да го изпера и него. Моля за съвети.
И аз имам яке Зара с гъши пух, пера го на 30 гр с прах за цветно. Не съм слагала топки, нямам. Сушенето обаче ми е драма. Става на топчета докато е мокро и съхне много бавно, ако не е на топло или слънце. След като изсъхне обаче е оправя и няма никакъв проблем, пухът си става съвсем равномерен.
И аз мисля,че проблема ще с изсушаването,а не толкова с изпирането. Казаха ми докато е мокро със сешоар отвътрешната страна за да не се сплесква. Ще пробвам всичко, благодаря Ви още веднъж  bouquet bouquet

# 65
Мъжа ми и сина ми си взеха пухени якета от Карфур (бог да го прости). Носят ги докато не е голям студ и препират отвреме-навреме яката и ръкавите. Като стане трагично положението, якетата се прибират и се перат като стане 30° навън, защото това чудо буквално няма изсъхване и като постои мокро, започва да смърди. Отврат! Якетата с изкуствен пълнеж са хиляди пъти по-добри - повече топлят, по-лесно съхнат, не става пълнежа на топки, не миришат, не им мислиш (злото Laughing)...
Господ ме спаси да не си взема една олекотена завивка с гъши пух от Юск. То щеше да е агония.

# 66
Мъжа ми и сина ми си взеха пухени якета от Карфур (бог да го прости). Носят ги докато не е голям студ и препират отвреме-навреме яката и ръкавите. Като стане трагично положението, якетата се прибират и се перат като стане 30° навън, защото това чудо буквално няма изсъхване и като постои мокро, започва да смърди. Отврат! Якетата с изкуствен пълнеж са хиляди пъти по-добри - повече топлят, по-лесно съхнат, не става пълнежа на топки, не миришат, не им мислиш (злото Laughing)...
Господ ме спаси да не си взема една олекотена завивка с гъши пух от Юск. То щеше да е агония.
Ужас... А защо са толкова скъпи? ПрехвАлена работа. Дано поне топлят, май няма да ги ползваме за ежедневна употреба.
А и аз съм гледала завивките, мислех, че ще е супер да имам такава. Добре че не сме си купили. Мразя аромат на влага.

# 67
Каква миризма, какви сушоари? Живея малко по на север и почти всичките ни якета са от пух. Сега последно мъжът ми си взе едно с някаква вата, тънко е, много топли, но цената му е по-висока от тези с пух. Да, като вадя пухено яке от пералнята, прилича точно на нищо, но като изсъхне малко го поразмачквам и всичко си идва на мястото. Дори центрофужа на 600 оборота. Декоративни възглавнички имам 6, при тях същата работа.

# 68
Къде ги сушиш?
Аз нямам сушилня и ги суша на балкона. Ако е студено, абсурд да изсъхнат за по-малко от две седмици, което води до миризма на мокра кокошка, понеже пуха става на топки, което още повече затруднява съхненето.

# 69
Нямам сушилня. Имаме парно, зимата всичко съхне бързо.

# 70
И аз имам парно, но зимата сушенето е ужасно бавно и трудно. Въпросното ми яке съхне по седмица. Миналата година в края на сезона, когато вече бяха спрели парното, но още не беше чак толкова топло съхна почти 10 дни и накрая при първото обличане още мокреше на ръкавите. Така че от опит мога да кажа, че без сушилня е мъка с такива якета.

# 71
Извън темата, дрехи след центрофуга 1200 оборота, простирам вечерта на сушилото и на сутринта до към обяд всичко е сухо. Парното ни се изключва в 24 ч и в 05 се вкл автоматично.

# 72
Добре,че не купих завивка с пух. Заради алергията на детето се отказах,все пак пера и гъши пух дразнят. имаме със силиконов пух, доволна съм от тях...

# 73
  • София
Якетата с естествен пух с най-топлата дреха, която съм пробвала, затова съм обзаведена доволно с тях. Сушенето без машина е проблем, да, но нищо трагично - в ателиетата за химическо чистене ги перат и сушат, без да ги повреждат, за скромна сума, по спомен. Тази разправия е нищо на фона на топлината и лекотата им.
Неприятен страничен ефект на по-евтино изработените якета/завивки/възглавници е излизането на перушина навън. Ей това вече е дразнещо и срещу него няма лек.

# 74
И аз си взех яке с гъши пух и съм много доволна, но е светло и ще се налага  често  пране. Имам сушилня и със сушенето ще се справя, но се чудя на колко обороти  на пералнята да го пускам?
Топки си взех от Кауфланд, продават ги по 2.

Общи условия

Активация на акаунт