Перилни препарати и омекотители – 43

• 84 789
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • Den Haag
Аз съм прала якета с пух заедно с 3-4 топки за тенис в пералнята, после пак с топките в сушилнята и не съм имала проблем с якетата Simple Smile

# 76
  • софия
Гес, през седмицата попаднах на статия някъде из нет-а, че добавяне на аспирин към бяло пране го прави искрящо. Ще бъда блодарна за твоя коментар. Това като градската легенда за лимонтозу за профилактика на пералнята ли е или има научно обяснение?

# 77
  • Бургас
Благодаря за темата. Ще си купя диемския за плетива. Някъде има ли лавандула течен персил на промоция?

# 78
zvanche,
да, възможно да има някакъв ефект на избелване, но въпросът е колко аспирина е готов човек да пожертва за целта? По-евтино излиза да си вземеш хубав избелващ препарат или препарат за премахване на петна. Разбираш ли, ако ацетилсалициловата киселина беше ефективен избелител в нужните концентрации и условия, отдавна щеше да се използва в перилните препарати.

С лимонтузуто и оцета е същата работа - да, ще изчисти пералнята, ако достигнеш нужната концентрация на киселина. С лимотузу ще ти трябват около 25 - 30 пакетчета, а с оцет - може би 5-10 бутилки.

Благодаря за темата. Ще си купя диемския за плетива. Някъде има ли лавандула течен персил на промоция?
Не знам дали е точно на промоция, но в Елитис, Болеро и Анет Персил е под 8 лева - 7,40 - 7,60, нещо такова беше. Ако е спешно и не можеш да чакаш по-ниска цена, това е добър вариант.

# 79
  • Бургас
Мерси, Гес! За майка ми е, понеже и за пране на ръка го ползва, много го харесва. Тази цена е добра.

# 80
А някъде Персил прах на промоция има ли тази седмица?

# 81
Ти пък! Не си ли купи в началото на ноември от DM Персил, произведен на 25.10.2016 г.?

# 82
Хахах Гес, аз хубаво си купих, но се оказа, че трябвало да запася приятелки и роднини до 9-то коляно неразбрали за промоцията. Та... "за един прЕател питам" Wink

Прахът от 25.10.16 беше за майка ми, но леееко го пробвах на моите дънки и съжалих, както разбрахте вече. За мен имам капсули и Сензитив Simple Smile

# 83
Изгодна промоция в момента няма.

Между другото, вчера ходих до най-близкия ми DM за нещо и видях, че прах Персил сензитив още стои на 6,89, а другите бяха вече на нормална цена. Така че можеш да провериш за този приятел дали и при вас не е така и да вземеш сензитив.

# 84

На дълга програма ли ги переш? Градуси? Денкмит ултрасензитив прах от ДМ е моят фаворит, вече на 10 лв. обаче.

Пера на 60°, по книжка дават програмата, че е 170', ама уви.
Ще потърся този препарат. Много благодаря GUESS. Взех един пакет формил да видим с него как ще е. Много странно, че добавката на Ариел не се справя, уж е "внос"

# 85
Изгодна промоция в момента няма.

Между другото, вчера ходих до най-близкия ми DM за нещо и видях, че прах Персил сензитив още стои на 6,89, а другите бяха вече на нормална цена. Така че можеш да провериш за този приятел дали и при вас не е така и да вземеш сензитив.
Благодаря, ще проверя  bouquet

# 86
С лимонтузуто и оцета е същата работа - да, ще изчисти пералнята, ако достигнеш нужната концентрация на киселина. С лимотузу ще ти трябват около 25 - 30 пакетчета
Стана ми интересно колко гр лимонтузу трябват? Защото аз купувам 100гр от Кауфланд за малко над лев, което е несъизмеримо по-евтино от препаратите за пералня

# 87
250 - 300 грама. Обаче лимонтузу е винена киселина, а е по-добре да се почиства с лимонена, която е по-силна киселина.
Обаче в препарата за пералня има смес от киселини, ПАВ, инхибитори на корозията и други вещества, които правят почистването по-ефективно и предпазват някои части.

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 14:47 от Guess Who

# 88
Обаче лимонтузу е винена киселина, а е по-добре да се почиства с лимонена, която е по-силна киселина.
Това го казваш не за пръв път и винаги съм се чудила... newsm78 На пакетчето лимотузу, което ми се мотае в шкафа пише "citric acid", което е точно "лимонена киселина".... Rolling Eyes

# 89
Това е проблем на производителя, а не мой. Откакто се помня, винаги в пакетчето с надпис "лимонтузу" е имало винена киселина, а подозирам, че това е било така доста преди да се родя. Думата "лимонтузу" идва от турски limon - лимон, tuz - сол, но у нас това винаги е било винена киселина за хранителни цели. Вкусът е коренно различен от този на лимонената киселина, не може да се сбърка.

Общи условия

Активация на акаунт