Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 51 992
  • 799
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Да, точно за тях говорех и аз. При нас не е вероятно ами направо си е сигурно, че са в сборни.

# 16
  • София
И при нас сигурно ще е така, но аз имам останали дни отпуск, които мисля да си взема за точно тези дни и планирам малката също да е вкъщи. Ще имаме и гости за празниците, така че мисля, че няма да скучае. Иначе и тя откача, ако дълго време не ходи на градина - иска си приятелчетата и все за тях пита.

# 17
Да, точно за тях говорех и аз. При нас не е вероятно ами направо си е сигурно, че са в сборни.

Е баш така ще да е Grinning
Аз си пазя точно 4 дни отпуска за тогава Peace

Моят пък обича да си стои вкъщи. Все рисува нещо, майстори...напоследък не мога да го изкарам навън, дори до магазина. А като по-малък все мерихме улиците и пътищата...

Все ме пита кога ще е почивка пак, и ми обяснява, как искал дъъъъългааа почивка Mr. Green

# 18
  • shumen
Аз отпуска имам,но само 2 или 3 дни.При нас,ако няма сборни групи ще е едни схеми тогава кой кога ще го гледа.Поне миналата година нямаха де,защото сме във филиал.
Тете,е,искам и аз моя да иска вкъщи да си стои,ама не.Ние сме от тези дето все мерят улиците.

# 19
Аз отпуска има, но няма никакъв шанс да я взема тогава. От толкова месеци летни сборни групи, дето вече само като чуе за сборна група и му се реве.

# 20
  • Sofia
Здравейте, не знам дали тук трябва да питам, но не намерих друга тема.Синът ми трябва да тръгне на ясла от 1 декември, но поради ред причини ми се налага да го усна по късно, от 12 декември.Директорката ми каза да донеса бележка от личната за да я вкара в системата и да не загубя мястото.Пропуснах да попитам обаче аз кога трябва да уведомя Нои, че детето е на ясла, от 1 дек. както сме се разбрали първоначално или от реалния ден в който тръгне,т.е. на 12 дек. Предварително благодаря!

# 21
Ако има бележка от лекар, с която извинявате отсъствията от 1 до 12, трябва да е от 1-ви, ако има бележка за причини за отлагане тръгването на ясла, тогава - от 12.

# 22
  • Sofia
Тоест да искам бележка от личната за заболяване за да се счита от 12

# 23
Тоест да искам бележка от личната за заболяване за да се счита от 12
Ако е за заболяване, според мен трябва да си е от 1-ви.

# 24
  • Sofia
Благодаря на отзовалите се мами.Намерих отговор в сайта на НОИ.Там пише, че се зачита деня, в който детето реално е тръгнало на ясла и съответно тази дата се взима под внимание.

# 25
  • София
Благодаря на отзовалите се мами.Намерих отговор в сайта на НОИ.Там пише, че се зачита деня, в който детето реално е тръгнало на ясла и съответно тази дата се взима под внимание.

Имам позната, чието дете тръгна малко по-късно заради наличие на медицински причини и майчинството се прекъсна все едно от 12 декември (пиша го така, за да е по-ясно)  Laughing.

Иначе за "запис" - много ми харесва това, че новата градина е по-разчупена в ежедневните забавления на децата, както и в празничните забавления. Също прекарват повече време навън, сравнено с предишната градина.

# 26
  • София
По мои впечатления в нашата градина сборните групи са за ваканциите (редовни) на учениците по графика за 1 клас. Правят списък и се заявява присъствие. Ако заявиш отсъствие, не искат бележка и извиняват служебно. Според мен е за случай ако например в семейството има и ученик и някой го гледа - да гледа и градинарчето Simple Smile

# 27
Че те учениците сами се гледат.....в тази връзка логиката издиша. Правят го, за да си вземат дни от отпуската и....да не работят просто в тези  иначе работни дни. Peace

# 28
  • Пловдив
На мен ми харесва това, че и в на двамата групите, госпожите са подбрани едната с дълъг стаж в областта, а другата - млада (и в на двамата групите, те са първия набор, който госпожата поема). Госпожата с дългогодишен стаж има опит в най-различни ситуации, а младата им измисля най-различни занимавки.
Друго, което ми харесва е, че има комуникация между учители, родители, директор, настоятелство.
Постоянно се организират базари, работилнички, дни на отворени врати - разнообразие е за децата, а така и родителите можем да надникнем в техния свят.
Отбелязват се всички традиционни празници и обичаи, говори се с децата каква е причината, да празнуваме Коледа, Великден; отбелязват Деня на народните будители, 2.06. Говорят за националните ни герои и разпалват любопитството на децата.
Понякога лятото изкарват всичките и столчетата навън и провеждат заниманията и обяда си там - децата са много въодушевени тогава Simple Smile
Храната е разнообразна и здравословна, поне доколкото може с такъв бюджет. Плодове имат всекидневно по няколко пъти на ден.

На децата им харесва това, че имат свободата, да играят. И двамата, веднага след като тръгнаха на градина (идвайки от яслата) бяха впечатлени, че тук им давали да рисуват hahaha
И двамата си намериха приятелчета бързо, а с някои семейства сме и семейни приятели.
Не са капризни към храненето, но и двамата отбелязвате готвят вкусно там.

# 29
  • Варна
Да, като споменахте храната, в нашата градина има разнообразни плодове и всеки ден задължително е включен плод в менюто. Даже напоследък дъщеря ми изпитва голямо удоволствие да ми се похвали, че си е изяла всичко днес в градината, явно е вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт