Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 51 992
  • 799
  •   1
Отговори
# 45
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз съм много довона от учителките на сина ни (3 група). Тази година им смениха едната, и малко се бях притеснила как ще вървят нещата, но новата госпожа се оказа страхотна, с подход към децата (самата тя има детенце на 2 годинки) и те много я харесват. При щерката (1 група) не е толкова цветущо положението, доста бурно започна годината, но се надявам да се поизгладят нещата.

Утре вечер е първото тържество на малките по случай Деня на християнското семейство. Баща й 2 часа си игра да прави заешки уши за някаква игра  Grinning и ми е много интересно как ще се представят утре сладурите!  Heart Eyes
Благородно ви завиждам за предстоящото тържество!!!!
При нас такива екстри са кът,та макар и в трета група..

# 46
  • shumen
При нас също няма много тържества.Миналата година в първа група имаха само едно за 8 март с родителите и едно за Коледа без.Тази ще видим как ще е.

# 47
Благодаря за вниманието! Вероятно ще продължи да посещава градината засега, въпреки честите боледувания.

# 48
  • София
Аз съм малко на кантар с тия тържества. Излизането от работа в 16, за да стигна до 16,45 в градината през натоварения декември си е доста неприятна история. А някои родители имаме повече от едно дете, т.е. повече от едно тържество... Не всички градини редуват тържествата на групите. Борбата за въздух в малкото салонче всред щастливите баби и дядовци и всякаква рода на отрочетата въобще няма и да я споменавам. Отделно някои учителки правят наистина сложни неща с много репетиции и някои деца прегарят. Да не забравяме, че те си движат там подготовки за открити уроци и подобни отделно. Ако има - ходя, разбира се, но в 4 група направо се изтрови това ми ти дете  Tired Tired Tired

# 49
Аз направо не ги обичам тържествата. Детето също. Не сме даже на кантар.
Нашето ще е на 21.12.

# 50
  • Варна
Ние сме в петък, на 23.12. Сериозно обмислям да пратя баща й. Негов ред е, аз се издуших на 8 март.

# 51
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно тържествата,според мен при добро желание от страна на персонала могат да се провеждат и без родителите.За децата ще е интересно и вълнуващо да бъдат облечени в костюми,да кажат някое стихче или думички при тяхно желание.За тях е нещо различно и после ще си спомнят със вълнение,поне при дъщеря ми е така.Много се вълнува,като имат някаква изява при извънградинските и дейности.Чака с нетърпение.Дечица сладки!!!!! Simple Smile

# 52
  • София
Здравейте. Аз се включвам с един доста дъвкан въпрос,но все пак... Някой има ли идея към кого трябва да се постави въпроса за увеличаване на персонала в детските градини? Не е нужно да се обясняваме,че двама души са крайно недостатъчни за 30,че и повече деца.... Да си призная не съм се ровила из закона да видя какво точно пише,но и надали ще ми стане кристално ясно как се решава това.  След поредната случка със сина ми и не моженето да ми се обясни как точно се е случило. Не искам лично отношение към детето си,не ме разбирайте погрешно. Сигурна съм,че има още родители,които са на моето мнение.

# 53
  • София
Според мен можеш да се обърнеш към Министъра на образованието, тъй МОН издават наредбите за брой на деца в групата. Тъй като правилото се нарушава повсеместно, вкл. в училищата, можеш да се обърнеш и към някоя медия  Peace.

# 54
  • София
Аз направих  петиция и обмислям да пиша писмо до Омбудсмана. Евентуално се замислям дали да не пратя писмо и на Господари на ефира.
http://www.peticiq.com/embed.php?petition_id=160772

Ето линк ако има желаещи да я подпишат  Hug

# 55
  • shumen
Аз още не знам кога ще е Коледното ни тържество,но сякаш ми се иска пак да е без родители.

# 56
Подписах петициията,дано има промяна. Аз не мога да се оплача,една група сме във филиал,добре се грижат за децата,но във всички градини една леля обслужва 2 групи деца.

За коледно тържество,нямаме още информация,но в повечето случай е без родители.
Ние наскоро имахме открит урок.

# 57
  • София
И сина ми е във филиал. Децата са 28. Не мога да кажа,че не се грижат за децата,но просто ми е ясно,че се натоварват и физически,и психически. Учителките се изнервят и това се отразява на децата.

# 58
Здравейте. Аз се включвам с един доста дъвкан въпрос,но все пак... Някой има ли идея към кого трябва да се постави въпроса за увеличаване на персонала в детските градини? Не е нужно да се обясняваме,че двама души са крайно недостатъчни за 30,че и повече деца.... Да си призная не съм се ровила из закона да видя какво точно пише,но и надали ще ми стане кристално ясно как се решава това.  След поредната случка със сина ми и не моженето да ми се обясни как точно се е случило. Не искам лично отношение към детето си,не ме разбирайте погрешно. Сигурна съм,че има още родители,които са на моето мнение.
За необходимия персонал е посочено в наредба №5 от 2016 за предучилищното образование.
Повечето персонал няма да реши проблема,че дацата са по 30+ в група.Няма да се реши проблема със огромния шум, липсата на достатъчно квадратни метра жизнено пространство за едно дете. Това не са нормални условия за отглеждане на децата ни. Необходимо е намаляване на броя на децата в една група.

# 59
И аз подписах. Да, най-доброто би било просто да се намали броя на децата в групите... но ако не може, и повече персонал е нещо.

Общи условия

Активация на акаунт