Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 51 992
  • 799
  •   1
Отговори
# 30
Да, като споменахте храната, в нашата градина има разнообразни плодове и всеки ден задължително е включен плод в менюто.

Да, и при нас е така. Храненето на децата в ДГ много се промени в положителна насока. Сравнявам с преди около 6-7 г., когато дъщеря ми тръгна на ясла. Тогава масово им даваха вафли, сухи пасти, кренвирши и консерви.  Sick

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 11:23 от Анонимен

# 31
  • shumen
Да,храненето в ДГ и ясли се промени и на мен това ми харесва,но явно като грамаж е малко.На моето дете не му стига никога яденето там и се прибира гладен.

# 32
  • Варна
Моята пък вечно е гладна, така че хич не съм задълбавала в грамажа, знам си стоката и че все не й стига Simple Smile А слабичка и височка, къде го слага всичкото не знам.

# 33
  • София
Ако правилно се ориентирам, порционът за 1 и 4 група е еднакъв... при моите редовно дават допълнително при нужда - явно има и по-малко ящни дечица. Тъжното е, че често ми носят допълнителни плодове. Защото ако не се изядат отпуснатите, вечер лелите ги раздават за у дома на който иска...

# 34
Моето дете яде само хляб,а от плодовете банани.Много е злояд.
Лелките казват,че дават неизядените порции на други деца,които искат.

# 35
  • shumen
Моя яде всичко и пак не му стига.

# 36
  • Пловдив
Ако правилно се ориентирам, порционът за 1 и 4 група е еднакъв... при моите редовно дават допълнително при нужда - явно има и по-малко ящни дечица. Тъжното е, че често ми носят допълнителни плодове. Защото ако не се изядат отпуснатите, вечер лелите ги раздават за у дома на който иска...
и при нас е така.
Допълнително баткото каза май във втора или трета група, че си иска (почти всекидневно), за малката още от сега казаха, че като си избрала порцията обяснявала, че еди-кое-си-дете нямало да яде и искала тя палатката му се Embarassed
Че определено е по-ящна от брат си по-ящна е, но къде го побира всичкото това ядене newsm78 ...На 3 и 1/2 е, висока метър и тежи 14 кила Rolling Eyes

Плодове и двамата редовно носят за вкъщи, ат тези, които остават. Прави ми впечатление, че са качествени (и вкусни, ако остане, за да опитам) Peace

# 37
  • shumen
Днеска питах моя и той каза,че си иска допълнително почти винаги.А за плодовете и той носи почти всеки ден,ако е останало нещо и им го дадат за вкъщи.

# 38
И моят яде само хляб и плодове. Sad А иначе наистина храната е вкусна и разнообразна.

# 39
Здравейте,
Знаете ли дали има начин да се запази място в детска градина, ако не се посещава няколко месеца/ втора група/ ?

# 40
Здравейте,
Знаете ли дали има начин да се запази място в детска градина, ако не се посещава няколко месеца/ втора група/ ?

Зависи от населенето място.  При нас не е никакъв проблем. Места много, деца малко. Малкия след сламонелата в яслата, го пуснах чак след година и пак не беше много редовен. Имаше периоди от по два месеца без да посещава градина. Дори не са ме търсили да ме питат защо не го водя  newsm78. Зная и за друго детенце като нас - зимата не посещаваше градина.
Ако си в София или друг пробемен град - едва ли ще са така толерантни. Ако наредбата за детските градини е качена в сайта на общината ви, би трябвало да е уреден този въпрос.

# 41
Здравейте,
С бележка от педиатъра.

# 42
  • shumen
И при нас не е проблем.Мисля,че с бележка от педиатъра ще стане.

# 43
Аз съм много довона от учителките на сина ни (3 група). Тази година им смениха едната, и малко се бях притеснила как ще вървят нещата, но новата госпожа се оказа страхотна, с подход към децата (самата тя има детенце на 2 годинки) и те много я харесват. При щерката (1 група) не е толкова цветущо положението, доста бурно започна годината, но се надявам да се поизгладят нещата.

Утре вечер е първото тържество на малките по случай Деня на християнското семейство. Баща й 2 часа си игра да прави заешки уши за някаква игра  Grinning и ми е много интересно как ще се представят утре сладурите!  Heart Eyes

# 44
  • София

Ако сте в София, може да не го разтръбявате много. Липсата на места за някои родители е наистина сериозно изпитание за семейството и бюджета. Иначе 2 група има право в нашата градина на 30 дни остъствия общо по домашни причини за учебната година (15.09. - 31.05.). Покрай Коледните празници има сборни групи, където се заявява предварително отсъствие и не се търси бележка - извинява се служебно. Отсъствията с медицинска бележка нямат ограничение в количеството, струва ми се. Случаи с месеци отсъствие по болест са напълно реални за някои деца. Имате едно на ум, че след 2+ месеца отсъствие, независимо от причината, обикновено искат изследванията за паразити.
Най-сигурното? Да се консултирате и в градината.

Общи условия

Активация на акаунт