Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 52 000
  • 799
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Няма как да увеличат персонала във всички детски градини, всички групи.
Детето ми е в група от 36 деца.

# 61
  • София
Ако махнат вашето дете от градина, за да са по-малко в групата, ок ли ще сте?
В някои градове положението е стискане на зъби и #тукаетака  Tired

# 62
Здравейте!! Бихте ли споделили, ако някой има информация дали има частна детска ясла в района на кварталите -Сухата река, Хаджи Димитър или Левски в София??

# 63
Ако махнат вашето дете от градина, за да са по-малко в групата, ок ли ще сте?
В някои градове положението е стискане на зъби и #тукаетака  Tired
Въобще не става въпрос да се маха някое дете от детска градина. Става въпрос да се НАСТОЯВА държавата да построи достатъчно детски градини, за да има място за всички деца и децата да не са натъпкани като животни в една стая. Децата да са максимум 20 и да се отглеждат при нормални условия. Така ще намалеят проблетите свързани с агресия, децата ще са по-спокойне, ще боледуват по-рядко и ще получават качествено образование и възпитание.

# 64
  • shumen
Те нашите са само 20 деца и пак не могат да ги опазят,а ако са повече не знам.

# 65
Здравейте, искам да попитам следното:
1. Наистина ли в яслата/ детската градина не се позволява носенето на чорапогащници от децата и тогава как да обличам малката в студените дни без чорапогащници? С клинчета под дънките става ли?
2. Наистина ли не давали децата да носят блузки с копчета за по- лесното им обличане/ събличане/? Всичките и жилетки са с копчета и се чудя какъв алтернативен вариант да измисля, може би суитчъри за през главата?
3. Как обличате децата за детска градина в студеното време?
Предстои ми да пусна детето след ок. 20- тина дни и направо съм в чуденка как да я подготвя.

# 66
При нас в яслата беше забранено с чорапогащи и блузи с копчета. Аз имам момче, не съм слагала чорапогащник, ако е много студено навън, го водя с грейка, там свалям. Блузи с копчета също не съм слагала, освен с декоративни такива, които не се закопчават-разкопчават.

# 67
Могат да имат претенции, но нямат право да върнат дете заради облеклото му. Naughty

Имам момче, под долнището му обувах момчешки клинове-от лидл бях купила. Отгоре със суитчер с цип.

# 68
  • Варна
При нас още на първата родителска среща след приема ни обясниха как е добре да са облечени децата, за тяхно удобство и за улеснение на персонала, защото съгласете се ама 30 деца не става една лелка да ги облече изцяло, ако и те сами не помагат. Помолиха ни всички дрехи да са без ципове, катарами, вързанки, копчета, както и да са достатъчно широки за да им е комфортно на децата и да не им стягат. То реално и аз бих се притеснявала да си оставя детето с такива пособия по дрехите за целия ден, особено като я знам каква е сръчна, ще се удуши за нула време самичка в усърдието да се облече и съблече сама. Чорапите също споменаха, че е добре да не са много стегнати за да могат самички да се обуват и събуват.

При самото отиване до градината за мен е без значение как ще бъде облечено детето, защото така и така там частично или изцяло се преобличаме или поне събличаме половината неща, особено в това студено време. Аз купувам ватирани клинове или ватирани долници, отгоре слагам спортни блузки, всичко много лесно се облича и съблича, няма закопчалки и т.н. За горна дрешка в градината имаме поларено елече, което не закопчаваме, махнала съм машинката на ципа. Вътре е достатъчно топло, но ако навън е по-студено и тя е с по-тънка блузка - обличаме го. Ако е с ватирана блузка - само с потника отдолу и това е.

С клинчета под дънките става ли?

Мисля, че и дънки не се приемат.

Но, пак казвам, при нас всичко това беше изтъкнато като пожелателни правила, а не непременно задължителни. Никой не може да въведе категорични забрани в това отношение, макар че на мен правилата са ми съвсем логични, като съдя по себе си - и аз като се прибера веднага хвърлям всекидневните дрехи за работа /дори и да са дънки и фанела/ и навличам някой свободен анцунг за да ми е удобно и комфортно.

# 69
Здравейте! Не знам дали тук е правилното място, но предполагам, че някой се е сблъсквал с подобен казус. В групата на дъщеря ми има скарлатина, до момента са 3 деца, в рамките на няколко дни. Кой трябва да се намеси - ХЕИ, директор, медицинска сестра, за да се вземе организирано секрет от всички все още посещаващи групата? Има ли някаква норма - примерно да има 50% заболеваемост, за да се случи това. Изключвам варианта всички родители да подходят съвестно и самостоятелно, защото имам впечатления, че това няма как да се случи. И друго питане - за всеки следващ случай карантината вдига ли се с нови десет дни?

# 70
Няма кой да им вземе секрет на всички. Поне при нас това няма как да стане. Говорила съм, чела съм...кауза пердута. Някой беше споменал, че в София някъде ставало това, но аз съм скептична. Говорила съм и с ХЕИ и оттам ми казаха, че няма такова задължение Peace

Можеш ти да си спреш детето, ако много се притесняваш и да действаш индивидуално - пускаш бърз тест за скарлатина или гърлен секрет.

# 71
За индивидуалната превенция и вземане на секрет е ясно и всеки сам решава как да действа. Благодаря за споделеното, останала съм явно с грешни впечатления.

# 72
Въпрос на добра воля от страна на персонала в ДГ и родителите е просто.

# 73
  • shumen
Газела,при нас на родителската среща бяха казали да са без чорапогащник децата и с дрехи без копчета.Аз първата година в яслата се бях направила на приятно разсеяна и 2-3 дни му обличах,но едната сестра ми каза да не му слагам,че било много топло вътре.От миналата година не съм,а действам като Съни.Ако е много студено обличам 2 панталона или грейка,и едното се сваля там.
Тото,и аз не мисля,че има кой да вземе секрет на цялата група.

# 74
  • София
И да се организират да вземат секрет на всички деца от групата, май не могат да задължат родителите да си лекуват децата за здраво носителство, пък макар и на стрептокок пиогенес. Аз бих лекувала на секундата, но има хора, които на разсъждават по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт