Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 52 008
  • 799
  •   1
Отговори
# 75
  • shumen
Аш,и аз като теб.Но,ако е някой друг няма да му пука.

# 76
  • Пловдив
gazella53,
1. както вече са писали - облеклото е пожелателно! Чорапогащници не слагам аз, освен, ако не се задере да е с рокля. В яслите само за празници съм я пускала с рокля/пола. Дънките също не са за предпочитане - клинчета и анцузи е най-добрия вариант.
2. Копчетата, пайети, мъниста изобщо не са добър вариант за яслена възраст - твоето дете може да лапа всичко, но там не е само то... Ако поради някаква причина се откъсне копче, може да бъде погълнато от дете Naughty
А и закопчаването и откопчаването на копчета не е най-лесното нещо, дори и за 4-5 годишни, какво остава за дете в яслена възраст Simple Smile
3. Обличам им тънко панталонче/клинче и блузка с дълъг ръкав. Слагам и потник. Така изкарват през деня в градината, но там е много топло Peace
На отиване и връщане, ако е студено, обличат по един по-плътен панталон отгоре Peace

# 77
Момичета, благодаря сърдечно за отговорите  Hug. Май ще трябва да и подменя гардероба, колкото и да не ми се искаше да влизам в разходи.

# 78
  • София
gazella53,
1. Наистина ли в яслата/ детската градина не се позволява носенето на чорапогащници от децата и тогава как да обличам малката в студените дни без чорапогащници? С клинчета под дънките става ли? --> и при нас не са разрешени. Чорапогащникът - за в къщи. Адски непрактична дреха. Децата трябва сами да се обслужват в градината... Клинчетата са върхът.  Дънки не бих обула за ежедневие, само за повод нещо. Защо да го мъча детето. За момче - меко панталонче тип анцунг. За момиче - клинче. Децата играят често по килими и т.н., нека им е удобно. В студено време обличам отгоре грейка-панталон, а отдолу си е по тънките дрешки за градината. Това е най-лесно и практично. По градините е АДСКА жега масово. Съветвам те и ти да имаш какво да събличаш, защото поне в началото ще седиш някакво време докато се преоблича детето и вероятно ще ти стане лошо по връхни дрехи.
2. Наистина ли не давали децата да носят блузки с копчета за по- лесното им обличане/ събличане/? Всичките и жилетки са с копчета и се чудя какъв алтернативен вариант да измисля, може би суитчъри за през главата? --> копчетата се късат и се ядат. Също така доста бавно и пипкаво се закопчават. НО всъшност в градината вероятно ще е сто градуса, така че едва ли ще има въобще нужда от жилетка. Камо ли пък закопчана. Вероятно е добро решение просто да изчакаш да видиш и на място да прецениш дали въобще е нужно да вземеш едно тънко суичърче за в гардеробчето " за всеки случай" и толкоз  Mr. Green Това ако тръгвате в момента. За догодина по преходните сезони вече ще си се ориентирала.
3. Как обличате децата за детска градина в студеното време? -- > тениска, ТЪНКА блузка дълъг ръкав (от Лидл са идеални), гащи, клинче/панталонче, чорапи, ТЪНКИ пантофи. Масово е наистина ужасно горещо - често прибирам по тениска.
Всичко ще бъде наред - ще се справите! Винаги може да се отбиваш насам за помощ и подкрепа!

За скарлатината, при нас имаше веднъж. Имаше съобщение от сестрата, че служебно секрет на всички се взема при някакви условия: следващо заболяло дете в незнамсикакъв срок или някакво количество общо заболели деца. Малко съм забравила вече  Embarassed

# 79
  • Варна
От 33 деца в групата сега са останали 8. Всичко останало е натръшкано от варицела.

# 80
  • Добрич
Здравейте,
бих поискала мнение по една тема, за която не съм сигурна как да реагирам. Момченцето ми е в 3-та група, понякога се случва да се сбият с някое дете. Той по принцип не е агресивен, но не се остава ако го ударят. Как е по-редно да се реагира в такъв случай. Понякога го питам, госпожата видя ли, каза ли и? Но не ми се струва редно да разчита на госпожата всеки път и да тича да се оплаква. От друга страна пък, тя може би трябва да ги наблюдава по-внимателно, да не се стига до размяна на удари. Как мислите, какво съветвате децата си в такива случаи? Да отвърнат на удара или да изтичат при госпожата?  

# 81
Аз го съветвам да каже на госпожата,а баща му да отвръща на удара...

# 82
  • Варна
Аз обяснявах на моята дъщеря, че трябва да каже на госпожата. Винаги първо на госпожата. Какво означава не е редно да се оплаква на госпожата? Че то това й влиза в работата на тази госпожа. Освен да ги обучават децата те са длъжни да следят и за възпитанието им. При нас явно си казват децата при такива случки, но имат едно по-конфликтно момченце, което доста се бие. Накрая децата сами се усетиха и започнаха да му отвръщат. Аз съм казала да не започва първа. Не съм казала да отвръща на удар, но тя сама си стигна до този извод. Не ми харесва, не го подкрепям, но и не го осъждам вече.

# 83
  • shumen
Аз винаги го съветвам да каже първо на госпожата,а не да отвръща на удара.Ето онзи ден в Петък едно детенце имат по-буйно го беше ухапало и моя казал на госпожата и тя го наказала онова дете.

# 84
Да се обърне към госпожата. Да се отдръпне от детето, да се махне просто от него в момента на случката.
Питам го винаги какво е казала госпожата, ако е видяла или след като детето ми се е обърнало към нея. Питам и учителката.

# 85
И моят съвет е винаги да се обръща към госпожата. Което не значи, че не се сдърпват.

# 86
  • Варна
HighSpeed,
в коя градина сте? Тая варицела ми е постоянен кахър. За трета година в детско заведение още не се е появявала в групата на моя. Така искам вече да я бяхме изкарали и да ми се е махнала от главата.

# 87
  • shumen
Месечинке,и при нас още не се е появявала.Искам да я изкара,но сега с този отслабен имунитет не.

# 88
  • Варна
Аз си мисля, че е по-добре зимата да я изкара отколкото лятото в жегите. А имунитета ни така или иначе зимата винаги е по-слаб, какво да се прави...

# 89
  • shumen
 HighSpeed,ние скоро бяхме в болница,сега пак е болен с гнойна ангина и на АБ и затова казвам,че му е отслабен имунитета.

Общи условия

Активация на акаунт