Египет 2017

• 148 553
  • 844
  •   1
Отговори
# 315
    Записах се за  круиз по река нил 3 нощувки и 4 в Hawaii Riviera Resort 5* . Заминавам на 07.04
    С племенника ми по същото време ще сме в същия хотел, само първата вечер имаме нощувка в Кайро.
    Супер. Много ще се радвам да се запознаем!

# 316
    Здравейте,
    Искаме да посетим Египет есента на тази година и се нуждая от Вашите съвети(помощ). Не сме пътували организирано може би от 20 г., но за тази дестинация клоним към пътуване с агенция. Имам няколко въпроса:
     1.За октомври/ноември/ кога е удачното време за резервация- сега или да изчакаме до лятото?
     2. Искаме да е нещо от сорта "ЕГИПЕТ от А до Я ". Намирам тези две оферти : https://goo.gl/No3KDs и https://goo.gl/dUtphB. Какво бихте ни препоръчали м/у двете?
    Надявам се да не се счита като реклама, но ако има някой който да е пътувал с някоя от двете агенции по тези програми, или пък с друга, нека напише.
    Благодаря предварително!

# 317
    Разгледах и 2-те оферти, едната фирма е дала програма, другата май не, поне аз не я открих.

Разликите, ако съм се ориентирала правилно - при първата фирма кацате в Хургада, има панорамна обиколка, която изобщо не е необходима и не знам какво ще се види толкова особено. До Кайро се пътува дълго /това са 500 км./, тръгва се около 1-2 ч. през нощта. След това има пътуване с нощен влак от Кайро до Асуан и започва круиза.

При втората фирма, на базата на даденото полетно разписание, мисля, че програмата ще бъде - кацате в Кайро, имате нощувка и разглеждане на пирамите, пътувате до Хургада с автобус,  имате круиза и връщането е с полет от Хургада до София.

Аз бих избрала 2-та фирма, ако наистина така е програмата /може да питате във фирмата точно как е/ - спестявате си пътя от Кайро до Асуан - той е през нощта, нищо не се вижда, а са доста км. дори и в спален вагон. Освен това, за 1-та фирма вече има някои оплаквания /по принцип/, докато за 2-та съм виждала добри отзиви. Но, това е относително, разбира се. Учудва ме факта, че нямат качена програма на сайта си /ако не е моя грешка, т.е. да не съм я видяла/, това може да означава, че те продават пакета на друга фирма, в което няма нищо страшно.

Но, за да вземете решение, трябва да имате точно програмата и да я сравните с другата. Предполагам, че при круиза посещаваните обекти са едни и същи, но по-добре е внимателно да се сравнят, както и какво включва цената при двете фирми.

# 318
    • Beyond the Frontiers
    В момента на пазара една фирма предлага круизи по чартърните с 7 нощувки и това е Абакс. Няма значение при кой агент резервирате, цената и условията са едни и същи.

# 319
    • Стрелбище-в пряк и преносен см
    Здравейте, искат да ми подарят почивка за РД, който е на 19.05 и много харесах като дестинация Египет. Обаче Тез тур не предлагат след 05.05. Има само една фирма май, която предлага през това време. Подозирам, че е доста топло там тогава. Някой ходил ли е по това време и наистина ли е толкова топло или по друга причина няма интерес за този период?
    Иначе изчетох всичко за екскурзиите и хотелите и ми беше много полезна информацията, която споделяте!

# 320
    Здравейте, нямах много време да гледам оферти за Египет. Избрах BKtour. Някой ползвал ли е услугите им? Заминаваме на 31.03/18 за пролетната ваканция. Хотела е Samra bay resort. Ще се радвам да има и други за тази дата. Почивката е 6+1. 6 в Хургада и една нощувка в Кайро.

# 321
    Здравейте! Входовете по време на круиза отделно ли се плащат или са към бакшишите.В програмата пише, че екскурзиите по време на круиза са включени в цената, но нищо не пише за вход.

# 322
    • София
    Здравейте! Входовете по време на круиза отделно ли се плащат или са към бакшишите.В програмата пише, че екскурзиите по време на круиза са включени в цената, но нищо не пише за вход.
    Предполагам, че зависи от туристическата агенция. При нас част от екскурзиите бяха в пакета, закупен още в София. Входните такси бяха включени. Но имаше поне още 2-3 екскурзии, които доплатихме на място - посещение на Абу Симбел, на нубийско село+плаж на Нил и светлинно шоу на остров Филае.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 18:23 от Тaня67

# 323
    Здравейте, благодарение на темата се престраших да направим мечтаната от години екскурзия в Египет.
    Имам въпрос спрели сме се на два хотела. Наясно съм, че и двата не са особено добър избор, но все пак трябва да избера по-малкото зло.
    1. MAGAWISH VILLAGE & RESORT - с програма 6+1 /тъй като искаме да видим пирамидите и да си спестим едната посока с рейс/
    2. Jasmine Palace Resort /програмата е без нощувка в Кайро/
    Естествено причината е бюджета, а той е до 1000 евро за двама.
    Като дата от 31 март..
    Ако някой може да предложи нещо по-добро за този бюджет ще съм благодарна, или поне някакви отзиви за хотелите /четох в букинг и сайта на тез тур, горе долу съм ориентирана какво да очаквам, но все пак.../
    Благодаря!
    Здравейте, записахте ли се за31.03.? Аз се записах затова питам. Ще се радвам ако и вие сте го направили.

# 324
    • София - Бургас
    Аз ще пътувам на 24.03 Кайро + Шарм Ел Шейх.Airplane
    Познавам Хургада и хотелите там добре, сега ще опозная и тези в Шарм, ако някой от вас има нужда от сравнения на хотелите или колебания относно допълните екскурзии (посетила съм почти всички от тях) - питайте, с радост ще помогна~ Heart Exl

# 325
    Аз ще пътувам на 24.03 Кайро + Шарм Ел Шейх.Airplane
    Познавам Хургада и хотелите там добре, сега ще опозная и тези в Шарм, ако някой от вас има нужда от сравнения на хотелите или колебания относно допълните екскурзии (посетила съм почти всички от тях) - питайте, с радост ще помогна~ Heart Exl
    За Samra bay resort какво ще кажете?

# 326
    Разгледах и 2-те оферти, едната фирма е дала програма, другата май не, поне аз не я открих.

Разликите, ако съм се ориентирала правилно - при първата фирма кацате в Хургада, има панорамна обиколка, която изобщо не е необходима и не знам какво ще се види толкова особено. До Кайро се пътува дълго /това са 500 км./, тръгва се около 1-2 ч. през нощта. След това има пътуване с нощен влак от Кайро до Асуан и започва круиза.

При втората фирма, на базата на даденото полетно разписание, мисля, че програмата ще бъде - кацате в Кайро, имате нощувка и разглеждане на пирамите, пътувате до Хургада с автобус,  имате круиза и връщането е с полет от Хургада до София.

Аз бих избрала 2-та фирма, ако наистина така е програмата /може да питате във фирмата точно как е/ - спестявате си пътя от Кайро до Асуан - той е през нощта, нищо не се вижда, а са доста км. дори и в спален вагон. Освен това, за 1-та фирма вече има някои оплаквания /по принцип/, докато за 2-та съм виждала добри отзиви. Но, това е относително, разбира се. Учудва ме факта, че нямат качена програма на сайта си /ако не е моя грешка, т.е. да не съм я видяла/, това може да означава, че те продават пакета на друга фирма, в което няма нищо страшно.

Но, за да вземете решение, трябва да имате точно програмата и да я сравните с другата. Предполагам, че при круиза посещаваните обекти са едни и същи, но по-добре е внимателно да се сравнят, както и какво включва цената при двете фирми.

И на втората фирма има програма. Горе вдясно над самата оферта е. И мен повече ми допада тяхната, като програма и организация на пътуванията. Не видях във темата отзиви на пътували с тях, докато за абакс има разнопосочни, което е и нормално донякъде.

В момента на пазара една фирма предлага круизи по чартърните с 7 нощувки и това е Абакс. Няма значение при кой агент резервирате, цената и условията са едни и същи.

Коренно различна е програмата на екватор и ми се струва, че е тяхна или на друга агенция.  Докато за програмата на абакс явно е така.

А иначе явно е рано за есента да запазваме отсега. Какво бихте казали от Вашият опит.

# 327
    • Перник
    Здравейте, нямах много време да гледам оферти за Египет. Избрах BKtour. Някой ползвал ли е услугите им? Заминаваме на 31.03/18 за пролетната ваканция. Хотела е Samra bay resort. Ще се радвам да има и други за тази дата. Почивката е 6+1. 6 в Хургада и една нощувка в Кайро.

Ние също избрахме Samra bay resort и ще пътуваме на 31.03.18г.

# 328
    Някой може ли да преименува темата на 2018. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 329
    Миналата година бяхме в Samra bay resort. Чудесно е, няма да съжалявате.

Общи условия

Активация на акаунт