Египет 2017

• 149 568
  • 844
  •   1
Отговори
# 525
Не искам да си тръгвам. За първи път летя за Бг с такова нежелание. Не я усетих една седмица, не стигна до никъде.

# 526
  • sofia
Може ли за картите с интернет пак да кажете. Ние летим в сряда, помня , че от летището се купуват...но ако ме ориентирате по-конкретно.
Благодаря

# 527
  • тук-там
Може ли за картите с интернет пак да кажете. Ние летим в сряда, помня , че от летището се купуват...но ако ме ориентирате по-конкретно.
Благодаря

Като излезете в салона за пристигащи ще ги видиш. В ляво е на ориндж в дясно на ....забравих. От дясната купихме ние - има тарифа - кое колко струва. Даваш си телефона и ти я зареждат.

# 528
Водафон е другата

# 529
Много хубаво беше. Бяхме В АМС Роял. На 11км от Хургада, на плажа. Храната беше прилична, хората гостоприемни. Имамехме 2 басейна( които не уважих), освен плажа. На плажа беше много спокойно, винаги имаше места. Морето беше чисто, но и много плитко поне 200м. Около нас нямаше коралов рифт за гмуркачите. Добре, че си взех обувки за вода.

По това дървено мостче може да се отиде направо надълбоко(1,50). Навсякъде има от екипа на хотела, следят всеки, изобщо не се притеснявах от кражби.

Ходихме на шопинг, организиран от хотела- пълни глупости. Водят те в 3 магазина- за кожени палта, за масла и за сувенири. Всичко там е много по-скъпо, отколкото в града( локум там 7$, същия в магазина до хотела два за 3$). Палтата бяха хубави, но много скъпи, чантите реплики от Алиекспрес.
 В хотела имаше мини търковки център. Скъпичко беше- кутия цигари 3 евро, а в магазина до хотела- 2$. Иначе на влизане в страната стек цигари беше 17$, а на излизане- Уинстън 10$, карелия 12$.  Над 1 стек може да ви го обмитят в БГ, но реално никой не го обмитиха от нашата група. На това магазинче до хотела(Клеопатра), всичко беше много изгодно, продавача ме черпи и наргиле  Laughing
Ходихме на екскурция до Ел Гуна. Първо разходка с корабче/яхта, после посещение на Ел Гуна по каналите (екскурзоводката каза, че Филип Киркоров и Путин имали имения там. ) Групата беше от руснаци и се говореше на руски само но въпреки това разбрах всичко.

Върнахме се на кораба, преместиха ни на друг с прозрачно дъно и разгледахме близкия рифт.

Ако снимате под вода, ползвайте червен филтър за да станат снимките красиви и цветни, не такива сини!
Имаше много красиви риби около нас, докато плучахме

След това се върнахме на кораба, обяд, шнорхелинг около него, лов на риба и се прибрахме.
Имаше записано посещение на Луксор( става се в 3 през нощта), но имаше пустинна буря и ни върнаха по пътя. Доста ме хвана яд. Записах се на екскурцията до Бялото слънце.
Закараха ни в пустинята, карахме старички джипове и атв-та, после посетихме Бедуинско селище.
Там ни чакаха подредени камили, водени от жени и деца. Като те разходят си чакат доларчето. 5г бедуинче много разбира от айфони  Laughing Според мен като си тръгнат туристите един бус ги взема и кара по апартаментите им. Joy
Една камила ми наби един шут с муцуна, има синина на дупето, но аз обичам животните и не драматизирах  hahaha
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/31948797_183898226 … 3&oe=5B873268.
Имаше импровизиран зоопарк и тетариум, но не бяха нищо особено. Купих си готин сувенир за 6$.

На място ги прави, може да ви изпише  и името или да сложи надпис по ваш избор.
След това имаше вечеря, след която имах проблеми със стомаха, малко шоу програма и ни прибраха.

Имахме платена екскурзия към дайвинг центъра на хотела. Закараха ни с корабче навътре в морето за шнорхелинг. Кораба се счупи, този, който го кара извади един чук и почна да удря по двигателя  hahaha Гмуркахме 20-30мин вместо 2-3 часа, след което дойде друга спасителна лодка и ни прибра. Нито извинение получихме от местния, който го организира, нито дори едно извинение. До края на престоя ни там въпросния разочарова доста хора, един руснак искаше да го бие даже.
Имаше много египтяни и руснаци, по едно време се появиха китайци и индийци, беше неприятно. Китайците доста ме издразниха- идват да ти гледат в чинията вместо да огледат предложената храна, говорят ти на китайски и почват да викат, когато не ги разбереш, абе неприятна работа.
Иначе от местните абсолютно всички говорят английски и руски.
Нямате право да изнасяте корали и миди, водят се историческо богатство и в най-добрия случай ще се разминете с арест и разпит. Сега не се сещам какво друго да пиша  Hug

# 530
 Снощи в Хургада имаше гръмотевична буря и валя дъжд. От това, което прочетох, май си е чист късмет да ни вали в пустинята Simple Smile

# 531
Здравейте отново, имате ли отзиви за Корал бийч в Хургада ?
здравей. Ние видяхме хубави отзиви и на 28. 04 тръгваме Simple Smile

Здравейте, и ние отиваме на 28.04 в Хургада , запазихме хотел Albatros Aqua Vista Simple Smile

Може ли повече информация за хотела- хареса ли Ви? За там сме се насочили и ние.

# 532
За Албатрос Аква Виста ли питате, върнахме се онзи ден от там, ще дам отзив Simple Smile

# 533
За Албатрос Аква Виста ли питате, върнахме се онзи ден от там, ще дам отзив Simple Smile
Албатрос Аква Парк- не мога да се ориентирам един и същ ли са?

# 534
И аз бих искала да науча Simple Smile

# 535
На 28.04 - 05.05.2018 почивахме в Albatros Aqua Vista. Хотелът дели обща територия и плаж с Aqua Park и Sea World , по мое мнение е най-добрия от трите. Първоначално ни настаниха на първия етаж в 4 блок, платили сме стандартна стая, но не беше хубава. Беше полу-реновирана и на първия етаж всеки минава покрай стаята ти и ако си отвориш пердетата всичко се вижда... водата течеше много слабо и топла почти не идваше. Веднага говорихме на рецепцията, бяхме се подготвили и да дадем някой долар, но за наше учудване още на другата сутрин ни преместиха, поискахме френско легло защото сме двойка, а ни бяха настанили в стая с 3 легла, и поискахме последния етаж (3-ти). Настаниха ни в 7 блок до тенис корта, където е тихичко, в много хубава нова реновирана стая с френско легло, а не сме дали нито 1 долар. Много се зарадвахме на новата стая, избягвайте първия етаж.
- От храната не сме очаровани, уж има 4 ресторанта, реално е 1 голям разделен на 4 части, ориенталски, средиземноморски, азиатски и италиански, храната е една и съща всеки ден, но се намира какво да се яде. Азиатския ъгъл ми хареса най-много. Плодовете не стават, пъпеша само ми хареса. Десертите са като турските, но по ме мнение не са на тяхното ниво (по принцип почивам в Анталия).
- Басейните на 3-те хотела бяха много топли, някои се подгряват и са много чисти и приятни. Можете да ги пробвате всичките. Има страшно много забавления и пързалки и за деца и за големи. Около басейна на аква парка много ни хареса, сервитьорите бяха любезни, носеха коктейли бързо и се грижеха за гостите. На Аква Виста малко по-бавни, там и басейните са по-големи и им трябваше повече време да обиколят.
Кърпи дават и на 3те хотела на басейните.
- Плажа е 1 отново за 3те хотела, има места и плаж от 2 страни. От едната страна е по-дълбоко, с по-едър пясък, от другата страна пясъка е супер ситен, мек и водата е кристално чиста. С просто око се виждат шарени рибки. Там където е по-опасно да се плува е заградено и морските таралежи се виждат, все пак аз влязох с аква обувки. Водата в този период ми се стори леко хладна.
- Времете беше много горещо, слънцето изгрява в 5 и залязва в 18:30. Тогава почва и вечерята. Има много много барове в 3те хотела, на Аква Виста са много хубави бар Olympos, страхотни кафета и силен климатик и Red Sky Bar , на покрива с наргилета (3$) басейнче, коктейли, шатрички, мека мебел... Много е приятен. Sports Cafe-то на Aqua Park също ни хареса.
Ходихме на шопинг на Senzo Mall - с такси от / до хотела струваше 7$ общо, като ни изчака и ни прибра с хубава добре климатизирана кола. В Мола не е кой знае какво, може да си купите сувенири , някоя дрешка , има и аптека.

Да добавя: Относно интернета - купих си карта на orange за 12$ - с 5GB интернет, 20 международни минути и 300 местни от летището, но се оказа почти излишна, тъй като в Аква Виста и в стаите и на цялата територия на 3те хотела интернета беше доста добър. Дори в нашата стая беше супер бърз. Но това май не важи за другите 2 хотела, а само за Аква Виста.

@Камалия страхотен разказ и аз ще кача снимки по-късно, ние също ходихме на мото сафари, само че на сутрешната програма, която мисля че е по-добрия избор между двете.

Не се сещам какво друго да ви разкажа за хотелите, моля питайте какво конкретно ви интересува и ще ви обесня подробно Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 15:19 от Winterflame

# 536
На 28.04 - 05.05.2018 почивахме в Albatros Aqua Vista. Хотелът дели обща територия и плаж с Aqua Park и Sea World , по мое мнение е най-добрия от трите. Първоначално ни настаниха на първия етаж в 4 блок, платили сме стандартна стая, но не беше хубава. Беше полу-реновирана и на първия етаж всеки минава покрай стаята ти и ако си отвориш пердетата всичко се вижда... водата течеше много слабо и топла почти не идваше. Веднага говорихме на рецепцията, бяхме се подготвили и да дадем някой долар, но за наше учудване още на другата сутрин ни преместиха, поискахме френско легло защото сме двойка, а ни бяха настанили в стая с 3 легла, и поискахме последния етаж (3-ти). Настаниха ни в 7 блок до тенис корта, където е тихичко, в много хубава нова реновирана стая с френско легло, а не сме дали нито 1 долар. Много се зарадвахме на новата стая, избягвайте първия етаж.
- От храната не сме очаровани, уж има 4 ресторанта, реално е 1 голям разделен на 4 части, ориенталски, средиземноморски, азиатски и италиански, храната е една и съща всеки ден, но се намира какво да се яде. Азиатския ъгъл ми хареса най-много. Плодовете не стават, пъпеша само ми хареса. Десертите са като турските, но по ме мнение не са на тяхното ниво (по принцип почивам в Анталия).
- Басейните на 3-те хотела бяха много топли, някои се подгряват и са много чисти и приятни. Можете да ги пробвате всичките. Има страшно много забавления и пързалки и за деца и за големи. Около басейна на аква парка много ни хареса, сервитьорите бяха любезни, носеха коктейли бързо и се грижеха за гостите. На Аква Виста малко по-бавни, там и басейните са по-големи и им трябваше повече време да обиколят.
Кърпи дават и на 3те хотела на басейните.
- Плажа е 1 отново за 3те хотела, има места и плаж от 2 страни. От едната страна е по-дълбоко, с по-едър пясък, от другата страна пясъка е супер ситен, мек и водата е кристално чиста. С просто око се виждат шарени рибки. Там където е по-опасно да се плува е заградено и морските таралежи се виждат, все пак аз влязох с аква обувки. Водата в този период ми се стори леко хладна.
- Времете беше много горещо, слънцето изгрява в 5 и залязва в 18:30. Тогава почва и вечерята. Има много много барове в 3те хотела, на Аква Виста са много хубави бар Olympos, страхотни кафета и силен климатик и Red Sky Bar , на покрива с наргилета (3$) басейнче, коктейли, шатрички, мека мебел... Много е приятен. Sports Cafe-то на Aqua Park също ни хареса.
Ходихме на шопинг на Senzo Mall - с такси от / до хотела струваше 7$ общо, като ни изчака и ни прибра с хубава добре климатизирана кола. В Мола не е кой знае какво, може да си купите сувенири , някоя дрешка , има и аптека.

Да добавя: Относно интернета - купих си карта на orange за 12$ - с 5GB интернет, 20 международни минути и 300 местни от летището, но се оказа почти излишна, тъй като в Аква Виста и в стаите и на цялата територия на 3те хотела интернета беше доста добър. Дори в нашата стая беше супер бърз. Но това май не важи за другите 2 хотела, а само за Аква Виста.

@Камалия страхотен разказ и аз ще кача снимки по-късно, ние също ходихме на мото сафари, само че на сутрешната програма, която мисля че е по-добрия избор между двете.

Не се сещам какво друго да ви разкажа за хотелите, моля питайте какво конкретно ви интересува и ще ви обесня подробно Simple Smile
Искам да попитам с коя агенция бяхте и как стои въпроса с екскурзиите?

# 537
Резервирахме чрез Турс Клуб - 7 нощувки в Хургада с Тез Тур.
Посрещнаха ни български представители, обясниха ни в автобуса основни и много полезни неща за страната. На сутринта ни чакаше местен представител на агенцията с каталог с екскурзии, ето целия каталог с цени:
https://s.tez-tour.com/article/50005549/Bulgarian_REGIONS_Pricel … st_pages_5047.pdf

Но реално на почти всичко ни смъкна от цената поне 10-15 долара. Друг е въпроса какво търсите. В Албатрос също има агенция на хотела, която предлага същите екскурзии на горе долу същите цени, можете и да се пазарите.
Всичко се плаща на място в долари или евро (препоръчвам долари!).

# 538
Резервирахме чрез Турс Клуб - 7 нощувки в Хургада с Тез Тур.
Посрещнаха ни български представители, обясниха ни в автобуса основни и много полезни неща за страната. На сутринта ни чакаше местен представител на агенцията с каталог с екскурзии, ето целия каталог с цени:
https://s.tez-tour.com/article/50005549/Bulgarian_REGIONS_Pricel … st_pages_5047.pdf

Но реално на почти всичко ни смъкна от цената поне 10-15 долара. Друг е въпроса какво търсите. В Албатрос също има агенция на хотела, която предлага същите екскурзии на горе долу същите цени, можете и да се пазарите.
Всичко се плаща на място в долари или евро (препоръчвам долари!).
Благодаря много за информацията.

# 539
Благодаря много за информацията!
Видях, че има възможност за екскурзия до Йерусалим, някой ходил ли е на нея?

Общи условия

Активация на акаунт