Египет 2017

• 149 507
  • 844
  •   1
Отговори
# 645
Аз на плажа и по екскурзии бях сама. С моя приятел ходихме двамата само на гмуркане. Не мисля, че е проблем да си нямаш другарче. Само вечер ще ти е малко скучно.
Сега съм в Турция, пак в 5 звезден хотел- в Египет бяха по-гостоприемни и храната беше по-хубава.
Може ли инфо за хотела в Египет , аз също бях в Турция ,доволна съм от моя хотел.Искам добро ниво и хубава храна , благодаря предварително.

# 646

Ан, хотелът беше Амс роял 5*. Там много ни похвалиха Меркурий, френски, който макар и 4* бил с по-хубав плаж и по-хубава храна.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 21:34 от Tatti

# 647
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
нека разкажа и аз след дълго ровене по сайтовете и туристическите агенции разбрах че най-добре е да си организира човек почивката сам. Ако някой го интересува нещо бих помогнал на драго сърце. Бяхме в Хургада от 30.03.18 до 08.04.18 в хотел Sunrise Royal Makadi Resort беше уникално преживяване хотела е под немско ръководство 8 ресторанта (храна в изобилие отядохме си на телешко и морски дарове) аквапарк басейни с подгряване пясъчен плаж с не голям риф за гмуркане с много рибки анимация мини голф тенис кортове огромна територия дъщеря ми не искаше да се връщаме. Хотелите като джънгъл аквапарк са много добри но са 2 линия и няма да ви се ходи до плажа ще изкара

Съжалявам но чак сега видях коментара. Самолетните билети ги купихме от сайта на пегасус 3 месеца по рано така за тримата билетите ни струваха 550 евро през букинг направих резервацията и платих хотела 9 нощувки излязоха 996 евро фамилна стая имаше и по евтин вариант но предпочетох комфорта с кола до летището 9 дни ако платиш паркинг при пристигането са 330 лири с екскурзиите джобните визите които струват 25 долара на човек трансферите от летище до хотела и обратно организирани от mohamed amon не надвишихме 2100 евро същия вариант в тез тур за 6 дни е повече пари без джобните визите и екскурзиите.
Не че нещо но програмите на Тез тур са със 7 нощувки. И 2100 евро си е сериозен бюджет. Днес гледах програмата от Варна с Кайро и Хургада с директен полет и хотел 5*, all inclusive - 950 евро за двама.

# 648

Ан, хотелът беше Амс роял 5*. Там много ни похвалиха Меркурий, френски, който макар и 4* бил с по-хубав плаж и по-хубава храна.
Благодаря за инфото.Аз харесах CLEOPATRA LUXURY RESORT MAKADI BAY ,но ми се иска да  е без Кайро програмата.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 21:34 от Tatti

# 649
Ние бяхме с Тез тур, чартър София-Хургада. И Така ми се стори много пътя( отделно Русе-София).  Тези, от нашата група, които посетиха Луксор казаха, че всичко е изнесено по музеите и отиваш да разгледаш само стените.
Има много какво да се види в Египет, пак бих отишла. Разликата в цената със сегашната ми почивка не е голяма, но в Египет всичко беше по-хубаво, вълнуващо и интересно. И в Израел ми се ходи 😊😊😊

# 650
Наистина незнам защо трябва да се употребяват такива лоши думи.Всички сме тук за да споделим и да научим нещо ново.Аз също посещавам редовно Турция като дестнация за екскурзии и почивки,не я заменям за нищо друго.Имахме разходка вечерта в Луксор и попаднахме на младежи с отвратително отношение

# 651
  • гр.Добрич
Записвам се и аз, за да следя темата! Мечта ми е да посетя Египет и според мен, за да се видят повече неща, най-удачни са тези пътувания с круизите по Нил, които се предлагат. Малко ме притеснява това, че май ще съм сама в това си начинание и не знам как бих се чувствала сама без другарче на едно такова пътуване. Ако някой е бил сингъл, моля да сподели, въпреки, че то си зависи и от самия човек.

Не се притеснявай. И аз много се страхувах, но когато е организирано няма страшно. Пък и винаги има някой с когото да се сближиш.

# 652
Моля , за съвет Кайро или Луксор за екскурзия , къде мога да видя повече история ,нямам възможност и за двете , защото искам и почивка.

# 653
Тогава нищо няма да видиш ........

# 654
Тогава нищо няма да видиш ........
Да ,то набързо нищо няма и да ме впечатли толкова , но като начало да почна от някъде...

# 655
  • Поморие
При тази дилема, аз бих избрала Луксор и Долината на царете. Там е историята на повечето фараони и на управлението на Египет, макар да са останали само камъни. Не съм ходила, но ако отида ще направя всичко възможно да отида и до Кайро, защото историческия музей не е за изпускане.

# 656
  • Beyond the Frontiers
Моля , за съвет Кайро или Луксор за екскурзия , къде мога да видя повече история ,нямам възможност и за двете , защото искам и почивка.
Луксор. С две ръце. Ексурзията е натоварена, но си струва.

# 657
[/img]Луксор
Хатшепсут

# 658
  • Поморие
Защо Египет ми е мечта...Още от дете  харесвам филмите за Египет и за фараоните. Това за мен е като приказка. Преди 2-3 години прочетох 9 книги на един историк и автор на исторически романи - Пол Дохърти. Романите са художествена измислица, с криминален сюжет, но се базират на абсолютно всички факти установени за живота и управлението на Египет (особено през 18-та династия). Има 2 или 3 книги, които са точно за жената -фараон Хатшепсут и са много интересни. Други 2-3 са пък за бащата на Тутанкамон - Аменхотеп или ЕхнатонТака е описано всичко, до най-малките подробности, че се пренасяш там и сякаш всичко се случва пред очите ти. Та след прочитането им, аз вече наистина разбрах, че искам да отида там и да се пренеса в онова време. Simple Smile Затова и на въпроса на дамата кое да посети и препоръчах Луксор (древната столица Тива) , Карнак, Долината на царете.

Последна редакция: сб, 21 юли 2018, 08:43 от gerimeri

# 659
Защо Египет ми е мечта...Още от дете  харесвам филмите за Египет и за фараоните. Това за мен е като приказка. Преди 2-3 години прочетох 9 книги на един историк и автор на исторически романи - Пол Дохърти. Романите са художествена измислица, с криминален сюжет, но се базират на абсолютно всички факти установени за живота и управлението на Египет (особено през 18-та династия). Има 2 или 3 книги, които са точно за жената -фараон Хатшепсут и са много интересни. Други 2-3 са пък за бащата на Тутанкамон - Аменхотеп или ЕхнатонТака е описано всичко, до най-малките подробности, че се пренасяш там и сякаш всичко се случва пред очите ти. Та след прочитането им, аз вече наистина разбрах, че искам да отида там и да се пренеса в онова време. Simple Smile Затова и на въпроса на дамата кое да посети и препоръчах Луксор (древната столица Тива) , Карнак, Долината на царете.
Много благодаря , хареса ми как е казано.

Общи условия

Активация на акаунт