ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatanim sensin/

• 65 765
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Стрелбата е по Джевдет, но може да засегне Леон.

Това е едната възможност.

Другата, разбира се, е да бъде уцелен самият Джевдет.

Дано Леон не го направят напълно негативен образ. Чрез него всъщност могат да покажат драмата на момчетата, които са само пионки в играта на големите. Стрелят, бият се, убиват, но не са войници по душа.

Направиха опит да внесат някакъв нюанс в образа на Леон със сцената с разстрела на приятелите му и неговите терзания след това.

Леон: Пощадихте живота дори на един турчин, който искаше да Ви убие. Как може да екзекутирате собствените си войници? Това е долно! Можехте да поговорите с тях.
Васко: Свърши ли?
Леон: Отгоре на всичко, ги обвинихте за нещо, което не са извършили.
Васко: Достатъчно! Не съм длъжен да ти давам обяснения за постъпките си. Ако не си знаеш мястото, не само няма да стъпиш повече тук, но и на сън няма да сложиш тази униформа. Вече съм ти  казвал. Много войни в историята са печелени и губени, благодарение на предатели. Затова на предател никога не се прощава. Ти си войник и  работата ти не е да мислиш.  Ще изпълняваш това, което ти се нареди. Разбра ли?
Леон: Понякога се питам дали мама не е права.
Васко: Излез навън.
Леон: Както заповядате, господин командир.

...............................................

Йъ: По-добре ли си?
Леон: Добре съм. Благодаря. Измир...Днес пожертвах приятеля си, заради теб. Помня погледа му... Начина , по който ме погледна, когато заповядах да го убият. Не каза нищо.  Не се съпротивлява. Не ме попита „Това ли е приятелството ти?” Гледаше ме спокойно. Защо ме гледаш така? /към Йълдъз/
Йъ: Аз ...много се натъжих.
Леон: Защо? Не го прави. И аз не страдам. Войникът не тъжи. Войникът не плаче.  Не страда. Войникът ...не  обича.
Дж: Лейтенант!
Йъ: Татко!
Л: Командире!
Дж: Отведете госпожицата във вилата.

# 61
Благодаря за фрагмана и снимките за 5 епизод! Hug bouquet bouquet

Да ви кажа, добре, че поне Йълдъз е жизнерадостна! Хилял е натоварена само със сцени, в които или се кара, или реве, или недоволства...Другото, което ми се набива на очи - уж голяма патриотка и революционерка, решителна и смела /това, което я натовариха да прави говори за подобни качества - в печатницата и не само/...Би трябвало да проявява повече уравновесеност в критични ситуации. Нещо се разминават действията, които извършва с реакциите и, с поведението ти...Образът и куца на моменти.
Циври като дете в първи клас, което не иска да ходи на училище...

# 62
Ами тя Хилал е дете.

Наивна до глупост, идеалистка, чиста, без никакъв житейски опит, затова и лесно манипулируема.

Но Васко много добре й каза "От приказките до делата има огромна пропаст, госпожице", когато самоуверено заяви, че ще остави да убият баща й и няма да му помогне, ако знае, че не е прав. А само като насочи оръжието Васко към Джевдет и изпадна в ужас.

А Йълдъз много ми харесва. И актрисата си е точно за ролята. Не е идеална и непорочна, но не е и някакво чудовище.

И има прекрасен глас.

По гласове и тембър тя ми е втора в класацията след Халит.

Какво да правя, имам слабост към хубавите  гласове.  Joy

# 63
Йълдъз се радва на малките неща в живота. За нея няма значение кой какъв е. Ако обича, обича. Иска само да е щастлива. Само не мога да разбера - има нещо в отношението и към Али Кемал - не и е напълно безразличен. И там не е много ясно - изревнува ли от Елени, или просто прояви егоизъм...
--------------------------------
Варна, благодаря за преведите сцени с Леон. Харесвам актьора и мисля, че се справя много добре с ролята си. Млад е , могат да му се простят някои моменти.

# 64
Ами при Йълдъз не е много добре показано и дали наистина обича Леон или вижда в него само начин да си осигури охолен и лесен живот.

А Хилал, колкото и да ни се вижда наивна и крайна, трябва да има и като нея. Прагматичните хора са си добре за себе си, оцеляват, приспособяват се. Но те няма да тръгнат след кауза, няма да си развалят рахатлъка, за да спасят отечеството си. Затова трябват и хора като Хилал. То човек, ако не е безразсъден и няма някакъв фанатизъм, даже лудост в него, ако в него надделява чувството за самосъхранение и разума, няма да тръгне на сигурна смърт.

# 65
Варна bouquet благодаря за превода Hug

Леон е войник- не случайно баща му го прехвърли на Джевдет- да се учи от най- добрия Peace
Друг е въпроса дали Леон иска да е войник, или по принуда- да наследи баща си Praynig

Много странни са ми отношенията Йълдъз- Али Кемал- и двамата изпитват много противоречиви чувства един към друг...
Али Кемал го разбирам - Йълдъз е красива и е нормално да се влюби/ знае ,че не са родни брат и сестра/, но съвестта  не му позволява да се бори за  любовта си, защото роден син или не- това е неговото семейство.
Но Йълдъз не разбирам- ревнува го , кокетничи... не вярвам да е влюбена...

# 66
  • София

# 67
Добро утро и хубав ден!
Красенце,благодаря за кифето ,но вчера ми беше
 в пъти по-сладко
smile3521

# 68
Здравейте, дами! Hug

Благодаря на всички за споделеното!!!

Да започнем днешният Вторник с хубаво настроение и ароматното кафе на Краси! Heart Eyes Grinning

Пожелавам ви хармоничен и изпълнен само с хубави емоции ден! bowuu Hug

Един колаж на нашите млади и чаровни герои.  Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 15:43 от HELEN60

# 69

Халит с фенове

# 70
  • София
   НАДЕ,  Hug bouquet и шербет бих пила с НЕГО  hahaha bowuu Joy

# 71
Привет Hug

Краси Hug Наде Hug Лени Hug Варна Hug

# 72
  • София
ЛИЛИ  Hug  bouquet Този поглед хем убива,хем съживява....чудя се къде се намирам.... hahaha bowuu Blush

-------------------

Напоследък си мисля и за Онур,не "нашия", а истинския.... "Тефик" как ли се чувства в реала newsm78,да не го погнат някъде като  "Еда"-дано не пазарува Laughing

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 14:50 от krasminikif

# 73

Кан - 2016

# 74
Текстът към снимката, сложена от Лучия

Джевдет, който търси изгубеното оръжие, с което би могла да бъде подпомогната народната съпротива срещу врага, се приближава с още една крачка към целта. Джевдет взема картата, открита в дома на Ефталия, и поема на път. Взема със себе си и гръцките войници, извършвали зверства и изнасилвали жени в град Менемен. Джевдет се опитва да запази хладнокръвие сред случващите се нещастия. Със същото хладнокръвие ще отмъсти на виновните за тях.

Значи по историческата хроника вече е минал един месец.

Окупацията на Измир е на 19 май 1919.

А масовото клане в Менемен е 17 юни. Менемен е малко градче на 33 км от Измир.

===========

Два хубави колажа

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 17:11 от varna_2

Общи условия

Активация на акаунт