Професия учител - 2

• 115 490
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 345
  • Луната ни пази
Аник, извинявай за въпроса, по какво си учител?
ПНУП. В момента работя в детска градина  Peace
Така и предположих. Разбирам теорията ти. Нещата са корено различни. Еднаква професия, но гледаме по различен начин на нещата.

# 346
  • Burgas
Аник, извинявай за въпроса, по какво си учител?
ПНУП. В момента работя в детска градина  Peace
Така и предположих. Разбирам теорията ти. Нещата са корено различни. Еднаква професия, но гледаме по различен начин на нещата.
Сигурно е така  Peace Много според мен е неразумно в началното училище един учител да преподава по всичко. Един е добър в Математиката, друг в БЕЛ.
В училището на дъщеря ми, до 4ти клас от години работят по друга система, което на мен много ми допадна. Всеки випуск има 5 паралелки и 5 преподавателя. Всеки преподава по даден предмет, долу-горе като в горния курс.

# 347
  • Ямбол
Какво има да се разбира на математиката или българския до четвърти клас?

# 348
  • Burgas
Аз не казвам, че не се разбира, но според мен всеки учител си има силни и слаби страни, а и мисля, че е трудоемко да се подготви за следващия ден ако има 5 различни часа, много по лесно е ако на другия ден има 5 часа математика във 2ри клас. Това все пак е мое мнение, просто споделям. Преди време, като ново завършил учител работих 1г по заместване в училище, ми да ви кажа трудно ми беше да се подготвя за следващия ден, отделях цял след обяд за това е естествено тогава нямах никакъв опит, добре че нямах и мои деца, че не знам как щях да се справя  Simple Smile
Не знам дали съм права, нека споделят началните учители.

# 349
  • Ямбол
Три различни предмета преподавам в класове от 5-ти до 12-ти. Как ли се подготвям. И деца имам.

# 350
  • Burgas
Три различни предмета преподавам в класове от 5-ти до 12-ти. Как ли се подготвям. И деца имам.
Предполагам, че не е никак лесно  Peace
Много хора си мислят ,, е какво ще им е на даскалиците, лека работа, отива изпява си урока, работи 4-5 часа"

# 351
  • Пловдив

Моята възпитателка /млада, чаровна и неграмотна/ ме моли да проверя как е решила задачите за домашно, да е спокойна като ги дава на децата.
Жалка, много жалка родна картинка....

Все едно чета за нашата възпитателка. Трите определения в скобите са точно в целта.

И при нас са така няколко от възпитателките. Не знам дали споделих тук, преди две години на външното оценяване децата от единия четвърти клас казали на госпожата си: "Госпожо, младата хубава госпожица се опита да ни подскаже, ама ни го каза грешно. Нищо, ние и казахме правилния отговор, да го научи и тя."  Laughing

# 352
Проблемът е, че скоро училищата ще се напълнят с подобни "квалифицирани" кадри след като си отиде старата генерация!

# 353
Предполагам, че не е никак лесно  Peace
Много хора си мислят ,, е какво ще им е на даскалиците, лека работа, отива изпява си урока, работи 4-5 часа"
Онзи ден една госпожа ми каза" учителите само реват за заплати, а никаква работа не вършат" Знам ,че повечето хора си мислят така, но ми стана много неприятно. Тези дето го заявяват не биха издържали дори един час в училище или ДГ.

# 354
  • Пловдив
Водила съм един предмет в три степени, имах и една паралелка в 7 клас, които тръгнаха с теста и трансформиращия преразказ. Аз с една година опит преди това се учех и аз с децата на този преразказ. Години наред правя норматив в различни степени, като си преценявам в кой клас как мога да си предам урока, а и рядко ми се случва в един ден да водя една и съща тема.

# 355
Само за протокола, инженер съм, завършила Технически университет. Работя в професионална гимназия, преподавам 11 предмета. Специалност електронна техника. Та такива ми ти неща, за какви еднакви уроци на седмица говорим, няма такива Peace

# 356
  • Burgas
Определено никак не ви е лесно.....

Аз по принцип говоря за в по големите училища, като един преподавател да кажем по Математика преподава само на 5клас, после на 6 и на 7....Не казвам, че пак е лесно, но малко по олекотено.

# 357
  • Пловдив
Една-единствена година съм влизала в една степен - през 2005 година, когато започнах работа. Вярно, че като си направя гръбнака на урока, вече е по-лесно, но винаги съм съобразявала с коя паралелка какво може да мине, а това също малко или много се планира предварително. От 2006 година досега винаги съм имала по две или три степени.

# 358
Моите разпределения са 11 на брой. Доста време ми отнема подготовката. Още повече, че от 5-6 години смених направлението и е съвсем ново за мене. Преподавам на профилирани паралелки профилиращи предмети в горен курс.
Когато имах часове в среден курс, мога да кажа, че ми беше лесно откъм подготовка. Там си има учебници, упражнения и др.под.

# 359
  • Пловдив
И двата ми предмета са общообразователни, та и в горен курс имам учебници, когато съм водила и там часове. Години наред вече влизам поне в две степени, та ако трябва да водя само в една степен, определено ще има някакъв период, в който ще ми е скучно.

Общи условия

Активация на акаунт