Професия учител - 2

• 115 510
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 360
Аз съм с 7 броя разпределения.
В среден курс имам по два класа , но и там според класа е и работата , освен различното темпо на работа, задачите и домашните в двете паралелки не са еднакви.

# 361
Какво има да се разбира на математиката или българския до четвърти клас?

О, недей така! Въпросът не е дали ТИ разбираш материала, а как да го обясниш просто и разбираемо на децата. Методиката е майсторство. Колкото до БЕ, това е начално ограмотяване. Един учител с неправилен говор, може да осакати децата. В 3 клас се учи членуване. Колко възрастни го правят правилно?

# 362
  • Ямбол
Говорим за начален учител. Той трябва да може да го предаде разбираемо и това е основното за началните, не толкова да е специалист в някаква област като български или математика. Нагоре вече съм съгласна, но до четвърти клас учителят има друга задача, затова казах, че няма нищо чак толкова трудно в математиката и българския.
А иначе и аз си мечтая да преподавам в един випуск, но при нас това рядко се случва. Освен че водя три предмета в 6 различни випуска, то и някои в един випуск също са различни - първо и второ равнище, ПП, ЗП и ЗИП. Затова и категорично отказвам допълнителни часове от УСПЕХ и сега Твоят час, не ми се занимава и с частни уроци, макар да се е случвало инцидентно да помагам на близки. Водила съм курсове на възрастни хора, но това е различно.

# 363
  • Burgas
Колеги вас проверяват ли ви? Имам предвид  Директора влиза ли в часовете? Просто от любопитство питам, че сега съм на такава вълна. До миналата седмица имахме текущ контрол, сега пък отворени врати за родители  ooooh!
А портфолио правите ли?

# 364
  • Пловдив
Мен са ме проверявали, както и всички други колеги, когато са били новоназначени. Аз първо бях по заместване година и половина, правих и открит урок за колегите тогава. Когато ме назначи вече на редовно място на третата година, ме скъсаха от проверки от март до юни - общо пет пъти, като в три от случаите бяха той, помощник-директорката и една друга колежка по АЕ, в другите два случая - само помощник-директорката. Оттогава само помощник-директорката ми е влизала, обаче по веднъж всяка година. Тази година стискам палци да се размине, че ми писна вече, но пък новоназначените бяха посетени още преди коледната ваканция.

# 365
  • Burgas
При нас няма новоназначени, няма стари всички ни проверяват по 2,3 пъти годишно и понякога предупреждава, а друг път не ..... Добре, че родителите са ни разбрани и чакат да ги поканя.

# 366
  • Пловдив
Предупреждавал ме е от единия час за следващия час, когато ме е проверявал - абсолютен стрес ми докара първия път, следващите два пъти ми се получиха нещата. Помощник-директорите винаги са ни давали шанс ние да си изберем кога да дойдат на гости. Десета година съм вече в това училище и всяка година имаме новоназначени, защото малко по малко колегите, които са на възраст, се пенсионират.

# 367
  • Ямбол
И аз имах една година, в която се скъсаха да ме проверяват. Не бях новоназначена. Експерт, директор и пак директор. Писна ми. Нашата обича да влиза без предупреждение, в междучасието ти казва, че в следващия час е при теб. Възнамерявам при такова шоково проверяване да се възползвам от правото си да откажа.

# 368
  • Пловдив
Всяка година има някаква текуща проверка и влизат след като ни предупредят час по-рано обикновено. Ако успеят да се вредят от студентите  Laughing

# 369
  • Burgas
При нас понякога се обажда 10-15мин по рано, а друг път влиза и сяда.
Миналата година една колежка се възползва от правото да откаже и после не спря да я проверява цяла година и да натяква, че й отказала. ooooh!

# 370
Здравейте,
според Вас какво предпочита един директор - възпитател - пенсионер или възпитател - нередовен, т.е не е завършил още?

# 371
  • Луната ни пази
Здравейте,
според Вас какво предпочита един директор - възпитател - пенсионер или възпитател - нередовен, т.е не е завършил още?

Нередовния няма стаж и е с по- ниска заплата. За предпочитане е пред пенсионера от гледна точка на бюджета. Пенсионера, освен редовна основна заплата, ще има и висок процент прослужено време. Друг е въпросът, че ако и двамата кандидатстват, по закон ще трябва да предпочете пенсионера, защото той има правоспособност. ✌

# 372
Здравейте! Още е рано да се мисли за абитуриенти, на мен ми предстои да се занимавам със сценария за изпращането на випуска и затова ми се иска да ви питам как преминава този празник във вашето училище? Събирам идеи, защото искам да направя нещо по-интересно, макар че няма как да се избегнат определени задължителни моменти като посрещане и изпращане на училищното знаме, реч на директора, последни думи от абитуриентите и сбогуването с учителите.

# 373
  • Майничка
Може да се обобщят шеговити мнения на учители за всеки клас, като се посочи класа или се остави за отгатване.

# 374
Здравейте! Още е рано да се мисли за абитуриенти, на мен ми предстои да се занимавам със сценария за изпращането на випуска и затова ми се иска да ви питам как преминава този празник във вашето училище? Събирам идеи, защото искам да направя нещо по-интересно, макар че няма как да се избегнат определени задължителни моменти като посрещане и изпращане на училищното знаме, реч на директора, последни думи от абитуриентите и сбогуването с учителите.
Нашите по традиция ходят първо в църквата, пеят им там молитва, после си правят фотосесия, след това се връщат в училището и садят дръвче, и след това е знамето, и т.н. И всяка година те сами си организират шоу, на което си раздават Антинагради, понеже за добрите деца имало награди, та за "изявените" има антинагради, има различни категории в които се раздават, като всички с нетърпение ги чакат, например категория "Комин" за най-страстният пушач на випуска, или "Титаник" за класа, който е потънал с годините  Laughing такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт