Професия учител - 2

• 115 513
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Още е рано да се мисли за абитуриенти, на мен ми предстои да се занимавам със сценария за изпращането на випуска и затова ми се иска да ви питам как преминава този празник във вашето училище? Събирам идеи, защото искам да направя нещо по-интересно, макар че няма как да се избегнат определени задължителни моменти като посрещане и изпращане на училищното знаме, реч на директора, последни думи от абитуриентите и сбогуването с учителите.
Нашите по традиция ходят първо в църквата, пеят им там молитва, после си правят фотосесия, след това се връщат в училището и садят дръвче, и след това е знамето, и т.н. И всяка година те сами си организират шоу, на което си раздават Антинагради, понеже за добрите деца имало награди, та за "изявените" има антинагради, има различни категории в които се раздават, като всички с нетърпение ги чакат, например категория "Комин" за най-страстният пушач на випуска, или "Титаник" за класа, който е потънал с годините  Laughing такива неща.
Party.  Благодаря!

# 376
Може да се обобщят шеговити мнения на учители за всеки клас, като се посочи класа или се остави за отгатване.
Хм, интересно е Simple Smile. Благодаря!

# 377
Има ли някой който да е получил вече плащане по проекта Твоят час?

# 378
Здравейте искам да попитам за една колежка която е на 59 години и може да се пенсионира като учител ранно, но не иска. Та въпроса ми е може ли да я уволни директорката,  като е една година преди пенсия има ли някаква защита? А иначе нейното място го закриват т.е съкращават бройката.

# 379
  • Пловдив
Може да я пенсионира предсрочно. В КТ е записано, че работодателят може да пенсионира служител, който има право на пенсия. Никъде не е уточнено, че правото трябва да е на пълна пенсия, това отвръзва ръцете за ранно недоброволно (от страна на служителите) пенсиониране.

# 380
  • Ямбол
Ние все още нямаме увеличение и директорът изобщо не е започнал да мисли за това. Синдикатът ли трябва да влезе да пита или директорът трябва да покани синдиката за разговори?

# 381
  • Scotland
Записвам се при вас  bouquet Аз съм преквалифициран учител. Една година изкарах само в училище и реших,че не е за мен.Сега съм в университет - обичам и си обожавам работата.  Heart Eyes

# 382
  • моята мила родна страна
Колеги, имам един въпрос, който не е актуален към момента, но пък мен живо ме вълнува. Става въпрос за диференцираното заплащане. Знам, че право на такова " имат лицата от педагогическия персонал, които са в трудови правоотношения с детската градина, училището или обслужващото звено към края на учебната година и имат действително отработени при същия работодател най-малко 6 месеца за учебната година, за която се отнася оценяването (без различните видове отпуск)".
Предстои ми да изляза в дългосрочен болничен поради бременност от началото на м.април (най-вероятно). Към настоящия момент, от началото на учебната година, имам 13 дни платен отпуск (коледната ваканция). Та въпросът ми е: Когато дойде време за диференцираното заплащане, ще имам ли право на такова предвид действително отработеното време?

# 383
  • Пловдив
Ако не се лъжа, май трябваха минимум 170 дена отработени - от 15.09. досега

# 384
Здравейте колеги,
Аз съм новоназначен учител (от 13.01), но със срочен договор до 31.05 по чл.68 ал.1 т.1.Съответно това не ми беше казано на интервюто и съм много притеснена.След изтичане на срока на договора, аз дефакто оставам без работа.Такава ли е практиката вече с новите учители, икономии от заплати ли правят? И какви са възможностите за мен при тези обстоятелства? Уча втора магистратура НУП, дипломирам се след 5 месеца и накрая ме изритват от училище Sad Друг въпрос : Имам ли право да започна работа на още едно място едновременно на 0,5 щат? ( учител по руски език съм, а сега придобивам и степен "Магистър" по нуп).
Благодаря! Хубава вечер!

# 385
Софи М. да, такава е практиката. Какво правиш после, ами отиваш на борсата и си търсиш работа през септември отново, но може да те вземат и в същото училище, ако си им направила добро впечатление. Не приемай нещата толкова трагично. Аз почнах точно така, първо до 30.6 по заместване, втората година до 31.8 и на третата ми предложиха постоянно място. Повечето от колегите ми също са на били на срочен договор първата година
 И да, имаш право да почнеш на още едно място, стига това да не пречи на основната ти работа.

# 386
  • Burgas
Нормално е първо да се започне по заместване на срочни договори, а дори да не е по заместване си има изпитателен срок  6 месеца.

# 387
  • Ямбол
При обявяването на свободните учителски места винаги се пише какъв е срока на свободното място, даже мисля, че е задължение по някой от хилядите стандарти.

Целият град при нас училищата си оправиха заплатите, само нашата чака стандарт, в който да се каже кое как и колко.

# 388

Целият град при нас училищата си оправиха заплатите, само нашата чака стандарт, в който да се каже кое как и колко.
При нас утре на голямото имаме съвещание и тогава ще се разбере с колко ще е увеличението, но последно чух за 5% Sad

# 389
  • Scotland
Софи М. съвсем нормално е. Аз работих така. В университет съм вече втора година,все на хонорар,което значи до лятото. През лятото не получавам заплата. Сега пък,както съм и докторант, поне още две години нямам шанс за постоянен договор. Всички мои колеги също са били така. Едва ли може да се очаква някой да дойде и веднага да подпише постоянен договор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт