Професия учител - 2

• 114 957
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 90
  • Ямбол
Толкова години информатика и накрая да се забиеш като начален. Не че е лошо, но ще се погубиш като информатик, ако се откъснеш дори и за година две.

# 91
Толкова години информатика и накрая да се забиеш като начален. Не че е лошо, но ще се погубиш като информатик, ако се откъснеш дори и за година две.
Да и аз смятам, че най добре магистърска по Математика! Simple Smile Но пък с малчовците е забавно, има шанс за работа в Бургас и не на последно място три часа от работното време спят Simple Smile

# 92
  • Пловдив
Ако никога не сте влизали в детска градина да видите как се работи там по-добре не изказвайте мнения от рода, че децата спят, а учителките нищо не правят. Работила съм в детска градина и в училище и нищо не би ме накарало да стана детска учителка, освен ако нямам никакъв друг избор. Това е абсолютно неблагодарна работа - едновременно си и учител, и детегледач, и прислужник и не можеш да си поемеш дъх от сутринта до обяд. А по време на следобедния сън се подготвяш за следващия ден, защото не може например директно да им дадеш гланцово блокче и ножица, за да изработват каквото и да е. Всеки елемент на апликация или подобна дейност е изрязан и подреден от учителката предния ден. Това е само един малък пример от всичко, което се прави в детската градина.
Освен това нямаш междучасие, в което може да глътнеш малко въздух, нямаш дежурство, в което само да си работиш твоя работа - градината работи целогодишно и е въпрос на късмет да я затвори общината за месец, за да могат всички да си вземат отпуските.
Колкото колежки са отишли от детска градина в училище, нито една не се е върнала обратно и няма и намерение да го направи.

# 93
Зла Вещица, никой не казва, че нищо не правят, това никъде не е написано....по времето, когато спят имам предвид, че човек може да си свърши другата работа, дневник, документация...ясно ми е какво са малки деца и колко тежко се работи с тях!
Преди месец ми се наложи урок презентация с пет годишни, лепихме пъзел с диви животни, след като предварително ги запознах с тях....животните от Червената книга изрязвах целия предишен ден, напълно наясно съм за какво става въпрос! Учителките бяха невероятни, дисциплината желязна!
Майка ми е детски учител с 33 години стаж....!

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 08:13 от mimi.7299

# 94
Не мога да разбера защо трябва да ги режат ИТ, днес човек без компютър е като сляп ooooh! Завършила съм математическа гимназия, там се изучаваше усилено, толкова ми е помогнало в работата след това, да не говорим, че  в университета не си мръднах пръста за изпита, с лекота си изкарах моята шестица и на още двама колеги hahaha
Защото са ни много "умни" управляващите. Кой ти мисли какво било им трябвало в живота, важното е да си пробутат идеите.
Иначе шефа ни викна преди около месец и обясни, че понеже имаме профили, ако напълним паралелките, ще има проблем с часовете за около 1-2 години, но пък както казах ние така или иначе си нямаме кадри, така че надали ще е такъв проблем. След това влязат ли профилите след 10 клас нещата ще се оправят.

# 95
Здравейте искам да попитам тези от вас , които имат деца със СОП вие ли им правите индивидуалните  разпределения по различните предмети или ресурсния учител?
Другият ми въпрос е за проекта Твоя час някои има ли информация, кога ще ни преведат пари за материали необходими за вземането на часовете?И как и кога ще става заплащането на учителите?Директорите пуснаха ли ви на вас допълнителни споразумения за този проект?

# 96
Много благодаря на всички за съветите! Hug

# 97
  • Майничка
...Другият ми въпрос е за проекта Твоя час някои има ли информация, кога ще ни преведат пари за материали необходими за вземането на часовете?И как и кога ще става заплащането на учителите?Директорите пуснаха ли ви на вас допълнителни споразумения за този проект?

Имаме допълнителни споразумения, в които пише, че допълнителното възнаграждение се изплаща на тримесечие, на база приети от директора отчети за отработените часове /те са ежемесечни/. Пари за материали още няма, чакаме уж и някакъв принтер, който да ползваме специално за проекта, но засега се спасяваме поединично.
Аз също имам въпрос към колегите по проекта - как правите дневник на групата? Засега принтирам за всяко занимание, на бланка от проекта, таблица със списък, в която отбелязвам присъствия и отсъствия и към нея прикрепям медицинските бележки, но гледам, че някои колеги карат присъстващите ученици да се разписват. При вас има ли по-конкретни указания?

# 98
И ние имаме подобни допълнителни споразумения за "Твоят час".
А за дневниците - направихме си подобни на тези от проект "Успех", по един и същи шаблон за всички групи. Очаквахме системата да предложи дневници, но тъй като няма - така решихме проблема.

# 99
А дневници имате ли вече ние не и се чудех кога ще ни дадат?

# 100
Запис.

# 101
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Здравейте искам да попитам тези от вас , които имат деца със СОП вие ли им правите индивидуалните  разпределения по различните предмети или ресурсния учител?

И аз съм на тази вълна в момента. Вчера научихме какво се иска от нас и сега за броени дни трябва да се справя. Порових в интернет и днес ще започна работа.
Специално разпределенията си ги прави всеки учител. Ресурсния не е специалист по различните предмети.

# 102
Здравейте!За първи път пиша в този форум и се надявам да ми помогнете.Имам голямото желание да стана преподавател по география(8-12клас),но нямам никаква идея как.Къде трябва да уча,каква специалност,след това как се намира реално работа в училище.Ако можете да ми обясните ще съм ви много благодарна! Simple Smile

# 103
Здравейте!За първи път пиша в този форум и се надявам да ми помогнете.Имам голямото желание да стана преподавател по география(8-12клас),но нямам никаква идея как.Къде трябва да уча,каква специалност,след това как се намира реално работа в училище.Ако можете да ми обясните ще съм ви много благодарна! Simple Smile
Аз съм учител по география, така че ще ти кажа каквото знам. В българските университети има три специалности (бакалавърски), с които можеш да станеш учител по география, това са:
- География
- История и география
- Биология и география

Избираш си една от тях и кандидатстваш. По принцип първата се води за научни специалисти - географи, поради което е в научно направление "Науки за Земята", но ако запишеш избираем педагогически курс, с нея също можеш да бъдеш учител. Другите две специалности са си с педагогическа насоченост - те са част от професионално направление "Педагогика на обучението" - хубавото при тях е, че излизаш с два предмета и имаш по-голям шанс в намирането на работа.

В Софийския университет ги има и трите специалности, във Великотърновския и Югозападния (Благоевград) са само първите две. Мисля, че е това общо взето - завършваш ги за 4 години като първите три от тези години учиш фундаментални за науката дисциплини. Последната година я прекарваш почти изцяло в училище - изнасяш пробни уроци под ръководството на местния учител и на преподавател от университета, трябва да направиш минимум 75 часа пробни, ако ги направиш, ти присъждат учителска правоспособност. Междувременно държиш държавен изпит по география, при положителното му вземане, се дипломираш.

След това търсиш обяви за работа в сайтовете на Регионалните инспекторати по образование, подаваш документи и чакаш да те одобрят.

# 104
Здравейте искам да попитам имате ли представа кога ще стане плащането на часовете по Твоя час в декември заради приключване на годината или януари когато е третият месец? И във вашите училища има ли постъпления някакви дори и за материали, защото при нас нищо. Вземаме си часовете без особена яснота и влагане наши средата за материали

Общи условия

Активация на акаунт