WIZZ AIR - 24

• 84 712
  • 742
  •   1
Отговори
# 225

Тъкмо влизах да ти пратя линк към старата версия... Радвам се, че се е получило.
За тези, които имат проблем с новата версия на сайта:
Линк към старата версия

Благодарности за линка 👍! ( нещо не успявах да намеря старата версия, а ми е необходима)

# 226
  • София, България
Днес Wizz имат 20 % отстъпка за членове на Wizz discount.  bouquet

# 227
Благодаря за информацията за намалението, този път е реално за моята дестинация, а не надута и свалена Simple Smile. Но си е скъпо като всяка година за желания период.
Имам въпрос, може би тъп. Някой пренасял ли е слоу кукър в ръчния багаж?

# 228
не знам какво е това, но съм пренасял лазерен принтер
щом не е в списъка с опасни предмети и не може да се използва като оръжие, трябва да минава. може да се наложи да отваряш кутията и да показваш какво точно носиш.
всъщност един тиган по всички критерии минава, пък не е съвсем безопасен

# 229
Имам въпрос, т.к. досега само 2 пъти съм пътувала с Wizz air и то с чекиран багаж. Ако си взема голям салонен багаж, имам ли отново право да съм и с дамска чанта  Mr. Green ? Или големият салонен багаж "елиминира" друг салонен багаж?  Blush Благодаря предварително!

# 230
  • София
Няма проблем да се носи слоу кукър, но понеже е електроуред, трябва да го извадиш отделно от багажа, както се прави и с преси, сешоари, телефони, лаптопи. Пускаш го на лентата отделно, ако го оставиш в багажа, е възможно да те спрат и да те разпитват и проверят, но ако е отделно, вероятността е много малка да не те пуснат.

# 231
Имам въпрос, т.к. досега само 2 пъти съм пътувала с Wizz air и то с чекиран багаж. Ако си взема голям салонен багаж, имам ли отново право да съм и с дамска чанта  Mr. Green ? Или големият салонен багаж "елиминира" друг салонен багаж?  Blush Благодаря предварително!

Само 1 брой ръчен багаж, освен ако не си платите приорити

# 232
Много благодаря, момичета, нямаше да се сетя да го извадя отделно.

# 233
  • Емаесесаесесапипиа
Да се оплача публично: Семейството ми е седем членно (имам пет деца). Купуваме си билети и два дни преди полета правя опити да чекирам. Системата ми дава "няма свободни места едно до друго" и отказва да ме пусне по-нататък. На телефона, който са дали никой не отговаря. Пиша им оплакване, на което също никой не реагира. Идва датата на полета, печатам оплакването (те пращат автоматичен отговор, че са го получили на съответата дата) и с него отивам на летището (преди това правя още три-четири пъти опити да се чекирам - същия резултат). Пътуваме от САЩ през Париж. Летището на Буве е едно от най-мизерните, на които някога съм била. На служителят изобщо не му дреме, че му показвам "доказателство" че съм правила неуспеншни опити за чекиране. Праща ни да си платим глобата. На касата никоя от картите ми не минава, та се налагам да тичам до банкомата да тегля пари в брой. Всичко това се разиграва около половин час преди полета и нямам време изобщо да реагирам на място - правя, каквото ми кажат само и само да потеглим навреме към заветна София (вече ден и половина пътуваме). Като се върнахме багополучно пиша оплакване с описание на ситуацията. След няколко седмици любезно ме молят да им изпратя  доказателството за грешка и фактурата от платените глоби (която е на стойнността на билетите ни). Оказва се обаче, че искат скрийншот на съобщението за грешка, когато съм правила резервацията и че няма да признаят оплакването ми направено два дни преди полета (и получено в тяхната система) като такова. Аз не съм се сетила да направя въпросния скрийншот и съответно нищо не могат да направят по въпроса. А същия ден, в който пробвах да чекирам съвсем добросъвестно (и без проблем) си платих два кабинни багажа с идеята да бъда максимално изрядна. За тях имам фактура и пр., т.е. могат да проверят, че съм имала достъп до компютър и изобщо истинността на историята ми.
Неприятно ми е, защото наистина направих всичко, за което се сетих, за да си организирам нещата - просто това не зависеше от мен. Не знам и другия път като пътуваме седем души наведнъж дали няма да се получи същото. Обратната им връзка с клиентите хич я няма. А глобата е по 30 евро на човек - много голям непридвиден разход се получи. Освен това причината за отказа да ми уважат искането е меко казано странна. Чудя се към кого мога да заведа оплакването си (някакъв тип арбитраж или съд на европейско ниво ?)

# 234
Не се заяждам, но е трябвало да се чекираш доста по-рано, след като сте седем души и искате да седите заедно - т.е. това е зависело от теб и е можело да го направиш. След като системата е давала, че няма свободни места едно до друго, не можеше ли да се резервират такива отделно? Иначе, да, чекинът на летището се плаща. Confused Между другото, можело е и в самия самолет стюардесите да ви съдействат, за да си размените местата с други хора.

П.С. Дано няма отменени полети сега покрай снеговете.

# 235
  • София
fapua, много неприятна ситуация, но реално не мисля, че някой ще ви обезщети. С 5 деца е неразумно да се прави чекиране два дни преди полет,  предвид, че вероятността да няма места за 7 души е доста голяма.

JG1123, слоукукърът само за скенера трябва да се извади, след това трябва да го сложиш обратно в куфара, защото нямаш право на повече от един безплатен багаж и ще те накарат да платиш.

# 236
Здравейте някой има ли който пътува от Лутън за София утре, притесняваме да няма отменени полети а и на самото летище как е лесно ли е организирано някакви впечатления

# 237
Здравейте някой има ли който пътува от Лутън за София утре, притесняваме да няма отменени полети а и на самото летище как е лесно ли е организирано някакви впечатления
Лесно е ориентирането, а като отидете вече в голямата зала, където ще изчакате да обявят от кой гейт ви е полета, ще срещнете много други българи.
Лошото на Лутън е, че обявяват гейтовете малко преди полета - около 40-50 минути.

Ето карта на заминаващи.

# 238
Лесно е ориентирането, а като отидете вече в голямата зала, където ще изчакате да обявят от кой гейт ви е полета, ще срещнете много други българи.
Лошото на Лутън е, че обявяват гейтовете малко преди полета - около 40-50 минути.

Ето карта на заминаващи.

Много много благодаря картата ще ми бъде от полза

# 239
Моля за помощ. Каня се да закупя много изгодни билети и бързам, за да не се вдигне цената. До сега дъщеря ми нямаше 2г и плащах такса за бебе. Сега ще и купя билет. Въпросът е, че не зная дали имам право на количка. Четох условията за пътуване с бебета и деца и ЧЗВ, но там е посочена количка за бебе и пише, че и малко дете има право на такава безплатна. Въпросът ми е - какво разбират под малко дете. В старите им условия пишеше, че до 14г, а сега нищо не е споменато. За мен е важно, защото разликата между един и два чекирани багажа си е 100 лв поне. Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт