За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 339
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
пица ядахме вчера  Mr. Green
стратата е подобно. Thinking

# 16
  • Русе
  • Мнения: 6 158
имам изостанал бял хляб.
идеи какво да направя от него без крутони, галета, пърж. филии и подобни.

трябва ми ястие за вечеря.
до сега измислих само брускета, но не стига за вечеря, трябва и нещо друго.
кнедли - много занимавка, а и не са ми любимо ястие.
за хлебна супа и много хлябът  Thinking

http://www.osata.eu/recepti/drugi/tsiganska-banitsa-s-hlyab/html/

# 17
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Събирам предложения за торта с МАЛКО крем....

Такова чудо никога не ми се е налагало... Но баба и дядо имат годишнина, а не харесват кремове на тортите... Сметаната отпада напълно като съставка също - не обичат. Френска селска са взимали скоро, по друг повод, затова търся алтернативи.

Досега все съм се чудела как да събера повечко крем в една торта.  Whistling

И 2ри въпрос - кои бисквити бихте ми препоръчали за блат на торта (условие: да се продават в България)? Едно време имаше закуска, Житен дар, Руен и Пти Бьор, но вече нз хубави ли са, вкусни ли са, дебели/тънки ли са, може и някакви съвсем нови да има, които аз със сигурност не знам...

# 18
  • Мнения: 1 471
Препоръчайте ми рецепта за основно ястие с булгур, моля! Simple Smile

Булгур с гъби и спанак на фурна или редичко като супа с добавка дом.пюре.
Сарми с лозови или зелеви листа.
Червена леща с булгур от тук-
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … %BB%D0%B8%D0%BD-2

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B3%D1%83%D1%80

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D0%B5%D0%BA

Кюфтенца от булгур и  леща

http://www.bonapeti.bg/recepti/kyufteta-ot-chervena-leshta-i-bulgur/



# 19
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
chrissy
Не е точно торта, но може да се направи като такава, а и е без крем:
http://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/10/blog-post_9.html

Изброените бисквити и сега ги има...ще ги блендираш и така ли ще са ти блат? Или ще са на принципа на домашната торта, цели и редени?

# 20
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Алби,

благодаря ти. Майонезения сладкиш го знам, правила съм го няколко пъти. Simple Smile Все пак за да е торта , трябва да има поне малко крем, та може да е нещо, покрито с крем, както е в твоята рецепта... Не знам, и аз се чудя.

А бисквитите - върти ми се нещо на принципа на домашната торта, т.е. наредени вместо блат. Но всичко е в процес на доизмисляне още...

# 21
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Алби,

благодаря ти. Майонезения сладкиш го знам, правила съм го няколко пъти. Simple Smile Все пак за да е торта , трябва да има поне малко крем, та може да е нещо, покрито с крем, както е в твоята рецепта... Не знам, и аз се чудя.

А бисквитите - върти ми се нещо на принципа на домашната торта, т.е. наредени вместо блат. Но всичко е в процес на доизмисляне още...
Ето тази също ти я препоръчвам, ако не бягаш от шоколада
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/08/devils-food-cake.html
Както и торта Шварцвалд.
Преди години за РД на синът ми правих една тип домашна торта, с бисквити Закуска, маскарпоне и нутела. Много приятна беше, само трябва да откия рецепта, ако представлва интерес.

# 22
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Albi, за тази с бисквитите, маскарпоне и Нутела, точно такава правих последния път по друг повод. Използвах рецептата за торта Василия от форума тук. Та недей да търсиш, не искам да се повтарям. Wink

Шварцвалд е със сметана, но за дяволската ще помисля.  Peace bouquet

# 23
  • Мнения: 22 867
пица ядахме вчера  Mr. Green
стратата е подобно. Thinking

Такова хлебче? Правя всякакви импровизации по рецептата на Йоли Peace

Скрит текст:

# 24
  • Русе
  • Мнения: 6 158
Събирам предложения за торта с МАЛКО крем....

Такова чудо никога не ми се е налагало... Но баба и дядо имат годишнина, а не харесват кремове на тортите... Сметаната отпада напълно като съставка също - не обичат. Френска селска са взимали скоро, по друг повод, затова търся алтернативи.

Досега все съм се чудела как да събера повечко крем в една торта.  Whistling

И 2ри въпрос - кои бисквити бихте ми препоръчали за блат на торта (условие: да се продават в България)? Едно време имаше закуска, Житен дар, Руен и Пти Бьор, но вече нз хубави ли са, вкусни ли са, дебели/тънки ли са, може и някакви съвсем нови да има, които аз със сигурност не знам...

Не точно торта, но ако блата се разреже на две и напълни с крем става.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/01/blog-post_8.html

# 25
  • Мнения: 22 867
Събирам предложения за торта с МАЛКО крем....

Скрит текст:
Такова чудо никога не ми се е налагало... Но баба и дядо имат годишнина, а не харесват кремове на тортите... Сметаната отпада напълно като съставка също - не обичат. Френска селска са взимали скоро, по друг повод, затова търся алтернативи.

Досега все съм се чудела как да събера повечко крем в една торта.  Whistling

И 2ри въпрос - кои бисквити бихте ми препоръчали за блат на торта (условие: да се продават в България)? Едно време имаше закуска, Житен дар, Руен и Пти Бьор, но вече нз хубави ли са, вкусни ли са, дебели/тънки ли са, може и някакви съвсем нови да има, които аз със сигурност не знам...

http://www.tanitaang.com/2015/05/tress-leches-cake.html

http://www.tanitaang.com/2007/04/blog-post.html

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8603571#msg8603571 (Рошлата)

и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg24978424#msg24978424 - морковената, морковите изобщо не се усещат, много харесвана торта от моите познати, в т.ч. баби и дядовци. /не разбрах коя сметана отпада newsm78, тази е със заквасена/

Аз я правя и като кекс, само отгоре заливам понякога с карамелена глазура, ако погледнеш в източника, има я украсена като торта за по-тържествени случаи. Peace

# 26
  • Мнения: 1 098
Да се запиша в новата темичка с едно въпросче.От последната ми почивка си купих едно бурканче шафран и сега се чудя как точно да го направя.На едно място чета,че се кисне във вода,а на друго се загрява на сух тиган и се стрива.Но не съм сигурна как точно се използва.Шафрана ми е на конци и е тъмен на цвят.Искам да направя гарнитура от сварен ориз и шафран.Някой да ме посъветва  newsm78

# 27
  • Мнения: 9 460
накисва се в топла вода за 15-на мин. Тогава използвай, така се извлича по-добре аромата и цвета му.

# 28
  • София
  • Мнения: 12 692
имам изостанал бял хляб.
идеи какво да направя от него без крутони, галета, пърж. филии и подобни.

трябва ми ястие за вечеря.
до сега измислих само брускета, но не стига за вечеря, трябва и нещо друго.
кнедли - много занимавка, а и не са ми любимо ястие.
за хлебна супа и много хлябът  Thinking

Може би Странджанки?

# 29
  • Мнения: 1 098
накисва се в топла вода за 15-на мин. Тогава използвай, така се извлича по-добре аромата и цвета му.
Благодаря за бързия отговор.Когато го купувах ми обясниха,че са достатъчни 1-2 кончета.Дали наистина са достатъчни или повече трябва?

Общи условия

Активация на акаунт