За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 75 397
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • München, Deutschland
Geryger,

трябва на добре загряла фурна, може би дори има смисъл от вентилатор в случая. И на мен леко ми се стичат, но не им се и старая. Пробвай на добре загряла фурна, висока температура, примерно 200-210 и вентилатор.

Благодаря ви за включванията за тортата.  bouquet

Мисля да взема бисквитите от линка на Биляна и да направя млечно-масления крем, между слоевете ще сложа и готова сгущенка, знам, че в Березка продавали. Ще направя и карамелов крокант за между слоевете, с който в последствие ще облицовам и тортата отвън. Отгоре украсата ще е с физалис + няколко фонданени фигурки. Те само ще се сложат колкото за снимката, никой не яде фондан, затова и няма да облицовам цялата торта с него, но пък са важни и тематични за повода.  Wink

# 46
  • София
Каква гарнитура да предложа към свинско с гъби и сметана?

# 47
  • München, Deutschland
Веднага ми хрумнаха ориз или броколи.

# 48
  • София
Броколи наистина е добра идея, обаче нямам в момента. С карфиол дали ще стане добре (бланширан и задушен в масло, може би)?

# 49
chrissy, още една идея за торта: http://gotvarstvo.bg/a/recipe_242 В неделя я направих и много се хареса от домашните любимци.

# 50
  • München, Deutschland
Според мен и с карфиол ще е вкусно, аз бих бланширала и може би запекла с галета и/или пармезан (или само запечен с галета). Зависи и колко време имаш, и колко ти се занимава. Wink

*Avalon*, благодаря, за пръв път срещам заедно бишкоти и бутер тесто, интересна комбинация.

# 51
  • Оптимист по принуда
Директно влизам с въпрос, ако може да ми дадете изпитана рецепта за пастърма от еленско месо. Благодаря ви.
Питах и в темата за мезета.

# 52
Директно влизам с въпрос, ако може да ми дадете изпитана рецепта за пастърма от еленско месо. Благодаря ви.
Питах и в темата за мезета.

Рецептата е от един ловен форум. За съжаление не съм отбелязала от кой да му благодаря на човека.Взета е преди 2-3 години когато започнахме редовно да се снабдяваме през ловния сезон със сърнешко или еленско. Супер вкусно!
Вземаш месо от бут,плешка (трицепса) или контра филе.Месото се почиства от ципи. Слагаш по 40 грама на килограм Нитритна сол и омесваш добре така ,че солта да се разпредели равномерно навсякъде. След това месото се нарежда плътно в съд така ,че да няма въздух между парчетата.Оставяш съда при хладилни условия за 3 дена,след което месото се пренарежда така ,че горните късове да минат отдолу, а долните да са отгоре.Оставяш го така още 5 дена да зрее,след което го нанизваш на качки и го вдигаш да съхне.На 3-4 ден е хубаво да се пресова след което отново се вдига да съхне.след около седмица се кайзерова с паста приготвена от счукан чесън,смлян чимен,червен пипер и червено вино.След 2-3 дена е готово за консумация.

# 53
Благодаря за отговорите за нара. Simple Smile

# 54
  • Оптимист по принуда
Вики, благодаря ти  Hug

# 55
Моля ви за съвет ,какви тънки кори за баклава ще ми препоръчате .Миналата година ми донесоха турски ,много фини ,та затова се чудя кои бг.са най-подходящи. newsm78

# 56
По Коледа миналата година Белла бяха пуснали листи за баклава.... Може и тази година да пуснат.

# 57
за Никулден ми писна от шарани, някой да предложи интересна рецепта за друга риба ?

# 58
  • София-Младост
за Никулден ми писна от шарани, някой да предложи интересна рецепта за друга риба ?
Ципура...напоследък ми стана любима, приготвям я по тази рецепта:
http://www.mycookingbookblog.com/cipura-na-furna/
И тилапия любима на децата, защото няма кости.

# 59
  • София

По тази рецепта едно време баба ми, която живееше в Бургас, приготяше скумрия. Страхотна е!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт