За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 332
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аз винаги съм слагала по повече, независимо дали съм купувала по-скъп или по-евтин шафран. Иначе не ми мирише, нито оцветява толкова силно, колкото ми се иска.

# 31
  • Мнения: 9 460
1-2 е съвсем малко  Peace Моите са в пакетчета по 2,5г и са достатъчни за 4 порции ориз, но вътре са около 10 тичинки.

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
благодаря за предложенията.
странжанки/принцеси за мен не става за вечеря... за мен това е междинно ядене... Thinking

сега нарязах половин изсъхнал геврек и половин изсъхнала чабата и ще ги правя на кнедли с гъбен сос.

# 33
  • Berlin
  • Мнения: 12 926
С какво да заместя яйцето в кайма за кюфтета? Ще стане ли без него, да не се разпаднат?

# 34
  • Мнения: 23 332
Днес нямай  яйца,каймата ми беше малко,за 7 кюфтета и ги направих без яйце.Не  се разпаднаха,не им личи,че са без яйце.То  зависи и от каймата.

# 35
  • Мнения: 9 460
С какво да заместя яйцето в кайма за кюфтета? Ще стане ли без него, да не се разпаднат?
,
1 настърган на ситната част на рендето картоф  и малко кашкавал, ако имаш.

# 36
  • Мнения: 663
Препоръчайте ми рецепта за основно ястие с булгур, моля! Simple Smile

Булгур с гъби и зеленчуци. Много е вкусно препоръчвам го!  Wink Simple Smile

# 37
  • Мнения: 2 152
Препоръчайте ми рецепта за основно ястие с булгур, моля! Simple Smile

Булгур с гъби и зеленчуци. Много е вкусно препоръчвам го!  Wink Simple Smile

http://batimiti.blogspot.bg/2015/06/blog-post_11.html

http://batimiti.blogspot.bg/2016/11/blog-post_2.html

http://batimiti.blogspot.bg/2015/10/blog-post_92.html

# 38
  • Berlin
  • Мнения: 12 926
Благодаря! Ще пробвам с кашкавал. Аз слагам и малко заквасена сметана обикновено.

# 39
  • Мнения: 2 883
За торта без сметана препоръчвам карамелената торта на Люси http://lussisworldofartcraft.blogspot.nl/2015/11/no-bake-biscuit … ake-caramela.html с обикновени бисквити и млечен крем с карамелизирана захар - чудна е.

Като заговорих за карамел - имам 2 консерви кондензирано мляко, което сварих под налягане да стане на карамел. Вчера ми трябваше малко и отворих едната консерва и я увих в торбичка и я върнах в хладилника, но се чудя колко време може да изкара така? А някакви идеи какво да правя с този карамел? Почти цялата консерва си стои. Бях го купила за торта, ползвах каквото ще ползвам, но съм взела повечко консерви "за всеки случай" и сега се чудя тази отворената какво да я правя, а поводи за торта скоро няма Grinning

# 40
  • Русе
  • Мнения: 6 156
..............................................
Като заговорих за карамел - имам 2 консерви кондензирано мляко, което сварих под налягане да стане на карамел. Вчера ми трябваше малко и отворих едната консерва и я увих в торбичка и я върнах в хладилника, но се чудя колко време може да изкара така? А някакви идеи какво да правя с този карамел? Почти цялата консерва си стои. Бях го купила за торта, ползвах каквото ще ползвам, но съм взела повечко консерви "за всеки случай" и сега се чудя тази отворената какво да я правя, а поводи за торта скоро няма Grinning

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/07/blog-post_17.html

# 41
  • под тепетата
  • Мнения: 11 170
 chrissy, ето такива бисквити за торти има по магазините и са добри.
  http://www.ebag.bg/biskviti-za-torta-roden-krai-250-gr.html
https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0 … cGbCjaE95KT2cM%3A

# 42
  • Плевен
  • Мнения: 614


 А някакви идеи какво да правя с този карамел? Почти цялата консерва си стои.

Много харесвам тези

# 43
  • Мнения: 2 883
Благодаря, Mitonela наистина изглеждат добре и утре ще гледам да ги направя Simple Smile

 i_peych блаодаря, но както споменах вече консервата е като карамел, а не кондензирано мляко тъй като го сварих и сега е доста твърдо.

# 44
  • София
  • Мнения: 731
Здравейте, обичам тартлети, никога не ми се получават хубави кошнички.
Мисля че бъркам при печенето. Ползвала съм различни рецепти и все тесъото се стича и става от горе равно. Трябва да дълбая. Слагала съм боб, дупча с вилица, но не ми се получават хубави кошнички.
Моля, ако нямай има успешен опит да сподели тайната на успеха?

Общи условия

Активация на акаунт