За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 75 633
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,

какво мога да направя с тесто за скалички /освен скалички и тортата на Люси/?

Благодаря предварително  Hug

# 511
  • Благоевград
Здравейте,

Аз правя бонбони с тази смес. Оформям като топчета, овалвам в шоколад и поръсвам с ядки, шоколадови стърготини или крокант.
Скрит текст:

# 512
  • София
Здравейте,

топчета, които да оваляш в кокосови стърготини или шок. пръчици, смлени ядки. Според мен може да се използва и за основа на чийзкейк.

# 513
  • Русе
Здравейте,

Благодаря предварително  Hug

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_23.html

# 514
Здравейте,

Преди години направих  Rocky road , като количество е малко, но много вкусно вкусно  Heart Eyes
http://yanagotvi.blogspot.bg/2011/12/rocky-road.html

Или
Шоколадов терин
•   150 – 200 гр бишкоти, начупени на по едри парчета
•   45 гр масло
•   200-250 гр натурален шоколад
•   100 мл сладкарска сметана/ или 50 мл сметана и 50 мл кондензирано мляко
Приготвяне:
•   Пригответе малка тавичка, която е постлана с хартия за печене. Количеството е малко и лесно може да се удвои.
•   В малка тенджерка на разтопете маслото и сметаната на слаб огън. Добавете шоколада, можете да махнете сместа от котлона. Бъркайте докато шоколада се разтопи и се образува гладка смес. Добавете натрошените бишкоти.
•   Изсипете в тавичката и оставете в хладилник да стегне поне за 3 часа, а може и едно денонощие!
•   Преди сервиране поръсете със захарни пръчици

# 515
Здравейте!Пак аз с моите 'тестени проблеми ' Simple Smile
Ще се опитам да направя памук погача.Но имам въпрос относно моята. С прясна не мога да работя,ще използвам суха.Обаче навсякъде пише 1 пакетче(или 1/2 кубче прясна),а брашното е около килограм по рецепта(или някъде пише около 840 гр).На моята мая (Др Йоткер)пише ,че е за половин кг брашно и е 7 грама.
Колко да сложа в такъв случай?Ще втаса ли тестото с толкова суха мая?

# 516
  • München, Deutschland
Аз вече слагам на 1 суха мая на Йоткер около 650г брашно. Установих, че ми допада повече с малко по-малко мая от указаното на опаковката. Но сложи 2 пакета за 1кг брашно, после ще имаш и още малко за доомесване / оформяне / разточване. Не пречи да са 2 пакета маята. Simple Smile 1 ще е малко.

# 517
Благодаря,chrissy bouquetЗахващам се да меся с 2 пакетчета,пък да видим  Blush

# 518
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

Благодаря предварително  Hug

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_23.html
Ей, това е идея и за моята задача! Децата вероятно ще се зарадват на такива шарени бонбони. Peace
Обаче не ми се отваря правилната рецепта, може би. Пише: "сладкиш без печене".
i_peych, ще ми дадеш ли линк за тези шарени красоти, моля?

# 519
# 520
  • София
Здравейте!Пак аз с моите 'тестени проблеми ' Simple Smile
Ще се опитам да направя памук погача.Но имам въпрос относно моята. С прясна не мога да работя,ще използвам суха.Обаче навсякъде пише 1 пакетче(или 1/2 кубче прясна),а брашното е около килограм по рецепта(или някъде пише около 840 гр).На моята мая (Др Йоткер)пише ,че е за половин кг брашно и е 7 грама.
Колко да сложа в такъв случай?Ще втаса ли тестото с толкова суха мая?
Аз я правя само със суха мая на Др. Йоткер. Рептата е с 840гр. брашно, на които слагам пакетче и половина суха мая. Пробвала съм и с 1 пакет мая, но не се получи.

# 521
Ох,ами аз вече бухнах 2 пакета Sad
1 кг брашно ми отиде и малко повече.
Втасва незнам какво ще стане.С моите "умения" за точене кифличките (естествено несъразмерни)стигнаха за 1 тавичка 24 см и още 8 кифлички в друга съвсем малка.
Точих, старах се,клипове гледах,даже масата счухих,но и 2-те кори не ги докарах нито на правоъгълник,нито на кръг-приличаха на вълнообразен облак и изрязвах.
Какви точилка ползвате?Моята е от тези дълги и тънки ,с които бабите точат кори.От това ли е или аз съм крайно некадърна?
(тестото си беше ок-меко,нелепнещо, не се късаше при 'точене')

# 522
# 523
  • София
Ох,ами аз вече бухнах 2 пакета Sad
1 кг брашно ми отиде и малко повече.
Втасва незнам какво ще стане.С моите "умения" за точене кифличките (естествено несъразмерни)стигнаха за 1 тавичка 24 см и още 8 кифлички в друга съвсем малка.
Точих, старах се,клипове гледах,даже масата счухих,но и 2-те кори не ги докарах нито на правоъгълник,нито на кръг-приличаха на вълнообразен облак и изрязвах.
Какви точилка ползвате?Моята е от тези дълги и тънки ,с които бабите точат кори.От това ли е или аз съм крайно некадърна?
(тестото си беше ок-меко,нелепнещо, не се късаше при 'точене')
Тази погача аз я приготвям. Работя само със суха мая - френската мая Saf -  Instant тя е и бързодействаща мая. Много е добра. Не зная по коя рецепта работиш , но това е най-лесната погача, елементарна е. Не може да не се получи. Точилка ползвам една дървена дебела с дръжки които се въртят, нищо особено не е. Напоследък даже я приготвям и с по-малко мая и винаги ми е ставала.
Ето я и погачата все още е сурова, виж я..
За съжаление не мога да пусна линк на рецептата, защото не помня откъде  съм я взела, но я имам записана. Вероятно е същата като твоята която ползваш.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 524
Памук погача съм правила по рецепта от блога на Зиче. Спазих точно рецептата, ползвах мая Сафт инстант, претеглих 7гр. с електронна везна, получи се. Правила съм я и в оригиналния вариант, както е посочил в блога си Емил Савчев, т.е. без да намалявам захарта и пак се получи. Така че не се притеснявай, трябва да е станала погачата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт