За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 75 357
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Блаодаря ви още веднъж!
В момента се пекат. Дано съм се справила. Simple Smile

# 691
Честито Рождество Христово! Много здраве и щастие на всички, топлина и уют в домовете ви! bouquet

И аз с един въпрос. Тази година препекох щолена (пекох в кексовата форма и все ми се струваше недопечен, накрая стана тухла ooooh! ). Както и да е, не става за ядене според мен и изобщо не го показах на близките. Решила съм да го префасонирам в един чийзкейк за Нова година.  Дали ще стане да го ползвам за основа?  Thinking  Как мислите? И какъв крем да сложа отгоре? Благодаря! Hug

# 692
  • София
Честито Рождество Христово! Много здраве и щастие на всички, топлина и уют в домовете ви! bouquet

И аз с един въпрос. Тази година препекох щолена (пекох в кексовата форма и все ми се струваше недопечен, накрая стана тухла ooooh! ). Както и да е, не става за ядене според мен и изобщо не го показах на близките. Решила съм да го префасонирам в един чийзкейк за Нова година.  Дали ще стане да го ползвам за основа?  Thinking  Как мислите? И какъв крем да сложа отгоре? Благодаря! Hug
Ми.... маслен крем. Той е с по-богат вкус, защото тестото на щолена е сухо, а крема ще го обогати. За чийзкейк ти трябва по принцип крема сирене, ама дали ще стане нещо, да не изхабиш продуктите ..Вземи  си забъркай  един бърз чейзкей и да се приключва, този Щолен аз бих го хвърлила.  Peace  Това е защото хич не обичам Щолен, не е мой вкус, ни направен тук, ни донесен от Австрия, ей го има го донесен директно и се мота неотварян из хладилника и накрая ще го... метна.

# 693
Ще стане. Натроши го и с малко прясно мляко събере на блат-масло си има достатъчно. А крем - сиреняв, какъвто си правиш за чийзкейк - крема сирене, закв сметана или маскарпоне, бита сметана, или бити белтъци за пухкав крем

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 14:21 от пеп-4o

# 694
Пепчо, благодаря!  Hug  И аз си мислех за нещо подобно (колебаех се с какво да събера блата, че масло има достатъчно,а в повечето рецепти то се ползва за спойка) , ще пробвам.  Peace  Hug Тъкмо до НГ може да отидем и до Метро, та ще купя Филаделфия.   Peace

Марчева, душко,  Hug  не съм от Габрово, но съм стисната  Mr. Green , не хвърлям как бъде. Аз обичам щолен и досега винаги си ставаше, но тази година що реших да го пека в кексовата форма  ooooh! , добре си беше в тавата, но все си мислех, че е много разлат.

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 18:16 от Fortuna

# 695
  • София
.............................

Марчева, душко,  Hug  не съм от Габрово, но съм стисната  Mr. Green , не хвърлям как бъде. Аз обичам щолен и досега винаги си ставаше, ..................................
  Joy И правилно, не ме чети щото аз съм по изхвърлянето... Simple Smile

# 696
  • София-Младост
Благодаря за отговорите!
Предполагам е добре да престоят няколко часа мариновани, стига да има време.
На каква температура приблизително се пекат? Чела съм съвети да се пуснат за десетина минути на 220 градуса, след което да се намалят на 180.
Покриват ли се с фолио? Embarassed
Пека на 180-200 градуса без фолио, накрая покривам, ако се налага. Иначе може да ги овкусиш директно преди печене.

# 697
  • Юпитер- Сатурн

Като ми се случи нещо такова (вече няколко пъти) спасявам положението с блат от препеченото творение и заливам с мляко, яйца и захар. Пека на слаба фурна.

# 698
  • София
Здравейте!
Трябват ми блатове за торта без захар, дали се продават някъде ?
Благодаря!  Hug

# 699
Купих телешко от един човек, който гледа крави. Сготвих част от него по тази рецепта, но месото е много жилаво. Аз ли съм объркала нещо или са ми пробутали говеждо?

http://vkusnoikrasivo.com/recepy/195/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1 … D1%81%D0%BE%D1%81

# 700
Нямам голям опит с телешкото и отказвах  контакт с него ,но последното ме убеди,че  е крехко месо ,стига да е телешко. Дори  пастърмата стана крехка,при всичките ми страхове.Явно  някога е   било теле  твоето.Както и онова при предишните ми опити.

# 701
  • Варна
Имам кори на сач,(ама дебели като арабските питки).Освен баница,какво друго мога да приготвя с тях?

# 702
  • WonderLand
Купих телешко от един човек, който гледа крави. Сготвих част от него по тази рецепта, но месото е много жилаво. Аз ли съм объркала нещо или са ми пробутали говеждо?

http://vkusnoikrasivo.com/recepy/195/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1 … D1%81%D0%BE%D1%81

По-скоро е било говеждо според мен, младото телешко е готово за това време според моите опити.

# 703
Явно  някога е   било теле  твоето.Както и онова при предишните ми опити.

По-скоро е било говеждо според мен, младото телешко е готово за това време според моите опити.
И аз това си помислих, да е жив и здрав продавача.

# 704
  • София
Явно  някога е   било теле  твоето.Както и онова при предишните ми опити.

И аз това си помислих, да е жив и здрав продавача.

И аз имах същия проблем и следващото телешко го готвих в тенджера под налягане по тази рецепта, стана страхотно! http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … ata-pod-nalyagane

Общи условия

Активация на акаунт