За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 357
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 4 659
Блаодаря ви още веднъж!
В момента се пекат. Дано съм се справила. Simple Smile

# 691
  • Мнения: 8 429
Честито Рождество Христово! Много здраве и щастие на всички, топлина и уют в домовете ви! bouquet

И аз с един въпрос. Тази година препекох щолена (пекох в кексовата форма и все ми се струваше недопечен, накрая стана тухла ooooh! ). Както и да е, не става за ядене според мен и изобщо не го показах на близките. Решила съм да го префасонирам в един чийзкейк за Нова година.  Дали ще стане да го ползвам за основа?  Thinking  Как мислите? И какъв крем да сложа отгоре? Благодаря! Hug

# 692
  • София
  • Мнения: 12 221
Честито Рождество Христово! Много здраве и щастие на всички, топлина и уют в домовете ви! bouquet

И аз с един въпрос. Тази година препекох щолена (пекох в кексовата форма и все ми се струваше недопечен, накрая стана тухла ooooh! ). Както и да е, не става за ядене според мен и изобщо не го показах на близките. Решила съм да го префасонирам в един чийзкейк за Нова година.  Дали ще стане да го ползвам за основа?  Thinking  Как мислите? И какъв крем да сложа отгоре? Благодаря! Hug
Ми.... маслен крем. Той е с по-богат вкус, защото тестото на щолена е сухо, а крема ще го обогати. За чийзкейк ти трябва по принцип крема сирене, ама дали ще стане нещо, да не изхабиш продуктите ..Вземи  си забъркай  един бърз чейзкей и да се приключва, този Щолен аз бих го хвърлила.  Peace  Това е защото хич не обичам Щолен, не е мой вкус, ни направен тук, ни донесен от Австрия, ей го има го донесен директно и се мота неотварян из хладилника и накрая ще го... метна.

# 693
  • Мнения: 9 461
Ще стане. Натроши го и с малко прясно мляко събере на блат-масло си има достатъчно. А крем - сиреняв, какъвто си правиш за чийзкейк - крема сирене, закв сметана или маскарпоне, бита сметана, или бити белтъци за пухкав крем

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 14:21 от пеп-4o

# 694
  • Мнения: 8 429
Пепчо, благодаря!  Hug  И аз си мислех за нещо подобно (колебаех се с какво да събера блата, че масло има достатъчно,а в повечето рецепти то се ползва за спойка) , ще пробвам.  Peace  Hug Тъкмо до НГ може да отидем и до Метро, та ще купя Филаделфия.   Peace

Марчева, душко,  Hug  не съм от Габрово, но съм стисната  Mr. Green , не хвърлям как бъде. Аз обичам щолен и досега винаги си ставаше, но тази година що реших да го пека в кексовата форма  ooooh! , добре си беше в тавата, но все си мислех, че е много разлат.

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 18:16 от Fortuna

# 695
  • София
  • Мнения: 12 221
.............................

Марчева, душко,  Hug  не съм от Габрово, но съм стисната  Mr. Green , не хвърлям как бъде. Аз обичам щолен и досега винаги си ставаше, ..................................
  Joy И правилно, не ме чети щото аз съм по изхвърлянето... Simple Smile

# 696
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Благодаря за отговорите!
Предполагам е добре да престоят няколко часа мариновани, стига да има време.
На каква температура приблизително се пекат? Чела съм съвети да се пуснат за десетина минути на 220 градуса, след което да се намалят на 180.
Покриват ли се с фолио? Embarassed
Пека на 180-200 градуса без фолио, накрая покривам, ако се налага. Иначе може да ги овкусиш директно преди печене.

# 697
  • Юпитер- Сатурн
  • Мнения: 536
Честито Рождество Христово! Много здраве и щастие на всички, топлина и уют в домовете ви! bouquet

И аз с един въпрос. Тази година препекох щолена (пекох в кексовата форма и все ми се струваше недопечен, накрая стана тухла ooooh! ). Както и да е, не става за ядене според мен и изобщо не го показах на близките. Решила съм да го префасонирам в един чийзкейк за Нова година.  Дали ще стане да го ползвам за основа?  Thinking  Как мислите? И какъв крем да сложа отгоре? Благодаря! Hug
Като ми се случи нещо такова (вече няколко пъти) спасявам положението с блат от препеченото творение и заливам с мляко, яйца и захар. Пека на слаба фурна.

# 698
  • София
  • Мнения: 11 198
Здравейте!
Трябват ми блатове за торта без захар, дали се продават някъде ?
Благодаря!  Hug

# 699
  • Мнения: 6 308
Купих телешко от един човек, който гледа крави. Сготвих част от него по тази рецепта, но месото е много жилаво. Аз ли съм объркала нещо или са ми пробутали говеждо?

http://vkusnoikrasivo.com/recepy/195/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1 … D1%81%D0%BE%D1%81

# 700
  • Мнения: 23 345
Нямам голям опит с телешкото и отказвах  контакт с него ,но последното ме убеди,че  е крехко месо ,стига да е телешко. Дори  пастърмата стана крехка,при всичките ми страхове.Явно  някога е   било теле  твоето.Както и онова при предишните ми опити.

# 701
  • Варна
  • Мнения: 375
Имам кори на сач,(ама дебели като арабските питки).Освен баница,какво друго мога да приготвя с тях?

# 702
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Купих телешко от един човек, който гледа крави. Сготвих част от него по тази рецепта, но месото е много жилаво. Аз ли съм объркала нещо или са ми пробутали говеждо?

http://vkusnoikrasivo.com/recepy/195/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1 … D1%81%D0%BE%D1%81


По-скоро е било говеждо според мен, младото телешко е готово за това време според моите опити.

# 703
  • Мнения: 6 308
Явно  някога е   било теле  твоето.Както и онова при предишните ми опити.


По-скоро е било говеждо според мен, младото телешко е готово за това време според моите опити.
И аз това си помислих, да е жив и здрав продавача.

# 704
  • София
  • Мнения: 11 198
Явно  някога е   било теле  твоето.Както и онова при предишните ми опити.


По-скоро е било говеждо според мен, младото телешко е готово за това време според моите опити.
И аз това си помислих, да е жив и здрав продавача.

И аз имах същия проблем и следващото телешко го готвих в тенджера под налягане по тази рецепта, стана страхотно! http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … ata-pod-nalyagane

Общи условия

Активация на акаунт