Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 54 597
  • 831
  •   1
Отговори
# 270
       Пак на празнична тема- тази година няма много почивни дни, но обикновено през зимните празници, като поутихне суетнята или между две посрещания- изпращания на гости- гостуване, с детето имаме традиция да седнем на леглото и да си четем коледни и зимни приказки.Той чете, аз чета, говорим си много мило се получава. И е естествено,спонтанно. Обикновено четем приказките на Андерсен- Елата, 12-те пътника, Малката кибритопродавачка.

Но ми се иска да поразнообразя. Сигурно ще намеря нещо друго, ако се поразровя в детската си библиотека, но все пак: Сещате ли се за някакви приказки и разказчета на Коледна, Новогодишна и изобщо зимна тема? От чужди автори, от български автори?  Няма значение за каква възраст са предназначени, защото и аз съм едно никога не пораснало дете и обичам да препрочитам детски приказки и книги.

# 271
  • В Космоса
Коте, и ти в добра посока тръгваш, доообре! Grinning

# 272
ЕЕЕ, как бееее!
Тази хора какво са си мислели с този подарък?
Светкавица, ако се сетя ще пиша.
Кифлеенето си е по принцип. Аз не мога да устоя на дрехи. Всякакви.

# 273
Светкавица, за Лешникотрошачката се сещам аз.
Имаше една книжка, която като бяхме деца със сестра ми си я четяхме за Коледа, но не мога да се сетя името й... толкова отдавна е било newsm78

# 274
      Аз и за Коледна песен се сетих, но някак не зная защо, имам съпротива да я чета, нещо ми разваля настроението. Ще се радвам на още предложения!

# 275
  • Пловдив
Аз имам две предложения за коледни книги "Пипи Дългото чорапче организира похищение на коледна елха" и е те тази на Толкин - https://www.book.store.bg/p189323/pisma-ot-diado-koleda-dzh-r-r-tolkin.html
Да, онзи Толкин с Властелина.

Оня заек Феликс, също имаше книга "Коледни писма".

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 16:37 от Янтра

# 276
  • Някъде там
Препоръчвам книжката Вълшебни коледни приказки.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … 4yXVzRlOjVf-r3Ikw
и един сборник от детствотоhttps://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … 7lKqRvPbVhm519wxg,
който е не само с приказки.Има гатанки обичаи и други интересни неща за Коледа.

# 277
  • Телиш/Плевен
Но ми се иска да поразнообразя. Сигурно ще намеря нещо друго, ако се поразровя в детската си библиотека, но все пак: Сещате ли се за някакви приказки и разказчета на Коледна, Новогодишна и изобщо зимна тема? От чужди автори, от български автори?  Няма значение за каква възраст са предназначени, защото и аз съм едно никога не пораснало дете и обичам да препрочитам детски приказки и книги.
Вкъщи имаме тази книга. Heart Eyes Основно с песни и стихотворения е, но има и десетина приказки. Поне на мен ми е много интересна и си я препрочитам. Има и истории за празнуването на Коледа по света. Ето няколко снимани страници с истории/приказки, за да добиеш някаква представа:
Скрит текст:

# 278
  • София
Ходих на консултация. Имам контракции Confused Крива съм Sad

# 279
Белинда, стискам палци да е наред всичко с бебето.

# 280
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Вижте колко размисли отвори тази тема... И колко различни аспекти има.
И мен ме натъжи историята на Жаки и още повече се радвам, че сега възможностите й са други и  тъжното е в миналото.
И колкото повече чета, се уверявам, че истината не е само една, защото всички са прави по своему.
Да се намери златната среда винаги е най-трудно.

# 281
  • София
belinda, магнезий?
аз пих през половината бременност.

# 282
Благодаря за идеите за Коледни книги! bouquet Няма да откажа още! Simple Smile

Белинда, нека всичко да е наред! Praynig

# 283
  • Бургас
В градината, слава богу, не разменяме подаръци. Всички деца получават еднакви неща, закупени със събрани в началото на годината пари. Миналата година имаха по една кофа с пластилин и разни фигурки вътре.

Янтра, евала! Нави ме с тези ароматизатори. Много идейно, че и лесно за моите две леви ръце.

Лято, да се настроите лесно и безболезнено!

Днес уж си останах вкъщи да пооправя шкафчетата в кухнята, ми половин ден, половината шкафчета. А да рече човек, че са много, не са. Поседнах си на столче, вадя,забърсвам, пък нещо се сетя да погледна през телефона и денят мина.

Снощи постановката беше много забавна, но не знам дали я играят и в други градове. Два часа смях, а аз както се смея от сърце, бебето се пощури сигурно.

# 284
Мен пък не ме натъжи, а зарадва историята на Жаки. И тя и брат и се справят, а и се обичат. Тя ще възпита децата си да ценят обичта и да полагат усилия. Радвам се, че е надживяла трудните моменти.

Общи условия

Активация на акаунт