Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 55 445
  • 831
  •   1
Отговори
# 255
blackcat6, натъжи ме тази история, как те е впечатлила и теб като дете, толкова години са минали от тогава. Не е вярно, че децата не разбират и не помнят.

Жаки, и за теб ми стана мъчно  Confused

Нашите не са били никога ОК, но винаги сме имали хубави рождени дни и подаръци  изненада за Нова година. Стремя се и за сега да не си лишавам децата, но вече става много сложно. Разликите са огромни  Confused

# 256
  • София
Ами аз като казах, че ако ще се прави размяна на подаръци, по-добре да е нещо направено от децата, това имах предвид. Не щото аз не съм с две леви ръце или имам много време, или желание, или децата ми са талантливи в приложните изкуства. Просто нещо дребничко, красиво или не, няма значение, всяко дете може да направи. И целта е детето да демонстрира ангажираност и старание, а не родителите. Всичко е много сбъркано днес Simple Smile Много изкривено. И комплексите много си личат.

# 257
  • Телиш/Плевен
Намерете с търсачката в готварския една стара моя рецепта за млечни пастички с варено кондензирано мляко - майкоооо, няма такъв вкус Crazy Ето, сега ми се прияде! Ще трябва да си ги направя и пак да изям 1500 калории в повече! Много сте гадни Crossing Arms
Това ли е рецептата? Hug Да я впиша моментално в книгата.

# 258
  • София
Дааа!!! Уникални са, честно! Само да предупредя, че навремето, като я пуснах тази рецепта, на бая народ не им се получиха ок за сервиране пред гости - на някои станах ронливи, на други дъвчащи, на трети не им се вадеха от тавата хубаво. Не знам от какво точно зависи. Но вкусът е винаги един път, там няма грешка!

# 259
Ами бяхме точно 3-ти клас, не мога да преценя големи или малки сме били, но то аз си спомням и копривено-зелената вълнена рокля на госпожата ни в първи клас. Беше плетена с клоширана пола и падаше като на фея. Много си харесвах госпожата от първи клас и много си я обичам Heart Eyes, а роклята я помня, защото на новогодишното тържество е била с нея и като ровя по снимките си спомням дори и цвета, въпреки че снимката е черно-бяла.

Разгледах рецептата. Стабилна е, вече получавам слюноотделяне. Добре, че не попаднах на снимка, та само си преглъщам, докато чета. Ох, дояде ми се нещо сладко Crazy

# 260
  • Телиш/Плевен
Така, рецепти за кекса на Светалчо, за меденките на Тарти, за сладкото на Янтра(май го има в книгата вече), и за ароматизаторите! Предварително благодаря!
Сладкото го има наистина, рецептите на Светълчо и Тарталета и аз ги чакам. Hug

# 261
А аз помня как една съученичка ни беше поканила на рожден ден почти целия клас. Отиваме ние в тях в двора - игри, лудеене, по едно време майка й се прибира и пред нас я пита - Мария, какви са тия деца? Тя се смути, заби поглед в земята и почна да обяснява - амиии, аз нали днес имам рожден деннн, та искахме да си играемм, та те дойдохаа, но аз не съм ги черпила, но ми донесоха подаръци.

Ох, още една тъжна история.
Горкото дете, как ли е преживяло случилото се. Но е имало смелост да си покани гости, въпреки чене е имало разрешение.

# 262
  • София
Да кажа и аз за размяната на подаръците в клас - винаги се старая, но често ми се случва да не се получи добре. За щастие миналата година беше изтекла информация, че девойката, на която има да подарява синът ми иска книга на Емил Конрад. Е, аз никога не бих я избрала, но естествено, че я купихме. Беше си точно в бюджета. Всички доволни - аз, че ми спестиха чуденето, синът ми, че няма да го е срам, ако подаръкът не се хареса, девойката - защото получи нещо желано.
Да, знам, че номерът е и в изненадата, но като съдя по себе си, че мразя изненади, реших, че е много добре и без изненада.
Тази година още чакам да видя на кого ще подарява/ме/ Laughing

И много се радвам, че в училището да детето няма базар. Не си падам по правенето на разни неща, защото се притеснявам дали ще се харесат.

Миналата година за първи път плетох едни камбанки за благотворителен базар за деца с увреждания и понеже нещата минаха през посредник, никой не дойде да ми каже дали някой е харесал произведенията ми или са отишли на боклука. В никакъв случай не бяха шедьоври, но поне исках да знам - дали си е струвало усилието.

# 263
      Сега, като се замисля, не зная дали в нашето училище има базар.
     Във всеки случай, базар с храни няма.

Но на работа, винаги има базар, само че не с храни, а с коледни картички и сувенири. Организира се от децата от две училища и парите отиват за някаква кауза.Едва ли се събират много пари, като гледам цените и броя  на артикулите, но все пак.

Много оригинални неща са изработени и то от деца.Може да не е шедьовър, а нещо семпло, но носи настроение.

# 264
  • Euskal Herria
Аз пък съм против раздаването на индивидуални подаръци от Дядо Коледа в детската градина. С колежката ми имахме практика да има подаръци, които остават в групата за всички деца, а за всяко дете-  торбичка с плод и някакво лакомство.
Достатъчно случаи сме имали на разплакани деца - "аз искам подаръка на Х., не този" или "ама У не слуша, пък какъв голям подарък му е донесъл". Или изпогубени дребни части от конструктор или аксесоари на кукла Барби.
А върхът е бил преди години, все още не работех там, но е било толкова разтърсващо, че колегите всяка година го споменаваха. Момиченце получило от Дядо Коледа (тогава Дядо Мраз) за подарък... старото си мече.  Колежката всеки път се разстройваше, когато разказваше как детето разопаковало подаръка и отвътре изпаднала старата й плюшена играчка. До края на деня детето не е казало и дума, било е като попарено. И когато вечерта дошли да го взимат, и са им казали за това, отговорът е бил "Е, какво толкова, у нас ще има повече."

# 265
  • Някъде там
Ако успея да опазя млякото ще си направя пастите.Това с вареното мляко ще го пропусна.Еми много по удобно е да ми свари консервите кукъра.Нямаме тмаркет ние,имахме но го затвориха.Само Била ,кауфланд и лидъл и Тарита.
Направихме тениска с логото на Psg току що.Този отбор харесвал.Излезе ми точно 15 лева.доставката няма да я броя че ще поръчам и други неща.
За девойката още не сме решили.Тя искала дантелено боди. Rolling Eyes

# 266
  • В Космоса
Стига вече с тези истории. Може и да е лигаво, но ми става много тъжно за детските душички.

# 267
Стига вече с тези истории. Може и да е лигаво, но ми става много тъжно за детските душички.

Ако искаш да те развеселя.
Надцакването на родителите в детската градина може да е доста забавно.
В съседната група до нас дядо Коледа донесе на 4 годишно момиченце 32 инчов телевизор  hahaha  Joy  Joy  Joy

# 268
А така Акаша, дай да покифлеем, че цял ден спомени в главата ми се въртят като филмова лента...
Та искам да ви кажа, понеже някой питаше за черни петъци и прочее, че от 25 до 27 ще има намаление в Beauty Zone i Douglas - 20 %, но пише с клиентска карта.
Аз мисля, че и без карта може, но все пак си ги подгответе Hug

Ха-хаа, докато публикувам, Румката ме разсмя с глас. Ама верно ли телевизор hahaha hahaha
Горкото... Ако е очаквало някоя кифленска кухня или нещо от сорта, като отвори телевизора, колко ли разочаровано е било, па макар и 32 инчов Crazy

# 269
  • В Космоса
хахах, Руми, мерси! Hug

В нашата градина децата си разопаковат подаръците вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт