Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 54 598
  • 831
  •   1
Отговори
# 330
  • Euskal Herria
Ама не се сравнявайте с мен. Аз не работя, не се впрягам в домакинстването и имам много време да готвя. Общо взето отделям време за децата, за себе си, за хобита и интернет (причислявам го към хобитата) и готвя.
Ето това, като изключим децата, важи и за мен. Моите деца вече са в такава възраст, че те могат да бъдат родители. За двамата с мъжа ми тук, дори и в намалени дози да правя, все остава. А и аз примерно не ям тортите или сладките, най-много да опитам. Разпределили сме се - аз съм по сладки, торти, тестени, мъжът ми обича да готви и често експериментира.
Нямаме приятели, на които да даваме; тукашните не си падат по домашни гостувания. Сбирките са по заведенията.

Белинда, правила съм и ваниловите кравайчета. Ама всичко отлежава и накрая трябва да хвърлям.
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/10403055_103595598 … 0&oe=58C0D62E
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/10885162_103359821 … 5&oe=58BECF92
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/155182_12486249518 … 9&oe=58CADD7F

Това е от последните две години, познайте колко време седяха.

# 331
  • София
Че вие сте като на сладкарски щанд, значи  Hug.
Ама съвсем точно! От поне десет години правенето на сладки ми е нещо като коледно хоби, такова удоволствие да ми доставя, че няма накъде...Направо медитирам с тоя мед, канела и джинджифил Crazy Това, украсяването на елхата и подаръците са ми трите коледни мантри и си ги повтарям всяка година. Луд умора нема!
Ако минат гадните контракции и съм във форма, тази Коледа обещавам снимков материал, а за заявилите се - и пощенски Mr. Green
И, благодаря ви за подкрепата Hug

Уф, Янче, много гадно така, като ти се прави, пък няма кой да яде. У нас понеже винаги е било обратното - каквото се направи, рядко остава за другия ден, не бях поглеждала нещата от този ъгъл. Съчувствам ти Sad

# 332
Мария има задача да подготви два скеча по 5 минути за училищно тържество. Аз съм в творчески запек...
.

Има ли рускоговорящи в семейството? В Дизель шоу и Уральские пельмены има много свежи майтапи на учебна тема, може да се префасонира нещо .
Ето някои тематични неща за идеи:
https://www.youtube.com/watch?v=6_kQCb2u7DQ&t=249s

https://www.youtube.com/watch?v=u9eHu9izedc&t=3s

https://www.youtube.com/watch?v=YfmIEg6Ftt8

https://www.youtube.com/watch?v=4_sjg_q6LC0&t=348s

# 333
Белинда, да спират контракциите  Hug И се нареждам за коледни сладки!
Завиждам ви за желанието да се занимавате, аз много обичам да ям, ама да се въртя в кухнята хич...  Mr. Green За Коледа правя меденки и бонбони Рафаело и толкоз. Ама меденките ми не приличат на Тарти на меденките, просто опечени бисквити, по-скоро като на Янтра ароматизатора  Joy

Обаче сме решили с мъжа ми да правим рибица. По-скоро ще купим рибица и баба и дядо ще ни покажат как се прави. Ходихме им на гости и като видях техните двете и направо се оплюмчих... И едно ми стана хубаво, разказваха ни спомени от живота си заедно (преди 2 години празнуваха златна сватба)  Heart Eyes Благодарна съм, че имам такова семейство и се моля всички да са здрави, за да можем да се събираме и да сме заедно.

# 334
Моля, всеки, който има нужда от помощ за изяждане на сладкиши, сладки, бисквити, кексове и подобни да се чувства поканен да ми изпрати излишъците!
Наточил съм един тиквеник, с орехи, не казвам колко на брой. Не се надигна нещо newsm78. Остана си полегнал, като окосена ливада. Както го сложих, така го извадих, само поопърлен. Пържите ли тиквата за плънката, или я слагате сурова newsm78.Сигурно е от канелата. Не сложиж, защото смъква кръвното #Crazy

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 23:00 от sandokanchev

# 335
Не мога да ви смогна и да ви изчета. Докато разбера, каква е темата и тя изкочила друга.

# 336
Не мога да ви смогна и да ви изчета. Докато разбера, каква е темата и тя изкочила друга.
Препускай, по бързичко! Joy
И при нас е така със сладките! Голямо желание да се направят, радост голяма докато се изпекат и после няма кой да ги яде. И аз, нали е грехота да се хвърлят, се "мъча" с тях.

# 337
Вася, прати към мен, ще се помъча с удоволствие. Mr. Green
Благодаря ви за идеята за торти! Иска ми се да е класическа - с блатове и крем с варено кондензирано мляко Thinking. Малката хала не е захранена с прясно мляко обаче. Би ли могло да се замени с кокосово, бадемово?
От 4ч съм будна Shocked, не миа да свикна още.

# 338
[quote author=sandokanchev link=topic=953225.msg34106260#msg34106260 date=1479
Наточил съм един тиквеник, с орехи, не казвам колко на брой. Не се надигна нещо newsm78. Остана си полегнал, като окосена ливада. Както го сложих, така го извадих, само поопърлен. Пържите ли тиквата за плънката, или я слагате сурова newsm78.Сигурно е от канелата. Не сложиж, защото смъква кръвното #Crazy
Какво има да му се надига на тиквеника, да не е кекс или баница?  newsm78  Аз, обаче, го правя с готови кори и нямам такава драма.
Тиквата за плънката задължително я задушавам, много по - вкусно става.

# 339
  • До морето
А, добро утро! Вчера ви пропуснах, че нямам опит с коледни базари и томболи, обаче да кажа, че искрено се възхищавам на хора, които могат да работят с ръцете си - Яна, Янтра и Тарти домочадието, шапки долу! Аз съм с две леви и нииииищо не мога, много съм вързана в ръцете. Бяхме вчера в градината на Коледна работилница, голям зор беше докато измайсторя нещо дето да става за пред хора. Само си представих картичките на Янтра как ще съм ги омазала целите в лепило и се отказах от идеята да пробвам.

Чудя се как да отбивам малката, някой има ли съвет? Тя суче само вечер за заспиване и през нощта като се събуди ( а тя се буди по 2-3пъти) , понеже не знам как да я приспя -бутам цица. Сигурна съм, че не се буди да яде, тоест няма да я лишавам от хранене,и съм спокойна,ама хем ми е гузно, хем едва издържам вече на тоя режим... Crazy

Помрънках си, мерси за трибуната  Tired

На Белинда саво едни палчета да стисна и Лятото да отразя, че много им се радвам, че вече са там и са заедно. Колко бързо минава времето-все едно вчера питаше Прага или Берлин.

# 340
  • София
Добро утро!
Честит празник на всички Катета днес.  Hug
Ето го и моето от сутринта - нахилено и изцъклено.  Mr. Green
Скрит текст:

Детската стая вече е готова и първото нещо, което направи Кати, беше да си постави коледната украса върху празните все още мебели. От ИКЕА й взех едни светещи гирлянди с цветя и щастието е пълно. Графикът й с гости вече се пука по шевовете, не знам как ще насмогнем.  Laughing

# 341
Тони, да ви е живо и здраво хубавото Кате Heart Eyes Честито на всички празнуващи.

Марипоса, единственото което помага ( поне при нас) да не спи при теб, даже ако може ден-два да нощува у майка ти.
Иначе, като заплаче и не можеш да я успокоиш пак ще и дадеш и така. Пробвай я преди заспиване със шише, пак се гушкайте ама да не е на гърда. Нощното е най- проблемно са отказване.

# 342
Добро утро!
Честит празник на Катетата!

Тони и тук - да ти е жива и здрава малката прекрасница!

Нямаме ток в офиса, но трябва да се занеса до там, да не вземе някой да дойде... Ще бия кучето цяла сутрин, ама няма как... И се разболявам нещо, дано да успея да стопирам...

# 343
Али, Нурофен Стоп Колд, 3 пъти по две, вдигна ме за три дни, днес съм пушка:) А много ме болеше гърло и хрема имах. Це Те Бе, витамин Ц с удължено действие също си вземи и чай с мед. Ако можеш довечера една люта супа.

# 344
Добро утро и от мен.
Тонка, да ви е жива, здрава и все така ухилена!
Лято, крем с кондензирано мляко правя така- разбивам си сметана на прах с прясно мляко(или течна-сладка), добавям кондензираното и един бял разтопен шоколад. Ако искаш разнообразие в крема може в половината да добавиш черен шоколад или кокосови стърготини.
Сандоканчев, а тиквата изцеди ли я?
Днес поне до обяд няма да готвя.
И да кажа, че днес отворих Лидъл. Оставихме щерката на училище и отидохме да й вземем пирографа, който си пожела за имения ден. А пред магазина тълпа. Мислех, че отваря в 7. Та, като отвориха тезри врати, като се разтичаха хората. Взимат, плащат, остават на касата и пак се връщат, за да допазаруват. Аз скомно- пирограф и храна за котките!  Mr. Green
Марипоса, като усетиш, че почва да се разбужда й пъхни биберона, шише с вода.... Аз проблеми с отбиване не съм имала, ама бибероните бяха кошмар. Малкия спеше с една в устата и по една в ръцете.
Алечка, дано да пресечеш разболяването.

Общи условия

Активация на акаунт