Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 55 278
  • 831
  •   1
Отговори
# 660
Herz , не знам подробности за случая.Но и не се опитвам да я разбера.Не ми е нужно.
Както и не се опитвам да разбера бащата на Мануела, който е проиграл огромна сума пари дарени за лечението и.Гледах Ничия земя миналия уикенд Tired

Кате, колко е проиграл Горсов? Знаеш ли, аз знам. То в този случай няма малко и голямо, но сумата не е огромна.  Това е ужасна трагедия - нито с живите жив, нито с мъртвите мъртъв. И защо сравняваш Горсов с този от Пловдив като паралела трябва да е с Максим Ставийски. Същият пиян никаквец дето се мисли за безнаказан и си остана  ненаказан. За един убит и една вегетираща Мануела- 2,5 години УСЛОВНО!
Извинете, разпалих се нещо.

Ами аз коментирах разбирането на родителски постъпки, а не причинителите на катастрофи.И коментирах Горсов, защото ми е прясно предаването, не съм наясно с подробностите.Но беше прав Влади, който каза, че е по-хуманно да убиеш човека, отколкото да гасне в будна кома.

# 661
  • До морето
.

# 662

Темата за вдовицата ми е, хм...странна. Има много неща, които не ми станаха ясни(миналите провинения, какво общо имаха  Thinking), но едно от нещата, което най- много ме подразни е ежедневното й показване по телевизиите, и то на живо. После и репортажи по предавания и т.н. Ми, изживей си мъката тихо и кротко. Особено като нямаш кауза да се накаже виновния.

Може би това е тип характер. Един се вглъбява в мъката си, друг иска да я покаже.
Ако има кампания за това семейство, ще се включа, но не и с пари кеш. Интересувам се от бъдещето на това семейство, но моето мнение се различава от мнението на повечето тук, което не означава, че го налагам.  

# 663
 Herz, дори и да е тип характер. Излей си мъката с близките хора.
Представи си, ако за всяка смърт давах близките на починалия по телевизията в няколко предавания и няколко включвания "на живо" в новините. Да, ако близките имат кауза да се накаже виновния, да има повдигнато и друго обвинение.....Кому е нужно? И за вдовицата и за нас зрителите е мъчение.
Да, нека случая да не се тушира, нека да има развитие, но когато говоренето е "празни приказки"- айде, нема нужда. Не ме интересува как са живели в семейството, защото това няма общо с трагедията. Какво щеше да стане, ако тази жена беше простила на момчето, беше приела паричната помощ, а ние не бяхме разбрали?
Май ще имаше повече доволни!

# 664
Ни Ло и баба и по Карбовски, бабата е хубава жена.

# 665
  • Mediterraneo
Аз гледам по Нова за сиамските близнаци на 14 годишната ромка.

За вдовицата и аз съм със смесени чувства. Много ми е странно това веене по телевизиите, независимо че едната полза би била да не се потулва случаят. Това публично опрощаване... много показно! Относно пък за работата за 500 лв категорично не съм съгласна, че е в позиция да подбира. Няма как от помощи да докара 500 лева на месец, а без заплата какво прави? Как ще ги храни тези деца?!

# 666
Благодаря за линка. Нямам коментар, защото в някои държави има работещи застраховки.. Не че намаляват загубата, но поне покриват разходите.

# 667
Herz, дори и да е тип характер. Излей си мъката с близките хора.
Представи си, ако за всяка смърт давах близките на починалия по телевизията в няколко предавания и няколко включвания "на живо" в новините. Да, ако близките имат кауза да се накаже виновния, да има повдигнато и друго обвинение.....Кому е нужно? И за вдовицата и за нас зрителите е мъчение.
Да, нека случая да не се тушира, нека да има развитие, но когато говоренето е "празни приказки"- айде, нема нужда. Не ме интересува как са живели в семейството, защото това няма общо с трагедията. Какво щеше да стане, ако тази жена беше простила на момчето, беше приела паричната помощ, а ние не бяхме разбрали?
Май ще имаше повече доволни!

Съгласна съм, аз в никакъв случай не споря. Показността, опрощението, претенциите не работят в нейна полза.
Тарталета, аз също смятам, че в тази ситуация не е в позиция да подбира. Без заплата пък хич не би се справила. Трудно е, отчитам всичко и не казвам, че без помощ ще се справи, но впечатлението, което оставя с тези претенции, е откровено отрицателно. Доколкото разбирам, жената е математик, би могла да практикува професията си.
Down Under, ще е чудо съпругът на жената да има застраховка. Ако говориш за Гражданската отговорност, не съм оптимист. Нищо не може да намали загубата, убедена съм, че има нужа от подкрепа и както писах по-рано, има достатъчно състрадателни хора.  Ще има възможност да стъпи на краката си, останалото зависи от нея. Безпринципното поведение с нищо не би й помогнало. Мое лично мнение.

# 668
Не съм следила случаят, който коментирате.
Всеки изживява различно мъката си, но и аз не мога да приема, че всеки ден показване по медиите е разумно.

Относно работата за 500лв., много хора работят за толкова, включително и учители...пък не са тръгнали да се оплакват, тръшкат и обясняват как няма смисъл да ходят на работа за толкова пари.

Всяка година стоене в дома, намалява шансовете на човек да започне работа, която да отговоря на квалификацията, знанията и уменията му, които е имал първоначално. Губят се трудови навици, губи се способността да се реагира адекватно при проблем и т.н. и т.н. Мога много да пиша за това.

# 669
С последния абзац на Сесил съм много, много съгласна. В тази позиция съм от 12 години. Надявам се скоро да се променят нещата. Eстeствено, вече в съвсем различно поприще.
Скрит текст:
Ще отваряме малка пицария, салати, десерти....такива неща. Като цяло готвенето ми е страст, особено десерти и пици. Обаче не мога да се пречупя, ако трябва аз да взимам парите на клиентите. Как се преодолява това?

# 670
Всеки различно изживява всичко.
На мен лично не ми хареса тази показност. То не бе прошка в ресторант (вдовицата по бял потник). То не бе пресконференция с размахване на платежно за връщане на пари.

# 671
mariat, ако физически си в кухнята и приготвяш всичко, което ще се предлага, задължително трябва да имаш и сервитьор. Той ще се грижи и за "прибирането" на парите от клиентите. Simple Smile

# 672
Sesylle, така е. И ще има сервитьори. Но кухненската част е свързана със залата с маси. Няма да мога да си преодолея притеснението.

# 673
Не гледай на това, като на "искане на пари", а като заплащане на продукт и услуга.

# 674
  • Пловдив
Поставям се на мястото на жената - и аз не бих започнала на 500лв. Много съжалявам, ама е факт.
Янтре, ти не би започнала и те разбирам. Инженер си, имаш ценз, нормално е да търсиш съответното заплащане.
Инженер, инженер, колко да съм инженер като 10 години не съм го работила?!?!

Общи условия

Активация на акаунт