Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 55 288
  • 831
  •   1
Отговори
# 645
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Янтра, ти си абсолютно права, но това е другата страна на нещата, вината.

Аз само ще кажа: горката жена. Без работа, без пари и с три деца. А времето е неумолимо - закуска, обяд и вечеря сега - днес, утре и после. Представям си колко е объркана и отчаяна. От една страна скръбта по изгубения баща на децата й, от друга - неотложността на ежедневните нужди. И на всичкото отгоре те гледат под лупа и всеки се чувства в правото си да коментира постъпките ти, дори да съди.
А не вярвам, че като кажих "простих", си простил в душата си. Не и толкова скоро.  

# 646
  • Пловдив
Казва това, защото връща парите не по нейно желание, а под обществения натиск.И сега след като другите я принуждават да се откаже от парите, които ще използва за да се грижи за децата.Тези другите да се погрижат за тях, тя е била намерила решение на проблема.Аз не бих могла нито да оправдая това което прави, нито да я съдя.Не съм и в обувките и не бих могла да кажа какво бих направила, но аз също бих се опитала да оцелея. По какъв начин, не знам.

Най-добре би било да се справи по лесния начин, някой да поеме издръжката за години напред. Тя така или иначе има право да съди причинилия смъртта на съпруга й и да претендира обезщетение в максимален размер. Друг е въпросът това какво и колко ще й коства, и като време. Много хора й подават ръка, на първо време тя ще ползва тази помощ, докато стъпи на краката си. Не разбирам защо отказва работа за 500-600 лв, не разбирам защо има претенции някой друг да се грижи за нея и децата й. Тук аз говоря за принципи и морал.
Защото 500лв не и оправят положението. С 500лв и три деца няма да може и да ядат. Отопление, електричество, вода, телефон, храна, дрехи не могат да бъдат покрити с 500лв.

Янтра, ти си абсолютно права, но това е другата страна на нещата, вината.
Ама баща му си е виновен. Не може да го измъкваш от всяка каша. Нещата ескалират и всяка следващата е по-голяма и по-голяма. Белите растат.

Изобщо няма да отварям дума за бездействието на отговорните институции. Но си го мисля Sick Sick Sick

# 647
А аз ви казвам, че изтръпнах. Замислете се, аз живея в Пловдив. Същата вечер по приблизително същото време прибирах мъжа ми и компания почерпени. Ами ако бяха решили да се черпят в онзи район? За една бройка можех да бъда аз, с мъжа ми и още двама мъже. Сега щеше да има пак три деца сираци само от нас и още 4 без бащи. А тоя пикльо, със 160км в града..... баща му, ако беше мъж, да го е възпитал мъжки, да носи отговорност за постъпките си, не тати и парите на тати да го измъкват от всяка каша.

За едно съм съгласна с нея, че има съдба и предопределеност. Мога да си представя как се чувстваш, Янтра. За съжаление никой от нас не знае кога и на кого може да попадне.
Бащата е виновен, че във времето назад сигурно е задоволявал всеки един каприз на сина си, в резултата на което си е отгледал един безотговорен нехранимайко. Не вярвам на една дума от неговия цирк. Но все си мисля, че да галиш ръката на този, които е отнел бащата на твоите деца, е брутално. Да даваш прошка на такъв човек и да обясняваш, че това е космическа работа и никой не носи вина, е цинизъм. Защото този някой се е надрусал/напил и докарал до това състояние и със самочувствието на сина на бизнесмена, на когото всичко му е позволено, се качва на скъпото си мощно возило. Резултатът е ясен, Космос тук няма нищо общо.

# 648
Как не намираш, цял Пловдив за това говори. Има навсякъде.

Имах предвид тук, във форума.
Herz , не знам подробности за случая.Но и не се опитвам да я разбера.Не ми е нужно.
Както и не се опитвам да разбера бащата на Мануела, който е проиграл огромна сума пари дарени за лечението и.Гледах Ничия земя миналия уикенд Tired

Трудно е да бъде разбран този "родител".

# 649
Всеки път качвам със страх в колата, не знам кой пиян или луд или с купена книжка ще изскочи насреща. В нашия град подобен на този лигльо уби човек на пешеходна пътека. Оправдаха го не знам как и защо, сега 3 години по- късно пак върти гуми по главната и нито си е взел поука, нито е излежал наказанието си.

Вчера в едно интервю вдовицата каза, че чакала да и намерят работа, която да я прави щастлива или нещо от сорта. Странна е много, ама дали си е такава по принцип или сега е хапчета или е в шок не знам.

Родителите на момчето също не им е лесно, заради кефа на едно л@йно се почерниха маса хора.
Заслужава най- строго наказание, но честно казано отдавна не вярвам в правосъдието в Бълагрия.

# 650
  • Пловдив
Поставям се на мястото на жената - и аз не бих започнала на 500лв. Много съжалявам, ама е факт.

# 651
Аз изпуснах разговора. Може ли линк.

# 652
Аз изпуснах разговора. Може ли линк.
https://www.24chasa.bg/novini/article/5888355
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/obshtestvo/vdovicata-ot-p … a-j-na-patja.html

Янтра,
с колко мислиш, че може да започне, предвид факта, че 10 години не е работила. А без заплата какво ще прави?

# 653
Поставям се на мястото на жената - и аз не бих започнала на 500лв. Много съжалявам, ама е факт.

Аз даже не искам да се поставям на мястото на жената.И съм сигурна, че тези които най-сурово я съдят, ако са на нейно място, друга песен ще запеят.Затова предпочитам дори хипотетично да не се поставям на нейно място.

# 654

Янтре, ти не би започнала и те разбирам. Инженер си, имаш ценз, нормално е да търсиш съответното заплащане.
Но от друга страна, ако няма никакви умения, каква точно заплата да ѝ предложат.
Ако ми гладуват децата, работа не бих отказала.
Гледах само едно интервю с жената, когато обясняваше, че му е простила и че те щели да ѝ помагат. Видя ми се странна.

# 655
И съм сигурна, че тези които най-сурово я съдят, ако са на нейно място, друга песен ще запеят.Затова предпочитам дори хипотетично да не се поставям на нейно място.

Не я съдя, дано да е станало ясно. Опитвам се да разбера благородството й, постъпките й, принципите и морала.

Всеки път качвам със страх в колата, не знам кой пиян или луд или с купена книжка ще изскочи насреща. В нашия град подобен на този лигльо уби човек на пешеходна пътека. Оправдаха го не знам как и защо, сега 3 години по- късно пак върти гуми по главната и нито си е взел поука, нито е излежал наказанието си.

Вчера в едно интервю вдовицата каза, че чакала да и намерят работа, която да я прави щастлива или нещо от сорта. Странна е много, ама дали си е такава по принцип или сега е хапчета или е в шок не знам.

Родителите на момчето също не им е лесно, заради кефа на едно л@йно се почерниха маса хора.
Заслужава най- строго наказание, но честно казано отдавна не вярвам в правосъдието в Бълагрия.

Така е. Преди две седмици, рано сутринта минах покрай катастрофата, предизвикана от Радослав Каратанчев (баща на Сесил Каратанчева). Като по чудо нямаше жертви, но имаше пострадали. Хората чакаха КАТ от 9 часа, предишната вечер. Ясно защо, някой да е чул да се случи нещо? Сходна ситуация, невинни на пътя на някой си.
Не вярвам в правосъдието, не обвинявам никого, взривявам се от несправедливостта, но това е така, защото системата е такава.
Тук обаче говорим за съпругата на жертвата. За нейната реакция. Освен съпруга й, жертва на льольото е и колежката му - и тя нечия съпруга и майка. Никой не говори за приятелката на племенника на шофьора, която е в клинична смърт. Как пък само вдовицата е в нужда? Това не мога да разбера. И питам. Разбрах, че общината ще отпусне еднократна помощ, съучениците от училището на децата ще й помогнат на първо време, дядо Богдан си дава пенсията, но никой не мисли той в какво положение ще е до следващата пенсия. Т.е. много съпричастни, много готови да отделят от своите средства, за да помогнат. Оказва се, че тя е с други планове, реализацията, на които обаче е свързана с нещо друго.

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 16:50 от Herz

# 656
  • Пловдив
Янтра, с колко мислиш, че може да започне, предвид факта, че 10 години не е работила. А без заплата какво ще прави?
Не знам как да го напиша по ясно. Аз от колко години гледам деца, големия ми син е на 10? С 500лв няма да съм по-добре. Ако е безработна ще взима помощи, детски на децата и пак ще скърпва 500лв. Като взимаш заплата на помощи нямаш право и си заета по цял ден. И аз не бих започнала на 500лв, разбирам я.

# 657
Не вярвам в това за благородството, иска да си подсигури децата. Това с прошката още преди погребението на мъжа й ми е не реално.

# 658
  • До морето
Herz , не знам подробности за случая.Но и не се опитвам да я разбера.Не ми е нужно.
Както и не се опитвам да разбера бащата на Мануела, който е проиграл огромна сума пари дарени за лечението и.Гледах Ничия земя миналия уикенд Tired

Кате, колко е проиграл Горсов? Знаеш ли, аз знам. То в този случай няма малко и голямо, но сумата не е огромна.  Това е ужасна трагедия - нито с живите жив, нито с мъртвите мъртъв. И защо сравняваш Горсов с този от Пловдив като паралела трябва да е с Максим Ставийски. Същият пиян никаквец дето се мисли за безнаказан и си остана  ненаказан. За един убит и една вегетираща Мануела- 2,5 години УСЛОВНО!

Извинете, разпалих се нещо.

# 659
Даун, искрено ме разсмя!
Темата за вдовицата ми е, хм...странна. Има много неща, които не ми станаха ясни(миналите провинения, какво общо имаха  Thinking), но едно от нещата, което най- много ме подразни е ежедневното й показване по телевизиите, и то на живо. После и репортажи по предавания и т.н. Ми, изживей си мъката тихо и кротко. Особено като нямаш кауза да се накаже виновния.
А темата за виновните в такива катастрофи, с толкова много предишни провинения е за пример на бъдещите депутати и министри. Дайте им тлъсти присъди и глоби и да видите как ще поправи обществото ни. Но да има еднакъв аршин за бедни, богати, знайни и незнайни.

Общи условия

Активация на акаунт