Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 55 304
  • 831
  •   1
Отговори
# 630
Херц, аз много четох във Фейса, когато вдовицата се съгласи да приеме помощ от бащата на момчето, който предложи да издържа семейството, докато децата се обучават, фейса се взриви. Оплюха я жестоко, каква ли не я нарекоха, тя явно още много нестабилна емоционално не издържа на омразта на хората и излезе с изявление, че отказва помощта.  И сега какво доволни ли са раздавашите морал, тези дето я осъдиха, те ли ще поемат грижата за три невръстни сирака. Силните думи и лозунги на гладен корем пет пари не струват.
Всички се поупражняваха в писане и след 2-3 дни всичко ще отшуми и ще се забрави, ще го осъдят момчето, после тихомълком ще излезе, както всички други. Много мислих какво бих направила в нейната ситуация, от една страна би ми се искало да мисля, че ще се боря за правда, че да дам пример на децата си, от друга знам, че е по- вероятно да се опитам по всякакъв начин да подсигуря бъдещето им, дом, хляб и образование. Дано на никой не се налага да стои пред такъв избор, щото едно е зад момитора на топло и сигурно и друго е сама без работа и с три деца, живият живот често ни показва, че принципите в критична ситуация са трудно приложими.

Благодаря за споделеното, JACKLIN*. На никого не пожелавам да стои пред такъв избор. И аз провокирана от случилото се през седмицата (не чета във Фейсбук,  информирам се основно от медиите), имам мнение по въпроса. Исках да видя други гледни точки, интересувам се как гледат хората на това, което направи, а после притисната от общественото мнение може би, върна парите и с всяко следващо интервю започна да си противоречи. Съпричастна съм, но не й симпатизирам. Опитвам се да я разбера, но не приемам някои нейни позиции. Както и да е. Темата не е за това, така че няма да разводнявам повече.

# 631
Ако това момче не е имал предишни инциденти, не беше употребило алкохол преди да се качи в колата, нямаше толкова да я оплюят за прошката й Peace

# 632
Ако това момче не е имал предишни инциденти, не беше употребило алкохол преди да се качи в колата, нямаше толкова да я оплюят за прошката й Peace

Това е и моето мнение. Има ситуации, в които си безсилен, но когато употребяваш алкохол, нарушенията ти са рецидив, и ти съзнателно се качваш в автомобила с убеждението, че си недосегаем, случаят не е такъв.

# 633
Опитвам се да я разбера, но погледнато от друга страна той така ще се почувства още по-безнаказан и следващия път ще затрие други хора.
Има дванадесет други такива провинения и е карал пиян. Системата е отвратителна, че позволява това. А той е доказал, че няма да си вземе поука и няма да се промени.
Идеалният вариант е момчето да си понесе наказанието, а бащата като е толкова пък отговорен да помага на жената безкористно.

# 634
Опитвам се да я разбера, но погледнато от друга страна той така ще се почувства още по-безнаказан и следващия път ще затрие други хора.
Има дванадесет други такива провинения и е карал пиян. Системата е отвратителна, че позволява това. А той е доказал, че няма да си вземе поука и няма да се промени.
Идеалният вариант е момчето да си понесе наказанието, а бащата като е толкова пък отговорен да помага на жената безкористно.

Системата е виновна, но в случая това касае него.
Аз не проумявам нейното поведение. Днес онемях, когато я чух да казва, че ето, върнала е парите, щом толкова хора са я нападнали, но сега искала тези същите хора да дойдат и да поемат ангажимент към децата й...Тя смята, че някой друг трябва да се грижи за тях или аз не съм разбрала?

# 635
То е ясно, че синчето е келеш, ясно е и че ще го покрият. Какво стана с онзи дето уби дете на пешеходна улица в Стара Загора? Нищо. Жалко е, но имаш ли пари, закон не те лови. Те затова шмъркат, като прахосмукачки, пият и карат, защото се чувстват над закона.

Струва ми се неадекватна вдовицата, може да е на медикаменти, говори странни неща.
За децата ми е жал много. Не само за нейните, а и за другото момиченце на починала жена, те останаха в сянка. Никой нищо не им е предложил може би.

# 636
Аз пък изобщо не знам за кой случай говорите.

# 637
  • До морето
Ааааа Даун, не е сигурно това за наркотиците. Аз от време на време се присещам за оня момент като те болеше ухото и ходи да си грееш алое през нощта в двора и се смея самичка.

Аз също съв пораснала сам-сама. Даже първи братовчеди си нямам и голяма мъка ми беше. И за НГ, и за РД все братче си пожелавах  Sad Като пораснах разбрах, че майка ми има няколко спонтанни аборта преди и след мен. Аз съм единственото успешно износено бебе и сигурно съм ги наранявала с постоянното натякване за братче и сестриче Confused
Сега баща ми има втори брак и имам и сестричка, и братче, но са мънички. Много ги обичам, но не е същото защото разликата е огромна.

Два часа си писах поста, вие сте захванали друга тема. Това, че е простила, означава, че няма да има дело ли? Аз не мисля така. Тя да прощава като смята, че трябва. Но прокуратурата така или иначе трябва да повдигне обвинение, както и другото семейство. За парите не знам, с 3 деца.... може би я оправдавам за парите, но това демонстративно всеопрощаване малко загорча.

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 15:50 от Mariposa_Malva

# 638
  • Пловдив
...случая с катастрофата, в която загиват мъж и жена. Мъжа оставя жена си сама с 3 деца, а жената- детенце на 5 годинки.

Дами, търсих тема по случая, няма ли или аз не намирам? Така искам да разбера какво мислят хората за поведението на вдовицата. Нищо лично, всеки със своите принципи, морал, характер...искам да видя и други гледни точки.
Как не намираш, цял Пловдив за това говори. Има навсякъде.

# 639
Ааааа Даун, не е сигурно това за наркотиците. Аз от време на време се присещам за оня момент като те болеше ухото и ходи да си грееш алое през нощта в двора и се смея самичка.

Аз също съв пораснала сам-сама. Даже първи братовчеди си нямам и голяма мъка ми беше. И за НГ, и за РД все братче си пожелавах  Sad Като пораснах разбрах, че майка ми има няколко спонтанни аборта преди и след мен. Аз съм единственото успешно износено бебе и сигурно съм ги наранявала с постоянното натякване за братче и сестриче Confused
Сега баща ми има втори брак и имам и сестричка, и братче, но са мънички. Много ги обичам, но не е същото защото разликата е огромна.

Марипоса, за този момент говореше Виж ти  Mr. Green, ама за свое оправдание ще кажа, че форумът е виновен. Не би ми хрумнало да цедя алое и да го топля в лъжичка  Laughing. Гледката наистина потресе детето  Joy. Но и днешният ми "крак" беше.... Наистина час, два се чудих, защо става тъмно  ooooh! Сега няма заспиване Simple Smile.

Марипоса, пак имаш, а и разликата ще изчезне с годините. И аз много исках,  но не съзнавах, че няма как, защото те не са можели да имат деца.

# 640
Днес онемях, когато я чух да казва, че ето, върнала е парите, щом толкова хора са я нападнали, но сега искала тези същите хора да дойдат и да поемат ангажимент към децата й...Тя смята, че някой друг трябва да се грижи за тях или аз не съм разбрала?

Казва това, защото връща парите не по нейно желание, а под обществения натиск.И сега след като другите я принуждават да се откаже от парите, които ще използва за да се грижи за децата.Тези другите да се погрижат за тях, тя е била намерила решение на проблема.Аз не бих могла нито да оправдая това което прави, нито да я съдя.Не съм и в обувките и не бих могла да кажа какво бих направила, но аз също бих се опитала да оцелея. По какъв начин, не знам.

# 641
То е ясно, че синчето е келеш, ясно е и че ще го покрият. Какво стана с онзи дето уби дете на пешеходна улица в Стара Загора? Нищо. Жалко е, но имаш ли пари, закон не те лови. Те затова шмъркат, като прахосмукачки, пият и карат, защото се чувстват над закона.

Струва ми се неадекватна вдовицата, може да е на медикаменти, говори странни неща.
За децата ми е жал много. Не само за нейните, а и за другото момиченце на починала жена, те останаха в сянка. Никой нищо не им е предложил може би.

Синът е ..., нека да не го казвам. Родителите му сигурно са свестни хора, вероятно и жестът им е напълно човешки, така разбират нещата, така ги правят.
Аз искам да намеря разумен мотив в нейното поведение. Даваш прошка на убиеца на бащата на децата ти. Много християнско, много духовно, не всеки е толкова благороден. Обаче! Години се отнасяш зле със същия този човек, за дребно провинение, по нейните думи. Тогава къде е била духовността й, да прости "на всеки, всичко, преди да го е извършил". Не я съдя, искам да бъда правилно разбрана, искам обаче да знам на какво се дължат тези противоречия. Дано да се дължат на медикаменти, а не на нещо друго.
Лято, обсъждаме този случай
http://nova.bg/news/view/2016/11/22/165668/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0 … 0%B5%D1%86%D0%B0/

# 642
  • Пловдив
А аз ви казвам, че изтръпнах. Замислете се, аз живея в Пловдив. Същата вечер по приблизително същото време прибирах мъжа ми и компания почерпени. Ами ако бяха решили да се черпят в онзи район? За една бройка можех да бъда аз, с мъжа ми и още двама мъже. Сега щеше да има пак три деца сираци само от нас и още 4 без бащи. А тоя пикльо, със 160км в града..... баща му, ако беше мъж, да го е възпитал мъжки, да носи отговорност за постъпките си, не тати и парите на тати да го измъкват от всяка каша.

# 643
Казва това, защото връща парите не по нейно желание, а под обществения натиск.И сега след като другите я принуждават да се откаже от парите, които ще използва за да се грижи за децата.Тези другите да се погрижат за тях, тя е била намерила решение на проблема.Аз не бих могла нито да оправдая това което прави, нито да я съдя.Не съм и в обувките и не бих могла да кажа какво бих направила, но аз също бих се опитала да оцелея. По какъв начин, не знам.

Най-добре би било да се справи по лесния начин, някой да поеме издръжката за години напред. Тя така или иначе има право да съди причинилия смъртта на съпруга й и да претендира обезщетение в максимален размер. Друг е въпросът това какво и колко ще й коства, и като време. Много хора й подават ръка, на първо време тя ще ползва тази помощ, докато стъпи на краката си. Не разбирам защо отказва работа за 500-600 лв, не разбирам защо има претенции някой друг да се грижи за нея и децата й. Тук аз говоря за принципи и морал.

# 644
Herz , не знам подробности за случая.Но и не се опитвам да я разбера.Не ми е нужно.
Както и не се опитвам да разбера бащата на Мануела, който е проиграл огромна сума пари дарени за лечението и.Гледах Ничия земя миналия уикенд Tired

Общи условия

Активация на акаунт