СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 7

• 77 873
  • 806
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Никой не те съветва да ходиш на прегледи всяка седмица. Можеше поне да отидеш на един първичен за установяване на вътрематочна бременност. Пък после ако искаш отиди направо за раждането, като нямаш болки и кървене.

# 736
  • Варна
Въпросът е, че пускането на кръвни тестове не е информативно на този етап, само се бодеш и си даваш парите. Ехографът е този, който ще отговори на въпросите ти. Или си чакаш прегледа без да пускаш тестове или като те гризе отиваш да те видят по-рано. Но в 7-ма седмица да пускаш ЧХГ е... безсмислено.

# 737
Със сигурност няма да се бода повече,звъннах да си сменя часа,но за съжаление няма и свободен час по-рано,а не ми се ходи при друг гинеколог.Спирам да го мисля и ще чакам прегледа Simple Smile

# 738
Според мен кръвния не е излишен в 7ма седмица, но не е и кой знае колко показателен. Аз в 7ма бях с 3900чхг така че все пак си е показателен. Но както са казали по-горе ехографа е решаващ Simple Smile успех

# 739
  • София
въпроса е, че не искаш да ходиш на лекар, но все пак те вълнува ЧХГ и пускаш, според мен няма смисъл
дано всичко е на ред на прегледа Simple Smile

На мен пулс ми видяха с първата бременност в 6-та седмица и 4 дни, а с втората - малко преди аборта в 5-та седмица и 6 дни

# 740
Да, така е , съгласна  съм с Брайда, но все пак всеки сам си решава. Важното е всичко да е наред. При мен имаше зацапвания, спирания, и какво ли още не и затова се бодях постоянно. Но подкрепям, че не минеш ли преглед е доста 50/50.. хем те вълнува какво се случва, хем не искаш да ходиш на преглед за да не се шашкаш.... луда работа... Simple Smile

# 741
  • Варна
Двата случая са съвсем различни. В случая на дамата няма нищо, което да я притеснява, а тя хем не смее да иде на лекар, хем пуска ЧХГ, че и два пъти, а резултатът изобщо не я успокоява, докато един лекар в тази седмица може би би го направил.

# 742
ЧХГ с тези стойности не се удвоява на два дни, а на доста повече и според мен е излишно да си пускаш освен ако не искаш да виждаш, че се покачва, което не е гаранция за всичко. Нито прегледите са, нито ЧХГ е .... единствено времето ще покаже.... а до тогава търпение, спокойствие (ако успееш)

# 743
LIONITA, открих из нета табличка, която сочи, че май всичко е нормално Simple Smile

Beta-hCG      LMP (DPO)       *      Doubling time
 < 1200         < 5 weeks (21 dpo)      2-3 days (48-72 hours)
1200-6000      5-6 weeks (21-28 dpo)   3-4 days (72-96 hours)
> 6000         > 6 weeks (28 dpo)      more than 4 days (96 hours)

© «Желанный ребенок» | https://www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels

Здравейте,бременна съм 6-та седмица +5 дни и ЧХГ на 9.10 беше 28350,а днес след 3 дни е 38939 и се чудя дали се покачва достатъчно?Знам,че като е висока стойността не се удвоява на 2 дни,но моето излиза,че се удвоява на 6 дни,което ми се вижда много.Чак след 10 дни съм на преглед и ще се побъркам до тогава.

# 744
Щом се притесняваш, трябваше да отидеш на преглед вместо да пускаш ЧХГ. И аз отидох на преглед за първи път в 8г.с.(около 7+5), но никога не съм правила кръвен, а си изчаках прегледа. Ако се притеснявах толкова, със сигурност щях да отида по-рано. Просто не всеки има психика да чака. Успех! Всичко ще бъде наред.

# 745
Уж съм минала вече по тоя път, но ми се ще да чуя странично мнение на тези резултати:
237 - 4с1д
468 - 4с3д
957 - 4с5д

Предния път в същите дни резултатите бяха доста по-малки като стойности, но скачаха с доста по-висок темп. (И може ли да ме подсетите кога най-рано се виждаше плоден сак и после сърце).

# 746
  • София
плоден сак още утре ще се види, сърце след 10-тина дни към 6-та седмица и 1-2 дни
Но на вагинален ехограф и на хубав естествено, иначе по-бавно

# 747
плоден сак още утре ще се види, сърце след 10-тина дни към 6-та седмица и 1-2 дни
Но на вагинален ехограф и на хубав естествено, иначе по-бавно
Това е проблемът, че от днес за утре не мога да се вредя при читавите гинеколози. Имам час за другия четвъртък, но не съм сигурна, че с тия резултати е за чакане до тогава.

# 748
  • София
ако се притесняваш, потърси някъде другаде за по-рано, или отиди на спешен кабинет. Не знам от къде си, но ако си от София в Надежда примерно имах хубав ехограф на спешен кабинет.
В центровете за фетална диагностика имат хубави апарати, но така или иначе на тази стойност ще се види само плоден сак. Говори с лекар ако имаш някой и попитай.
Но и да решиш да изчакаш, така или иначе ако отидеш по-рано каквото и да видят ще те карат след седмица пак и така.

# 749
Надежда ми е ясна. Предния път обаче случих на една кисела докторка в спешния, на която й беше едва ли не безразлично, че съм направила биохимична. Нооо спешните кабинети са идея. Така или иначе уийкендите са им по-разтоварени. Мерси, Брейда!

Общи условия

Активация на акаунт