Задължително ли е здравното осигуряване?

• 29 183
  • 377
  •   1
Отговори
# 330
Но пък какво й пречи на системата да й издаде един документ въз основа на платежно нареждане. Нали т'ва работят принципно. И за това изобретиха компютрите.

Пречи, че платежното е едно лесно за фалшифициране листче. И на митницата да отидеш няма да ти дадат стоката само срещу платежно.  
Компютрите пък искат някой да въведе информацията. Когато плащаш нареждаш превод. парите пристигат на другия ден в общия кюп. После се осчетоводяват към твоята партида и чак тогава се виждат. Вече веднъж въведени данните могат да се анализират и систематизират с компютри, но е и преди това.

# 331
  • София
.....
Пожелавам си ( на мен си го пожелавам, да не се объркаш пак нещо ) да си хванеш куфара и да не се връщаш. И всички като теб да те последват. И другия път, като решиш да харчиш на едни хора парите, поне не бъди толкова нагла да ги кълнеш и обиждаш.
И кой ще ги вземе тарикатите? Аз съм съгласна да им платим билетите даже и то еднопосочни, ама ги връщат, не ги искат! Crossing Arms Или като ги напънат законите там и сами си идват. Качествените хора заминаваха, а тук превес вземат такива, нали виждаш? Не ползвала, не плащала. Сега тропа с крак, кълне и обижда. Ти ще искаш ли детето ти да живее в такава среда с такива хора, защото все някой ден ще се срещне с хора от нейния тип?

# 332
Някак не си представям платежното нищо да не значи.

# 333
  • Ямбол
Толкова нагъл потребител не се е появявал от прахосмукачката насам.
А аз даже не вярвам, че е била в чужбина.

# 334
Много махленско стана  ooooh! Циганки, нз си какво  ooooh! ........

Жива и здрава да си, но дано другия път като се върнеш, тази врътка да не е възможна и да трябва да си платиш сама цялата медицинска грижа, от която имаш нужда.

Ехххх, нямаше да отг, но щом четете м/у редовете ....И не ми казвай че е подхвърлено м/у другото!

И защо не проумеете, че аз не ви искам мнението отностно това защо не съм плащала  Crossing Arms
Такива злобарки сте, че просто нямам думи!
Разполагате с  инфо, отговорихте! ...какво продължавате да ровите? 
Бас ловя , че повечето от вас ги осигурява работодател , така че не ми разпъвайте тия ластици!
Не дължа обяснение на никой!!!

# 335
Някак не си представям платежното нищо да не значи.

Значи ти е бедна фантазията. Преди повече от 20 години работата ми изискваше да ходя по митници. В началото заедно с митническата декларация давах и платежните и всичко беше ОК. Да, ама мошеници почнаха да фалшифицират платежните. Тогава въведоха телекси от банката до митниците - плащаш, носиш платежното и после чакаш да дойде телекса и тогава ти пускат стоките. Нашенци обаче се изучиха някак си и телекс да пращат. И тогава митничарите почнаха да искат платежно + телекс + потвърждение от тяхната система, че парите са дошли по сметката. Сега не знам как е, но тогава беше така и вината е в нашите мошеници. А в белите държави си вземаш стоките и после до месец подаваш МД и плащаш. Ама ако у нас го направят така колко хора ще си спестят плащането?  Ние сме нация от тарикати и мошеници, че даже тарикатите ни са и нагли и безсрамни, както се вижда от последните страници. Затова и има много ограничения.
Другата причина е, че платежното не може да ти вкара парите по твоята партида. Първо трябва да пристигнат в общата сметка и после да се осчетоводят.

# 336
  • София
Бас ловя , че повечето от вас ги осигурява работодател , така че не ми разпъвайте тия ластици!
Ами щом не дължиш обяснение на никой, то нямаш и право да изискваш от никой.
А това дали ни осигурява работодател или не няма абсолютно никаква връзка. Ние парите сме си ги изработили, а и личната ни вноска, тази която излиза от нашия джоб е много повече от това, което си платила ти.
Спри се вече!

# 337

А работодателят от къде мислиш взема парите за да си осигурява работниците? От своя джоб ли? Shocked
Освен това много нагло беше да надигаш глас как с данъците си храниш чиновниците, понеже няма как да платиш данък, а да не платиш ЗО. Т.е. щом не си платила ЗО, не си плащала и данъци.

# 338
всичко си е от индианска държава. важното е че парите си вкарал пък да си ги редят както си искат. човек няма по 30 дена да ги чака да свършат някаква работа. за каквото и да било. ти ако тръгнеш да смяташ колко дена една сума пътува от твоята банка до оная банка къде ше му излезе края.

# 339
  • София
Толкова нагъл потребител не се е появявал от прахосмукачката насам.
А аз даже не вярвам, че е била в чужбина.
Как ще е била в чужбина? Те в чужбина такива ги посрещат с отворени обятия. Всички, които живеят в чужбина, са наясно с процедурата и изобщо не им идва на акъла да ръсят такива бисери.

Тя ти говори, че нас ни осигурява РАБОТОДАТЕЛ, ти търсиш мисъл в такова същество?! Мечтай си!

Скъпа  Live_Love (с най-добри чувства),

1. Здравните осигуровки са част от данъците и обикновено, ако плащаш данъци, плащаш и здр. осигуровки. Следователно ти не си плащала нито данъци, нито осигуровки по мое мнение.

2. Отдавна осигуровките се поемат от работник и работодател в съотношение 40/60 т.е. няма как да ни осигурява РАБОТОДАТЕЛ, а ни вземат от заплатата, за да могат да се лекуват хора в нужда (като теб напр.). Плащаш всеки месец, но не ползваш всеки месец. Така има за хората, които към този момент имат нужда от лечение. Вземат от мен и теб (ако платиш) и дават на друг. След като той се излекува, започва да плаща за мен и теб. След като ти имаш нужда сега, парите отиват за твоето лечение, а аз и третият плащаме за теб. Ако ти откажеш да плащаш, няма как да лекуват третия човек, защото няма пари.

Сега стана ли ти ясно какво си направила с неплащането на осигуровките? Обрекла си хора в нужда! Сега можеш да спиш спокойно и да разбереш реакцията ни.

# 340
Но пък какво й пречи на системата да й издаде един документ въз основа на платежно нареждане. Нали т'ва работят принципно. И за това изобретиха компютрите.

Пречи, че платежното е едно лесно за фалшифициране листче. И на митницата да отидеш няма да ти дадат стоката само срещу платежно.  
Компютрите пък искат някой да въведе информацията. Когато плащаш нареждаш превод. парите пристигат на другия ден в общия кюп. После се осчетоводяват към твоята партида и чак тогава се виждат. Вече веднъж въведени данните могат да се анализират и систематизират с компютри, но е и преди това.

Това вече е върха!
Ела с мен в банката и пак ми кажи че е фалшиво!  Но ако само се намираш на приказки и хвърляш обвинения ей така за да кажеш нещо ще платиш сумата!!!!
Срамота!
Това че имат 300 процедури преди да разпределят парите, не трябва да го знам ! И не го знаех ! Интерисува ме крайният резултат възможно най бързо!
Тука от мухата слон стана  ooooh!
Ако някой има като моя въпрос....Моля да го спести! Това тук е баси змияр ника!!!

НЕ СЪМ ТИ ИСКАЛА МНЕНИЕТО  (последния пост) Исках да разбера защо се бави отразяването в системата!
АМА ВИЕ СЕ СЪБРАХМЕ НА СЕДЯНКА И СИ НАЧЕСАХТЕ ЕЗИЦИТЕ!!!!!!!
БЛАГОДАРИХ за инфооооо, ама то злото не спи и гледа как да плюе !!!
Някой се опита да ме защити. ...ама глас в пустиняя! Благодаря все пак за опита!

# 341
  • София
 Joy hahaha Joy

Цитат
Ела с мен в банката и пак ми кажи че е фалшиво!

Черна станция, честито! bouquet

# 342
  • Ямбол
Змиярник, но в профила ти се вижда, че го ползваш активно. 90% от мненията ти са все въпроси за помощ. А информацията струва много. Като не пшлащаш за нея, поне се дръж прилично.

# 343
  • София
Крайният резултат идва най-бързо, ако си плащаш ВСЕКИ МЕСЕЦ осигуровките. Тогава нямаше да се налага да ходиш никъде. Peace
Като не си била изрядна, ще чакаш.

# 344
  • София
Това че имат 300 процедури преди да разпределят парите, не трябва да го знам ! И не го знаех ! Интерисува ме крайният резултат възможно най бързо!
Нямаш никакво право да изискваш веднага и моментално всеки да се втурне и да ти свърши работата. Освен права имаш и задължения. Хубаво е да ги научиш и когато си изрядна ще имаш право и да изискваш.

Общи условия

Активация на акаунт