Есента отмина вече, на топло крие се ЮЛСКОТО човече. Тема 2

• 34 842
  • 712
  •   1
Отговори
# 645
  • София
В тази статия пише за метод на провеждане на изследването: Използва се имуноензимен метод ELISA.  newsm78 На мен имунолозите ми пуснаха изследване на Анти - B2GP I антитела (ELISA) и Антикардиолипинови антитела (ACL)  newsm78 Даже другата седмица трябва да отида за да пуснем контрола на въпросните.
Пък това което може да се направи вместо БХС мисля, че е Пренатест, който обаче е доста скъпичък.
Общо взето съвсем се обърках  Sad

# 646
Привет, заговорили сте се за ранния скрининг.....
Запазила съм си час при доктор Михова в Надежда на 15.12.16 като тогава ще съм в 11 г.с.
Някой знае ли как протича прегледа, какво включва и каква цена е ? Само разбрах, че прегледа ще ми протече 1 час тъй като съм бременна с близнаци.  

# 647
и аз се обърках, но биохимичен ще правя чак втория, нали има и по-късна седмица, в копто може да се направи.... а и много мои причтели, които скоро раждаха или са бременни ми казаха, че не биха си направили изобщо, защото ного често дава някакъв риск и само паника..

# 648
Пък това което може да се направи вместо БХС мисля, че е Пренатест, който обаче е доста скъпичък.

Не не, този който тя спомена е безплатен. Но не е казала, че се прави по същия начин... пак е някакъв вид тест за синтром на Даун и Едуардс...

# 649
  • София
milena някъде из форума четох, че в надежда е 120лв. На мен ми записаха час чак за 28 при д-р Панайотова, когато трябва да съм 13+2 г.с.  Нямам идея как протича прегледа. Предполагам, че след него ще даваме кръв  newsm78

celika значи не знам...съвсем се обърках. Хич не съм в час

# 650

Cherryto  щом съм преди теб ще споделя как е минал прегледа .....

# 651
betelinka, при първата си неуспешна бременност, пропуснах първия скрининг и ФМ, в резултат на което в 21 седмица родих предизвикано плод със спина бифида аперта + хидроцефалия.
Превод - умствено изостанал инвалид с голяма глава и ранна смърт.

Но пък всеки си преценява какво може да изтърпи и рискува  Peace

# 652
Здравейте,момичета,доста сте изписали аз нямам напоследък мн.време да чета и пиша,незнам дали на някоя от вас ви се е случвало на мен до сега не ,жадна съм но като пия вода ми се повдига а нищо др.неми утолява жаждата

# 653
Искам да ви кажа, че ми е страшно полезно да чета за всички изследвания. Както се казва - имам много опит до настоящия момент с процедурите, но от тук нататък ми е пълна мъгла. Моят доктор каза в понеделник - след 2 седмици пак, казвам а не, другата съм тук, той се смее, щото си ме познава вече. Знам, че трябва да си взема направление от л.к. за жк, но някак си ми е много притеснено да го направя толкова рано. Предния път се записах, на 2рото ходене точно там установихме спирането на пулса. Иначе знам, че около 12та седмица ще направим (дано стигна до там) кръвен генетичния тест  за ранно установяване на проблеми и ще трябва да направя консултация с хематолог за тромбофилията.

# 654
Моят БХС е в 11с и 2дни,първо минавам фетална,после отивам да дам кръв за БХС ,специално за синдрома БХС не е точен,в това се убедих,още френския ми доктор ми каза ,че е все още експеримент.Иначе пренатеста си е най-сигурен,той обхваща около 6генетични изменения и полови изменения също,скъп е,в Германия е наполвина.По-изгодно е да се отиде до там и да се направи!В групата ,която пиша,за Синдром на Даун,има една майка ,която при генетичното изследване е с диагноза Синдром на Даун,тя разбра едва сега,генетиците твърдят ,че има такива случаи и родителите разбират при генетични изследвания,когато родят деца с генетични изменения!Странно нещо е генетиката,тъмна Индия!
 За пренатеста още се чудя!Първо ще мина през Сигридов.

# 655
Здравейте Simple Smile
Да се присъединя и аз към темата с термин 29.07.2017.Бях вече на преглед и се видя хубаво плодно сакче и жълто мехурче,утре съм отново на преглед и трябва да видим вече и ембриона.Имам една неуспешна бременност преди няколко месеца и се надявам сега всичко да е наред Simple Smile

# 656
Аууу,все едно чета патагонски,изследвания,тестове,съкращения...с първата бременност или не е имало толкова много изследвания,или не са били задължителни,или аз съм ги проспала. Единствено правих кръвни картини,урина и Васерман. Дори и на никакви 3,4,5,8,1345 Д-та не съм ходила. Rolling Eyes
Чакам квото ми каже АГ и толкова.

# 657
Да, ако аз не бях се интересувала, и аз нямаше да знам за ФМ и БХС с предната бременност.

# 658
Здравейте и от мен!
 Случайно попаднах на тази тема. Да се включа и аз в юлските мами, живи и здрави да сме. Термин за 15.07.2017.  Трето детенце и съм на 40. Не беше планувано и ми дойде съвсем неочаквано... Притеснено ми е, но като ви чета се поуспокоявам. Желая на всички ви лека и безпроблемна бременност и леко раждане1  Peace bouquet Heart Eyes

# 659
Fran, добре дошла. Това е темата на многодетните майки, също така Grinning

Общи условия

Активация на акаунт